wimpers verven
Expert: Jaap Gerrijts | 19 september 2023 | Leestijd: 7 minuten

Wimpers verven

Wimpers verven is een manier om je wimpers een donkerdere kleur te geven, zodat ze meer opvallen en je ogen accentueren. Het is een eenvoudige en veilige behandeling die je zelf thuis kunt doen of bij een schoonheidssalon kunt laten uitvoeren. Wimpers verven kan vooral handig zijn als je lichte of grijze wimpers, of geen zin hebt om elke dag mascara aan te brengen.

Hoe verf je je wimpers? In dit uitgebreide artikel leggen we dat aan je uit en vertellen we hoe je zelf wimper verf kunt maken. Lees je mee?!

Het verven wimpers zorgt ervoor dat jouw wimpers er de hele dag prachtig uit zien

Wimpers verven

Je wimpers verven kan helpen het uiterlijk van de wimpers donkerder te maken en te verbeteren zonder dat je mascara nodig hebt. Het is een veel voorkomende cosmetische ingreep die in salons of thuis wordt uitgevoerd met behulp van een wimperverfkit. Je kunt de verf zelf maken maar ook kant en klaar kopen in de winkel.

Hier is een stapsgewijze handleiding voor het veilig verven van je wimpers:

Materialen die je nodig hebt:

Wimper verfset 

Petroleumgelei of barrière crème

Wattenschijfjes of wattenstaafjes

Mengschotel of palet

Wimperborstel of kam

Timer

Latex- of nitrilhandschoenen

Oogbescherming – veiligheidsbril of gesloten oogkussentjes

Wat te doen:

Test

Voordat je wimperverf gebruikt voer je een patchtest uit om te controleren op allergieën of gevoeligheden. Breng een kleine hoeveelheid van de verf aan op je binnenarm of achter je oor en wacht 24 tot 48 uur. Als je last krijgt van irritatie of allergische reacties ervaart, ga dan niet verder met het verven van je wimpers.

Bereid het gebied voor

Begin met schone wimpers. Verwijder eventuele make-up, olie of resten van je wimpers met een milde olievrije make-up remover. Zorg ervoor dat je wimpers volledig droog zijn.

Bescherm de huid

Breng een dunne laag vaseline of een barrière crème aan rond je oogleden om je huid tegen vlekken te beschermen. Pas op dat je het niet op je wimpers smeert.

Bereid de tint voor

Volg de instructies op de wimperkleurkit om de tintoplossing te mengen. Normaal gesproken meng je de tint en de ontwikkelaar in gelijke delen.

Breng de tint aan

Draag handschoenen en gebruik een wattenstaafje, borstel of applicator uit de set om de tint op je wimpers aan te brengen. Begin vanaf de basis van de wimpers en werk naar de uiteinden toe zodat elke wimper gelijkmatig wordt bedekt. Zorg ervoor dat de tint niet in je ogen terechtkomt.

Stel een timer in

Stel een timer in volgens de aanbevolen tijd in de instructies van de kit. Dit varieert doorgaans van 5 tot 15 minuten, afhankelijk van de gewenste donkerheid van de wimpers.

Controleer regelmatig

Terwijl de tint zich ontwikkelt controleer je de wimpers om de paar minuten om te zien of ze de gewenste kleur hebben bereikt. Verwijder de tint zodra je tevreden bent.

Afspoelen

Gebruik een vochtig wattenschijfje of wattenstaafje om de tint grondig van je wimpers te verwijderen. Veeg eventuele resten voorzichtig weg en zorg ervoor dat je deze niet in je ogen krijgt.

Opruimen

Was je oogleden en wimpers met lauw water en een zachte reiniger om eventuele resterende tint te verwijderen.

Final Touch

Kam je wimpers met een wimperborstel of kam om ze te scheiden en te definiëren.

 

* Vergeet niet dat het verven van je wimpers met voorzichtigheid en zorg moet gebeuren om irritatie of schade aan de ogen te voorkomen. Het is ook belangrijk om geen lenzen te dragen tijdens het verven omdat je ogen kunnen gaan irriteren. Als je het niet prettig vindt om deze procedure thuis uit te voeren, overweeg dan om dit te laten doen door een professionele schoonheidsspecialiste die ervaring heeft met het verven van wimpers. Volg daarnaast altijd de instructies die zijn meegeleverd met de specifieke kleurkit die je gebruikt voor de beste resultaten en veiligheid.

