wimper extensions
Experts: Jaap Gerrijts | 3 oktober 2023 | Leestijd: 6 minuten

Wimper extensions

Wimper extensions zijn een populaire manier om je wimpers langer, voller en krullender te maken. Ze bestaan uit synthetische of natuurlijke haartjes die met een speciale lijm aan je eigen wimpers worden bevestigd. Wimper extensions kunnen je ogen meer laten opvallen en je een glamoureuze of natuurlijke look geven.

Wat zijn wimper extensions? In dit uitgebreide artikel leggen we dat aan je uit en vertellen we wat de voor- en nadelen zijn. Lees je mee?!

Wimpers extensions blijven gemiddeld zo'n 6 weken zitten

Wimper extensions

Wimper extensions zijn kunstwimpers die je aan je natuurlijke wimpers kunt bevestigen en dit zorgt voor langere en voller ogende wimpers. De extensions zijn meestal gemaakt van synthetische materialen zoals synthetische vezels maar ook van zijde of nertsen.

Het word meestal gedaan door een stylist die elke extension nauwgezet op individuele natuurlijke wimpers aanbrengt met behulp van een speciaal samengestelde lijm. Dit vereist precisie en vaardigheid om een natuurlijke en naadloze look te bereiken. De extensions zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, diktes en stijlen om tegemoet te komen aan het gewenste uiterlijk van ieder persoon, of het nu gaat om een subtiele versterking of een meer dramatisch effect.

Wat is het verschil met valse wimpers?

Wimper extensions verschillen van valse wimpers die in zijn geheel op het ooglid worden aangebracht en aan het einde van de dag worden verwijderd. Wimper extensions zijn namelijk semi-permanent en kunnen bij goede verzorging en onderhoud ongeveer 5 weken meegaan. Klanten komen meestal elke 2 tot 4 weken terug voor een afspraak om de op natuurlijke wijze uitgevallen extensions te vervangen en alles weer netjes te maken.

Waarom kiest iemand voor wimper extensions?

Tijdbesparend bij dagelijkse make-up routines

Geen behoefte aan mascara of wimperkrullers

Verbeterd uiterlijk met langere en vollere wimpers

Waterbestendig en vlekvrij

Bij juiste toepassing een natuurlijke uitstraling

Langdurige resultaten bij regelmatig onderhoud

Je kunt het beste wimper extensions aan laten brengen door een getrainde en gecertificeerde wimper stylist die ervoor kan zorgen dat de natuurlijke wimpers niet beschadigd raken. Daarnaast is regelmatig onderhoud belangrijk en houd er rekening mee dat hier ook kosten aan verbonden zijn.

 

 

 ”Klassieke, volume, hybride, Russian, gekleurd en zijde”

Welke soorten wimper extensions zijn er?

Wimper extensions zijn er in verschillende soorten en stijlen en wij hebben de meest voorkomende soorten voor je op een rij gezet.

Welke soorten wimper extensions zijn er?

Klassieke wimper extensions

Bij klassieke wimperextensions wordt één individuele extensie aan één natuurlijke wimper bevestigd. Hierdoor ontstaat een natuurlijke uitstraling met extra lengte en dikte.

Volumewimperextensies

Volumewimperextensies maken gebruik van meerdere lichtgewicht extensies en creëren een waaier vorm die vervolgens aan een enkele natuurlijke wimper wordt bevestigd. Deze techniek zorgt voor een vollere en dramatischer effect.

Hybride wimper extensions

Hybride wimper extensions combineren zowel klassieke als volumetechnieken. Dit resulteert in een mix van natuurlijk ogende wimpers met wat extra volume en textuur voor een evenwichtige uitstraling.

Russian Lash Extensions

Russische wimper extensions zijn vergelijkbaar met volumewimpers maar er worden hierbij nog meer extensions in waaiervorm gebruikt. Dit zorgt voor een weelderige en volle look. Ze worden ook wel 3D-, 4D- of 5D-wimpers genoemd, afhankelijk van het aantal wimpers in elke waaier.

Mega Volume Lash Extensions

Mega volume wimpers tillen volume extensions tot het uiterste door gebruik te maken van de meest lichtgewicht extensions die beschikbaar zijn om maximaal volume en drama te creëren.

Gekleurde wimper extensions

Deze extensions zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren waardoor je een vleugje kleur aan de wimpers kunt toevoegen voor een leuke en unieke look.

Stripwimpers

Stripwimpers zijn kant en klare wimper extensions die worden geleverd in een strook of band die met behulp van lijm langs de wimperlijn wordt aangebracht. Ze zijn tijdelijk en worden meestal gebruikt voor speciale gelegenheden.

Individuele Flare Lashes

Dit zijn clusters van individuele wimpers die aan de basis zijn gegroepeerd. Ze kunnen langs de wimperlijn worden aangebracht om volume en volheid toe te voegen.

Zijden wimper extensions

Zijden wimpers zijn zachter en flexibeler dan sommige andere soorten en zorgen voor een comfortabel en natuurlijk gevoel.

Sable Lash Extensions

Sable wimpers zijn gemaakt van de vacht van de sabelmarter. Ze zijn licht van gewicht en zorgen voor een natuurlijke uitstraling.

Faux Mink Lash Extensions

Faux minkwimpers bootsen het uiterlijk van echt nertsbont na maar zijn dierproefvrij. Ze zijn licht van gewicht, zacht en zorgen voor een natuurlijke uitstraling.

Real Mink Lash Extensions

Echte nertswimpers zijn gemaakt van de vacht van nertsdieren. Ze zijn zeer zacht en lichtgewicht en bieden een luxueus gevoel.

Lash Lift

Hoewel dit geen traditionele extensions zijn, is een wimperlift een behandeling die je natuurlijke wimpers krult en lift, Hierdoor krijg je de indruk van langere, meer gelifte wimpers zonder extensions.

Getinte wimper extensions

Deze extensions zijn voorgekleurd om kleur en diepte aan de wimpers toe te voegen zodat het gebruik van mascara niet meer nodig is.

Cat-Eye Lash Extensions

Cat-eye wimpers creëren een gevleugelde of katachtige look door langere extensions naar de buitenste ooghoeken te plaatsen.

 

 

”Geen mascara nodig, weinig onderhoud en daarmee tijdbesparend”

Wat zijn de voordelen van wimper extensions?

Wimper extensions bieden verschillende voordelen waardoor ze een populaire keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar langere en vollere wimpers. 

Wat zijn de voordelen van wimper extensions?

Verbeterd uiterlijk

Wimper extensions verbeteren onmiddellijk het algehele uiterlijk van de ogen waardoor ze groter, open en aantrekkelijker lijken.

Geen mascara nodig

Met wimper extensions kun je mascara overslaan omdat de extensions lengte en volume toevoegen aan je natuurlijke wimpers. Dit kan tijd besparen tijdens het aanbrengen van make up.

Aanpasbaar

Wimper extensions zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, diktes en stijlen zodat je de look kunt kiezen die bij jouw voorkeuren past, of het nu een natuurlijke of dramatische look is.

Langdurig

Mits goed verzorgd en regelmatig bijgewerkt kunnen wimper extensions enkele weken meegaan en bieden ze een semi-permanente oplossing voor weelderige wimpers.

Waterdicht

Wimper extensions zijn bestand tegen water zodat je kunt genieten van zwemmen, sporten en andere activiteiten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over mascara vlekken.

Natuurlijke uitstraling

Bij correct gebruik kunnen wimper extensions er heel natuurlijk uitzien omdat ze aan de individuele natuurlijke wimpers worden bevestigd.

Meer zelfvertrouwen

Veel mensen merken dat wimper extensions hun gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen vergroten omdat ze rond lopen met prachtig omlijnde ogen.

Tijd besparend

Met wimper extensions kun je tijd besparen op je dagelijkse routine omdat je geen mascara of wimperkrullers hoeft aan te brengen.

Weinig onderhoud

Hoewel er enige zorg nodig is om wimper extensions te onderhouden, is dit minimaal vergeleken met het dagelijkse onderhoud dat nodig is voor mascara en stripwimpers.

Geleidelijk uitvallen

Wimper extensions vallen geleidelijk af met de natuurlijke wimpercyclus zodat het verlies niet plotseling of merkbaar is.

Bespaart tijd voor het verwijderen van make-up

Je hoeft aan het eind van de dag minder tijd te besteden aan het verwijderen van mascara waardoor deze routine wordt vereenvoudigd.

Ideaal voor speciale gelegenheden

Wimper extensions zijn een populaire keuze voor bruiloften, vakanties en andere speciale gelegenheden omdat ze een langdurige en glamoureuze uitstraling geven.

 

 

”Prijzig, onderhoud en het kost tijd om aan te brengen”

Wat zijn de nadelen van wimper extensions?

Wimper extensions bieden verschillende voordelen, toch zijn er enkele mogelijke nadelen waar je rekening mee moet houden bij de beslissing of je ze wilt aanschaffen.

Wat zijn de nadelen van wimper extensions?

Kosten

Wimper extensies kunnen duur zijn en de eerste toepassing en daarnaast regelmatige bijwerking kunnen na verloop van tijd oplopen.

Onderhoud

Wimper extensions vereisen regelmatige onderhoud waarbij je elke 2 tot 4 weken terug moet komen om ze er op hun best uit te laten zien. Dit voortdurende onderhoud kan tijdrovend en kostbaar zijn.

Allergische reacties

Sommige mensen kunnen gevoelig of allergisch zijn voor de lijmen die worden gebruikt in wimper extensions en dit kan zorgen voor de volgende klachten:

Jeuk

Roodheid 

Ongemak

Schade aan natuurlijke wimpers

Slecht aangebrachte of te zware extensions kunnen je natuurlijke wimpers beschadigen. Ze kunnen hierdoor zwak en broos worden of soms zelfs afbreken.

Risico op infectie

Als je de extensions niet hygiënisch aanbrengt of als je de extensions met vuile handen aanraakt dan bestaat er een risico op ooginfecties zoals conjunctivitis.

Ongemakkelijk gevoel

Sommige mensen vinden het gevoel van wimper extensions op hun oogleden ongemakkelijk, vooral in de eerste dagen na het aanbrengen.

Tijdrovend

Het aanbrengen kan een paar uur duren wat misschien niet geschikt is voor mensen met een druk schema.

Beperkte blootstelling aan water

Hoewel de meeste wimper extensions waterbestendig zijn, moet langdurige blootstelling aan water zoals in sauna’s of bubbelbaden worden vermeden. Dit is belangrijk omdat het de lijm kan verzwakken.

Incompatibiliteit met bepaalde activiteiten

Activiteiten zoals stoombaden, extreme hitte of blootstelling aan producten op oliebasis kunnen de hechting van wimper extensions in gevaar brengen.

Geleidelijk verlies

Wimper extensions vallen op natuurlijke wijze uit met je eigen wimpers en dit betekent dat je na verloop van tijd wat verlies zult merken. Dit vereist regelmatige bijwerking.

Moeilijkheden bij het verwijderen

Het verwijderen van wimper extensions kan het beste door een professional worden gedaan om schade aan de natuurlijke wimpers te voorkomen. Dit proces kan tijdrovend zijn en extra kosten met zich meebrengen.

Onderhoud

Je moet je huidverzorging en make-up aanpassen om producten te vermijden die olie bevatten en de lijm die voor de extensions wordt gebruikt kunnen verstoren.

Beperking in de lengte en krullen

De lengte en krul van extensions kunnen worden beperkt door de gezondheid en lengte van je natuurlijke wimpers.

Ongemak

Sommige mensen ervaren een licht ongemak of jeuk in de eerste paar dagen nadat ze de extensions hebben gekregen, hoewel dit doorgaans afneemt.

 

* Het is belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen en een gerenommeerde, gecertificeerde wimper stylist te kiezen die de juiste procedures volgt om potentiële risico’s te minimaliseren. Als je besluit wimper extensions te laten zetten, bespreek dan eventuele zorgen of gevoeligheden met de wimper stylist en volg hun instructies om  gezonde en natuurlijke wimpers te behouden.

Hoe snel groeien wimpers na wimper extensions?

Wimper extensions gaan in de meeste gevallen net zo lang mee als de natuurlijke wimpercyclus van gemiddeld 4 tot 6 weken. De meeste mensen laten ze om de 2 a drie weken bijwerken om te voorkomen dat ze er kaal uit gaan zien. 

  

”Laat het aanbrengen van de wimpers door een professional doen”

Hoe breng je wimper extensions aan?

Het aanbrengen van wimper extensions is een nauwkeurig proces dat het beste kan worden uitgevoerd door een wimper stylist. Als je probeert het zelf toe te passen zonder de juiste training dan kan dit leiden tot schade of irritatie aan je ogen en natuurlijke wimpers. Als je overweegt om het zelf aan te brengen dan hebben we hieronder het proces voor je op een rij gezet!

Wat heb je nodig?

Wimper extensions van de juiste type, lengte en dikte

Wimperlijm 

Wimperprimer of reiniger

Wimper verlengingspincet recht en gebogen

Gelpads of medische tape om de onderste wimpers vast te zetten

Wimperlijmhouder 

Wimperlijm verwijderaar voor eventuele fouten of opruimen

Borstel of kam voor wimperverlenging

Isopropylalcohol en pluisvrije applicators voor reiniging

Hoe breng je wimper extensions aan?

Voorbereiding

Zorg ervoor dat je ogen schoon zijn en vrij van make-up of olie. Doe je contactlenzen uit als je deze nog in hebt.

Plaatsing van oogkussentjes

Zet de onderste wimpers vast met oogkussentjes of medische tape. Dit beschermt de onderste wimpers en helpt de bovenste wimpers te isoleren voor verlenging.

Reiniging

Gebruik een wimperprimer of reiniger om de natuurlijke wimpers schoon te maken en eventuele resten of olie te verwijderen.

Isolatie

Isoleer met een gebogen pincet één natuurlijke wimper om er tegelijk aan te werken.

Extensieselectie

Kies een wimper extensie die past bij de gewenste lengte, dikte en krul. Dompel de basis van de verlenging in een kleine hoeveelheid lijm.

Bevestiging

Bevestig de extension voorzichtig aan de natuurlijke wimper en zorg ervoor dat deze aan de natuurlijke wimper kleeft en niet aan de huid. Houd het een paar seconden op zijn plaats zodat de lijm zich kan hechten.

Herhaal

Ga door met dit proces en werk met één natuurlijke wimper tegelijk totdat de gewenste look is bereikt. Gebruik een recht pincet om de extensions indien nodig te scheiden of aan te passen.

Waaiertechniek voor volumewimpers

Als je volumewimpers aanbrengt, maak dan een waaier van meerdere extensions en bevestig deze aan één natuurlijke wimper voor extra volume.

Drogen

Laat de extensions een paar minuten drogen. Zorg ervoor dat je ze gedurende deze tijd niet aanraakt of nat maakt.

Afwerking

Gebruik na het drogen een wimperverlengingsborstel of kam om de wimpers te scheiden en pluizig te maken. Verwijder eventuele lijmresten met een pluisvrije applicator en isopropylalcohol.

* Houd er rekening mee dat dit een eenvoudig overzicht is van het proces en dat een goede training en certificering belangrijk is om een veilige en professionele toepassing van wimper extensions te garanderen. Pogingen om wimper extensions aan te brengen zonder de nodige training kunnen leiden tot slechte resultaten en mogelijke schade aan de natuurlijke wimpers.

Waar moet je op letten bij het aanbrengen van wimper extensions?

Als je bezig bent met het aanbrengen van wimper extensions dan is het belangrijk om op de volgende punten te letten.

Training en certificering

Zorg ervoor dat je de juiste training en certificering hebt voor het aanbrengen van wimper extensies. Als je het laat aanbrengen door een ander vraag dan of ze bevoegd en getraind zijn als wimper stylist.

Hygiëne

Zorg voor een schone en steriele werkomgeving. Desinfecteer alle gereedschappen inclusief pincetten en lijmhouders. 

Keuze van lijm

Kies voor hoogwaardige lijm van medische kwaliteit dat speciaal ontworpen is voor wimper extensions. Zorg ervoor dat het vers is en op de juiste manier wordt bewaard.

Patchtests

Voer een patchtest uit om te controleren op allergieën of gevoeligheden voor de lijm of extensions. Dit is belangrijk vóór je begint met de eerste toepassing.

Juiste toepassing

Breng de extensions één voor één aan en zorg ervoor dat ze aan de natuurlijke wimpers vastzitten en niet aan de huid. Vermijd klonteren of overmatig gebruik van lijm.

Isolatie

Isoleer elke natuurlijke wimper zorgvuldig om te voorkomen dat de wimpers aan elkaar plakken of elkaar kruisen.

Ventilatie

Zorg voor een goede geventileerde werkruimte om de dampen van de lijm te verdrijven.

Let op

Vermijd producten op oliebasis, overmatig vocht en wrijven in de ogen.

Tips:

1) Kies altijd voor een gecertificeerde en ervaren wimper stylist

2) Bereid je voor op regelmatige bijwerk afspraken iedere 2 tot 4 weken om de extensions te onderhouden

3) Vermijd wrijven of trekken aan de extensions omdat dit schade of voortijdig afstoten kan veroorzaken

4) Als je enig ongemak, roodheid of ongebruikelijke symptomen in je ogen ervaart, raadpleeg dan onmiddellijk je wimper stylist voor advies en hulp

Wimper extensions moet je regelmatig laten bijwerken

Bronnen:

Wimper extensions stonden centraal in dit artikel. Besteed jij veel geld aan uiterlijke verzorging? En wat ben je daar gemiddeld per maand voor kwijt? Wij vinden het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen op social media. Dit kan doormiddel van de social media knoppen. We zijn je zeer erkentelijk!

Anderen lezen ook

Acryl nagels

Wimpers verven

Biab nagels

Bronnen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *