Ziekte van parkinson

ziekte van parkinson

Ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is vernoemd naar de Engelsman James Parkinson, die deze ziekte heeft ontdekt. Parkinson is een hersenaandoening waarbij zenuwcellen versneld afsterven in een bepaald hersengebied. Daardoor kunnen de cellen geen dopamine meer aanmaken. Wanneer een bepaald percentage neuronen is afgestorven, ontstaan klachten en symptomen vanwege een tekort aan dopamine. 

Oorzaak Parkinson

Parkinson ontstaat door een combinatie van verschillende oorzaken. Deze combinatie kan ook voor iedere patiënt verschillen. De echte oorzaak is nog niet bekend. Er wordt gedacht dat bij het ontstaan van Parkinson invloeden  vanuit de omgeving een rol spelen, maar ook erfelijke factoren kunnen een rol spelen. 

Magnesium en Parkinson

Parkinson is een van de meest voorkomende zenuwstelsel aandoeningen bij ouderen. Recent onderzoek heeft aangetoond dat een tekort aan magnesium gedurende enkele generaties in verband wordt gebracht met de ontwikkeling van de ziekte van Parkinson. Er is toenemend bewijs dat te weinig magnesium bijdraagt aan zware metalen afzetting in de hersenen van mensen die aan Parkinson lijden. 

Lees ook deze artikelen: