Zwarte knoflook heeft vele gezondheidsvoordelen die we voor je op een rijtje hebben gezet.
Voordelen van zwarte knoflook:
1. Vermindert pathogenen (virussen, bacteriën, schimmels, candida)
2. Vermindert ontstekingsaandoeningen (darmen en lekkende darm)
3. Verlaag de insulineresistentie
4. Verbetert het immuunsysteem (vermogen om infecties te bestrijden)
5. Nutriëntrijk (vitamines, mineralen en fytonutriënten)
6. Biologisch beschikbare voedingsstoffen ( door de bereiding van zwarte knoflook kan je beter de voedingsstoffen opnemen)
7. Verhoogde fytonutriënten – Allicine
8. Kan het risico op bepaalde soorten kanker verminderen
9. Verlaagt het risico op cardiovasculaire problemen, hoog ldl cholesterol, hartinfarcten en hoge bloeddruk
10. Heeft een antioxiderend effect op mensen met diabetes type 2
11. Kan helpen het cognitieve vermogen te verbeteren
Let er wel op dat je bij het eten van grote hoeveelheden knoflook last van je maag kunt krijgen. Er kan winderigheid ontstaan in combinatie met maagkramp.