 

 

”Cacao, koffiedik, honing, kokosolie en aloë vera-gel”

Maak je eigen wenkbrauwverf

Je eigen wenkbrauwverf maken is niet zo moeilijk als dat het lijkt. Het voordeel hiervan is dat je precies weet wat er in de verf zit en je kunt het van natuurlijke stoffen maken zodat het niet schadelijk is voor je gezondheid.

Laten we eerst bekijken hoe je de juiste kleur voor je wenkbrauwen kiest. Je eerste instinct kan zijn om een donkere kleur te kiezen. Maar je zult je uiterlijk nog meer verbeteren door een tint te kiezen die ongeveer twee tinten donkerder is dan je haarkleur. Dit is misschien niet je natuurlijke haarkleur maar eerder de kleur van je haar van dit moment.

Wat heb je nodig?

Koffie en cacao wenkbrauwverf

Benodigdheden:

2 eetlepels gebruikt of nat koffiedik

1 theelepel cacaopoeder – voor lichtere kleuren gebruik je minder

2 eetlepels kokosolie

½ theelepel rauwe honing

1-2 druppels aloë vera-gel

Bereidingswijze:

1) Voeg het koffiedik en cacaopoeder toe aan een kleine kom en meng de twee ingrediënten.

2) Voeg nu de kokosolie, honing en aloë vera-gel toe.

3) Meng goed en laat het mengsel ongeveer 5 minuten staan voordat je het aanbrengt.

1) Zodra je hebt besloten welke kleur je wilt, doe je het koffiedik en het cacaopoeder in een kleine kom. Koffiedik is niet alleen geweldig voor een gezichtsscrub maar het kan ook je wenkbrauwen een kleur geven! Koffiedik is een natuurlijke manier om vlekken op de wenkbrauwen te veroorzaken. Daarnaast is het een goede manier om het overgebleven koffiedik te gebruiken. Het toevoegen van cacaopoeder is belangrijk voor een lichtere tint. Gebruik dus minder cacaopoeder als je een donkerdere tint wilt. Meng deze twee ingrediënten door elkaar tot je de juiste verhouding hebt.

2) Voeg nu de kokosolie, honing en aloë vera-gel toe. Het is geen geheim dat kokosolie antibacteriële eigenschappen heeft en het helpt ook de ingrediënten aan elkaar te binden. De honing is een uitstekende huidgenezer. Ook al hebben je wenkbrauwen misschien geen genezing nodig, de honing kan een gezonde huid in het wenkbrauwgebied bevorderen en tegelijkertijd helpen de ingrediënten aan elkaar te binden. Het zorgt er ook voor dat het mengsel tijdens het verfproces op de wenkbrauwen blijft zitten vanwege de  plakkerigheid.

3) Aloë vera-gel geeft een gezonde boost aan de huid onder de wenkbrauwen door de huid te verzachten en mogelijke irritatie te helpen elimineren.

Meng alles door elkaar en laat het ongeveer 5 minuten staan voordat je het aanbrengt. Volg de bovenstaande handleiding voor het verven van je wenkbrauwen.

 

* Nu je je eigen wenkbrauwverf hebt gemaakt kun je ervoor zorgen dat je wenkbrauwen er perfect uitzien! Houd er rekening mee dat je je wenkbrauwvorm wilt volgen terwijl je het aanbrengt. Begin altijd met het dikkere binnenste wenkbrauwgebied en eindig met het buitenste gebied. Je kunt de tint in lagen aanbrengen totdat je de gewenste kleur hebt bereikt. Als je wilt dat de kleur donkerder is dan kun je het wat langer laten staan of je volgende batch maken met minder cacao zoals eerder vermeld. Werk het geheel af met een wenkbrauwgel om verdwaalde haartjes goed op hun plaats te houden.

 

 

”Zorg ervoor dat je wimpers 24 uur na het verven droog blijven”

Waar moet je op letten na het verven van de wimpers?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten na het verven van je wimpers. Zo is het belangrijk om de eerste 24 uur na het verven niet te douchen. Het is namelijk belangrijk dat je wimpers niet met water in aanraking komen.

Het is ook belangrijk dat je 24 uur na de behandeling heel voorzichtig moet zijn met water, make-up en make-up remover.

De meeste mensen herhalen de behandeling na ongeveer 4 weken om ervoor te zorgen dat de wimpers er mooi uit blijven zien.

Hoe lang blijft verf op je wimpers?

Hoe donkerder de verf des te langer het mooi blijft. Gemiddeld blijft de verf op je wimpers 5 weken lang er mooi op zitten.

 

”Gezonde voeding is de basis voor dikke en lange wimpers”

Hoe kun je dikke en lange wimpers krijgen?

Wimpers zijn gemaakt van eiwitten. Je hebt sporenelementen nodig om aminozuren te maken die vervolgens in eiwitten veranderen. Als je weinig sporenelementen binnen krijgt via de voeding dan kan het voor tekorten zorgen waardoor je wimpers niet zo mooi vol groeien als dat je zou willen.

Wanneer je wimpers verliest of dunne wimpers hebt dan komt het vaak neer op een tekort aan een bepaald type prostaglandine.

Stoffen die dit tekort kunnen helpen verhelpen:

Ricinolzuur

Dit zuur kan het tekort helpen corrigeren en helpt je wimpers opnieuw te laten groeien. Ricinolzuur zit in ricinusolie. Zorg ervoor dat de ricinusolie die je koopt biologisch en koud verwerkt of ongeraffineerd is.

Zink

Zink is een sporenelement en als je een tekort aan zink hebt dan kun je niet de prostaglandine aanmaken die je nodig hebt. Als je een zinksupplement neemt dan kun je het beste kiezen voor een kwaliteitssupplement dat een mengsel van alle sporenmineralen bevat. Zink zit ook in oesters, schaal- en schelpdieren, vlees en noten.

Hoe kun je dikke en lange wimpers krijgen?

1) Neem zink via een supplement of voeding

2) Breng ricinusolie plaatselijk aan

 

* Het is belangrijk om deze symptomen te begrijpen in plaats van ze te vermijden en vervolgens proberen de oorzaak te vinden.

 

 

”Het verf blijft slechts enkele weken er goed op zitten”

Wat zijn de nadelen van wimpers verven?

Het verven van wimpers heeft zoals elke cosmetische ingreep zijn potentiële voor- en nadelen. Het is daarom belangrijk dat je je bewust bent van deze mogelijke nadelen voordat je besluit om je wimpers te gaan verven. 

Wat zijn de nadelen van wimpers verven?

Risico op allergische reacties

Verfproducten bevatten chemicaliën die bij sommige mensen allergische reacties kunnen veroorzaken. Zelfs met een patchtest bestaat er nog steeds een risico op het ontwikkelen van irritatie, roodheid, jeuk of ernstigere allergische reacties. Voer daarom altijd een patchtest uit en houd rekening met de gevoeligheid voor het product.

Oog irritatie

Hoewel de tint dicht bij de wimperlijn wordt aangebracht, kan deze tijdens het proces soms lichte irritatie of ongemak veroorzaken. Het is daarom enorm belangrijk dat je tijdens de procedure je ogen goed gesloten houdt om contact met de tint te voorkomen.

Beperkte kleuropties

Wimperverf biedt doorgaans beperkte kleuropties. Het zijn meestal variërende tinten zwart of bruin. Als je op zoek bent naar een dramatische verandering in de kleur dan zal je misschien teleurgesteld zijn over de beschikbare keuzes.

Tijdelijke resultaten

De resultaten van wimperverven zijn niet permanent. De tint zal na verloop van tijd geleidelijk vervagen meestal binnen 4 tot 6 weken. Regelmatige aanpassingen zijn nodig om het donkere uiterlijk van de wimpers te behouden.

Ineffectiviteit bij lichte wimpers

Wimperverven is effectiever bij mensen met van nature donkere wimpers. Het heeft mogelijk geen grote impact op mensen met zeer lichte of blonde wimpers.

Kosten

Als je ervoor kiest om je wimpers door een professional te laten verven dan kan dit relatief duur zijn. Helemaal omdat de resultaten tijdelijk zijn en regelmatig onderhoud nodig blijft.

Doe het zelf risico’s

Thuis wimpers verven brengt risico’s met zich mee vooral als je onervaren bent. Er bestaat altijd een kans dat je per ongeluk tint in je ogen krijgt, wat ernstige irritatie of zelfs oogbeschadiging kan veroorzaken.

Tijd

Om het uiterlijk van geverfde wimpers te behouden, moet je regelmatig een salon bezoeken of de procedure  thuis uitvoeren. Dit kan tijdrovend zijn en in de loop van de tijd kostbaar worden.

Ongemak tijdens het aanbrengen

Het kleurproces kan ongeveer 15 tot 30 minuten duren, waarbij je je ogen gesloten moet houden. Dit kan voor sommige mensen ongemakkelijk en lastig zijn.

 

* Voordat je besluit je wimpers te verven, moet je deze nadelen zorgvuldig afwegen tegen de mogelijke voordelen. Als je je zorgen maakt over allergieën of gevoeligheden dan is het raadzaam om een professionele schoonheidsspecialiste te raadplegen die je kan begeleiden en de procedure veilig kan uitvoeren. 

*Volg daarnaast altijd de veiligheidsmaatregelen en gebruik hoogwaardige en gerenommeerde producten als je ervoor kiest zelf de wimpers te verven.

 

 

”Kies de juiste soort verf”

Welke verf gebruik je voor wimpers verven?

Als het gaat om het verven van je wimpers, is het van cruciaal belang om een hoogwaardig wimperverfproduct te gebruiken dat veilig is en speciaal voor dit doel is ontworpen. De beste verf of tint voor het verven van wimpers is een professionele wimperverf die doorgaans verkrijgbaar is in schoonheidssalons of salons. 

Hier zijn enkele factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de beste wimpertint.

Veiligheid

Zorg ervoor dat het product veilig is voor gebruik rond de ogen. Zoek naar een product dat zacht is voor de ogen en geschikt is voor de gevoelige huid.

Kleuropties

Kies een tintkleur die past bij het gewenste resultaat. Veel voorkomende kleuren zijn zwart, bruin en blauwzwart. Sommige merken bieden extra tinten om je look aan te passen.

Professionele kwaliteit

Kies altijd voor een professionele wimperkleuring die vaak wordt gebruikt door opgeleide schoonheidsspecialisten. Deze producten zijn doorgaans van hogere kwaliteit en bieden betrouwbare resultaten.

Merk

Kies voor een bekend en gerenommeerd merk. Onderzoek klantrecensies en vraag om aanbevelingen van schoonheidsprofessionals als je niet zeker weet welk merk je moet kiezen.

Patchtest

Voer altijd een patchtest uit voordat je het product gebruikt om te controleren op allergieën of gevoeligheden. Breng een kleine hoeveelheid van de tint aan op een klein deel van je huid zoals de binnenkant van je arm en wacht minimaal 24 uur op eventuele bijwerkingen.

Gebruiksgemak

Zoek naar een product met duidelijke en beknopte instructies voor een gemakkelijke en veilige toepassing. Zorg ervoor dat het alle benodigde componenten voor het kleurproces bevat.

Duur

Bedenk hoe lang de tint zal duren. Sommige producten bieden langduriger resultaten dan andere, dus kies er één die aansluit bij je persoonlijke voorkeur en onderhoudsschema.

Waterproof

Sommige wimperkleuren zijn waterproof wat handig kan zijn als je de donkere look wilt behouden, zelfs als je wordt blootgesteld aan water of vocht.

Klinisch getest

Als je gevoelige ogen hebt of contactlenzen draagt, kies dan een product dat klinisch is getest op oogveiligheid.

Professionele toepassing

Voor de beste en veiligste resultaten kun je overwegen de tint te laten aanbrengen door een getrainde en ervaren schoonheidsspecialiste. Zij kunnen ervoor zorgen dat het product correct en veilig wordt aangebracht.

 

* Het is belangrijk om het gebruik van gewone verf of andere niet-wimper specifieke producten op je wimpers te vermijden omdat deze niet zijn ontwikkeld voor gebruik in de buurt van de gevoelige ogen en mogelijk schadelijk kunnen zijn.

Tips:

1) Draag altijd wegwerphandschoenen van latex of nitril om je handen tegen vlekken te beschermen

2) Volg de instructies op je wimper verfset om de kleurstof en ontwikkelaar te mengen in een mengschotel of palet dat in de kit wordt meegeleverd. Zorg er ook voor dat je de aanbevolen mengverhouding nauwkeurig volgt

3) Wees voorzichtig bij het reinigen of aanraken van je ogen om voortijdige vervaging van de kleurstof te voorkomen

4) Wees voorzichtig bij het reinigen of aanraken van je ogen om voortijdige vervaging van de kleurstof te voorkomen

De verf op wimpers blijft meestal 5 weken mooi

Tot slot

Wimpers verven stond centraal in dit artikel. Besteed jij veel tijd aan je uiterlijk? En hoeveel geld besteed je daar gemiddeld aan per maand? Wij vinden het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit, help dan mee dit te verspreiden door het te delen op social media. Dit kan doormiddel van de social media knoppen. We zijn je zeer erkentelijk!

Anderen lezen ook

Acryl nagels

Magnetische wimpers

Babyboom nagels

Bronnen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *