Wolff Parkinson White syndrome

Iedereen heeft wel eens een verhoogde hartslag. Normaal gesproken zakt je hartslag als je tot rust komt. Als je het Wolff Parkinson White syndrome (WPW) hebt gaat je hartslag te snel. Wat is het Wolff Parkinson White syndromen? Wat is de oorzaak? Wat zijn de symptomen? Wat is de behandeling?  En hoe magnesium kan helpen. Je leest het allemaal in onderstaand artikel. 

WPW syndrome cijfers:

Het Wolff Parkinson White syndromen komt bij 0,15-0,25% van de bevolking voor (bron).
In Nederland hebben naar schatting ongeveer 20.000 mensen het Wolff Parkinson White syndrome. 
Vanaf de geboorte tot de oudere leeftijd heeft iemand de kans om een afwijkend hoge hartslag te krijgen.
 Naarmate men ouder wordt, neemt de kans op een aanval toe.
Wolff Parkinson white syndrome

Wat is het Wolff Parkinson White syndrome?

Het Wolff Parkinson white syndroom is een aangeboren hartritmestoornis. Er is een extra elektrische verbinding tussen de boezems en de kamers. Het hart klopt tijdens een aanval erg snel, vaak meer dan 200 slagen per minuut. Het Wolff Parkinson White syndroom is een aangeboren afwijking, maar is meestal niet erfelijk. 
Bij het syndroom van Wolff-Parkinson-White bestaat er een extra elektrische verbinding tussen de boezems en de kamers: de bundel van Kent. Via deze bundel kunnen de elektrische prikkels een omweg nemen. Ze gaan dan niet allemaal door de AV-knoop. De bundel van Kent vertraagt de prikkel niet zoals de AV-knoop, maar laat hem op volle snelheid door. Hierdoor kunnen verschillende gevaarlijke ritmestoornissen ontstaan.

Wat is de oorzaak?

Vaak is de oorzaak van mensen met het Wolff Parkinson White syndroom niet bekend. Bij een klein deel van de mensen is de oorzaak een afwijking in het PRKAG2 gen. Er is nog niet bekend hoe de afwijking in dit gen zorgt voor de klachten van Wolff Parkinson White syndroom.

Symptomen

Het hart klopt tijdens een aanval zeer snel, vaak meer dan 200 slagen per minuut. De pols is zwak. Een aanval duurt een paar minuten tot enkele uren en gaat meestal vanzelf over. Klachten die optreden tijdens een aanval zijn:
 – Hartkloppingen
 – Hartbonzen
 – Duizeligheid
 – Wegraken (neiging tot)
 – Kortademigheid
 – Pijn op de borst
 – Zweten, niet lekker voelen en misselijkheid
Niet iedereen met het WPW-syndroom heeft klachten. Veel mensen weten niet eens dat ze de aandoening hebben. Dit komt omdat het WPW-syndroom niet altijd ritmestoornissen veroorzaakt. Die ontstaan vaak pas op latere leeftijd. Het komt ook voor dat op hoge leeftijd de klachten van het WPW-syndroom zomaar verdwijnen. Dit komt dan doordat de bundel van Kent zijn prikkelgeleidend vermogen verliest.

Behandeling

Als je geen klachten hebt bij deze aandoening dan is een behandeling vaak niet nodig. Wanneer je wel last hebt van een te snelle hartslag dan dan kunnen medicijnen helpen je hart minder snel te laten kloppen. 
Soms wordt er gekozen om de extra kabel weg te halen met een behandeling dat ablatie wordt genoemd. Hierbij wordt de extra prikkelverbinding (de bundel van Kent) tussen boezem en kamer weggebrand.
Na deze ingreep heb je geen last meer van deze hartritmestoornis.

Wolff Parkinson White Syndrome en magnesium

Een tekort aan magnesium wordt beschouwd als een van de meest voorkomende voedingsoorzaken van hartritmestoornissen. Ook een gebrek aan kalium, calcium of natrium kan hartritmeklachten geven, maar dit komt veel minder vaak voor dan een tekort aan magnesium. 
Cardiale prikkelbaarheid, neuromusculaire transmissie, bloeddruk, vaatvernauwing- en vaatverwijding zijn allen gerelateerd aan de magnesiumstatus, wat van belang is voor patienten met hartziekten. Bij een magnesiumtekort komen arteriele fibrillatie en ventriculaire tachycardie en fibrillatie vaker voor.
Een langdurig magnesiumtekort kan leiden tot cardiovasculaire problemen, omdat magnesium een essentiële rol speelt in het samen trekken van je hart en bloedvaten.
Magnesium zorgt er voor dat je bloedvaten ontspannen en het bevordert de gezondheid van je hart. Bijkomend voordeel: door het ontspannen slaap je er heerlijk op! 

Tot slot

We zetten alles nog één keer voor je op een rij. Als je het Wolff Parkinson White syndrome hebt, dan gaat je hartslag te snel. Dit komt omdat je een extra prikkelverbinding tussen de boezem en kamer in je hart hebt zitten. Het Wolff Parkinson White syndrome is een hartafwijking waar je mee geboren wordt en de kenmerken en klachten kunnen op elke leeftijd beginnen. Door magnesium word de prikkelbaarheid in je hartspier verlaagd. 
Magnesium zorgt er voor dat je bloedvaten ontspannen en het bevordert de gezondheid van je hart. Bestel jouw magnesium pakket direct en ervaar de werking van een magnesium voeten- of ligbad met magnesium badkristallen.

Aanbevolen product

Over dit product

Dit pakket is speciaal ontwikkeld voor jou als nieuwe gebruiker.
Je bent nieuwsgierig naar de werking van een magnesium voetenbad of ligbad met badkristallen van MagnesiumOnly.  
Met dit pakket heb je ruim voldoende voor 6 voetenbaden of 2 ligbaden. 
Het pakket past door de brievenbus. Je hoeft er dus niet speciaal voor thuis te blijven.
MagnesiumOnly badkristallen bestaan uit magnesiumchloride in vaste vorm (47% concentratie)

Ons advies

Wij adviseren om 2 a 3 keer per week een magnesium voetenbad te nemen van minimaal 20 minuten en optimaal 40 minuten. Zorg dat je minimaal 150 gram magnesium badkristallen gebruikt en het water 37 graden Celsius is. 
Voor een ligbad neem je 500 gram tot 1000 gram magnesium badkristallen en een temperatuur van 37 graden Celsius. Ook voor een ligbad geldt minimaal 20, optimaal 40 minuten. 
Voor kinderen raden wij aan om de gebruiksaanwijzing aan te houden alvorens je begint met een magnesium behandeling.