Magnesium > welke magnesium tegen kramp? 

welke magnesium tegen kramp

Welke magnesium tegen kramp?

Welke magnesium tegen kramp? Niets is zo vervelend als kramp in je benen, kuiten of voeten. Helemaal als dit ‘s nachts gebeurt en je snel je bed uit schiet om de kramp ongedaan te maken door je kuit te rekken of je tenen op te trekken. 

Je hebt misschien wel eens gehoord dat magnesium ontspannend werkt voor je spieren, maar ja welke magnesium moet je dan gebruiken als je kramp hebt? Of beter nog, ter voorkoming van kramp?

Welke magnesium tegen kramp kun je het beste gebruiken? In dit artikel leggen we je dat haarfijn uit.

Welke magnesium tegen kramp?

Natuurlijk bestaan er allerlei supplementen om je dagelijkse hoeveelheid mineralen aan te vullen. Veel van deze middelen werken echter met magnesiumoxide. Een vorm die juist minder goed wordt opgenomen in het lichaam. Je kunt bij een overdosering vrij gemakkelijk darmklachten als diaree krijgen. 

In plaats van slikken kun je ook gaan badderen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat magnesium in badkristallen heel goed wordt opgenomen door de huid en zo prima de bloedbaan kan bereiken. 

Magnesium badkristallen bestaan voor 47% uit magnesiumchloride en zijn 100% natuurlijk. Bovendien is het niet op dieren getest.

Je kunt magnesium badkristallen toevoegen aan een voeten- of ligbad. Een half uurtje is voldoende om vervelende kramp te voorkomen of te verhelpen. 

Tot slot

In dit artikel hebben we je uitgelegd welke magnesium tegen kramp kun je het beste gebruiken. Heb jij last van (nachtelijke) kramp? Wat doe je om van de kramp af te komen? En heb je wel eens supplementen gebruikt tegen kramp? Wij vinden het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere mensen. Dit kan doormiddel van de social media knoppen.

Anderen lezen ook

Magnesium bijwerkingen

Magnesium poeder

Teveel magnesium

Bronnen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *