Wat zijn stress symptomen?

Stress is een chemische reactie, die je ervaart als je in contact komt met iets dat spanning of druk veroorzaakt. Wat zijn stress symptomen? We kunnen stress symptomen onderverdelen in 3 categorieën: lichamelijke stress symptomen, psychische stress symptomen en cognitieve stress symptomen. Hoeveel mensen ervaren stress? Welke specifieke symptomen kun je ervaren als je stress hebt? En wat is het “anti-stress mineraal”? Je leest het allemaal in onderstaand artikel. 

Stress cijfers

Ruim de helft van alle Nederlanders heeft last van stress (bron). Veel voorkomende stressklachten zijn een gespannen nek en-of schouders, vermoeidheid of een onrustig gevoel. Ook hoofdpijn, slapeloosheid, concentratieproblemen en neerslachtigheid komen veel voor. 
De belangrijkste oorzaken van stress zijn: zorgen om je gezondheid, zorgen om de kinderen, werk, financiële problemen en zorgen om je naasten.
wat zijn stress symptomen

Lichamelijke stress symptomen

Voortdurende vermoeidheid: Als je stress ervaart kan het zijn dat je voortdurend moe bent. De aanhoudende stress put je lichaam uit waardoor je meer rust nodig bent. Je zal dus meer moeten slapen om de symptomen van stress te verminderen. 
Meer kans op ziek zijn: Stress is een aanslag op je lichaam en dan met name op je immuunsysteem. Je bent daardoor kwetsbaar voor ziektes maar ook voor pijn. Je hebt vaker last van hoofdpijn of maagpijn.   
Slaapproblemen: Als je stress hebt houdt dat je voortdurend bezig. Het zorgt er niet alleen voor dat je lichaam in een constante staat van paraatheid houdt maar de symptomen van stress zullen er ook voor zorgen dat het je gedachten beïnvloed wat slaapproblemen kan veroorzaken. Je kunt daardoor problemen met inslapen en doorslapen ervaren. 
Eetproblemen: Als je symptomen van stress ervaart kan het zijn dat je vaak maagpijn ervaart kan het zijn dat je vaak buikpijn ervaart of het gevoel hebt dat er een knoop in je maag zit. Hierdoor kun je minder gaan eten omdat het geen prettige handeling meer is door de gevoeligheid in je maag. Stress heeft ook invloed op de vertering van je voedsel. 
Hartkloppingen: De chemische reactie van stress veroorzaakt een hoger hartritme, wat bij langdurige stress kan leiden tot hartkloppingen. Ook wijde pupillen en gespannen spieren zijn het gevolg van de chemische reactie die stress veroorzaakt.
Verslavingen: Het komt vaak voor dat mensen die symptomen van stress ervaren proberen te vluchten in verslavende middelen zoals: roken, alcohol, wiet of drugs. Hiermee hopen ze dat de stress gevoelens afvlakken. Het tegendeel is echter waar: deze verslavingen bezorgen juist vaak meer stress. 

Psychische stress symptomen

Aanhoudend gevoel van gespannenheid: Stress roept een chemische reactie op waardoor je lichaam en geest een lange tijd in spanning verkeren. Je kunt niet tot rust komen wat je oververmoeid maakt. Ook voor het slapen gaan zul je je gespannen voelen wat er weer voor zorgt dat de vermoeidheid zich opstapelt. Het gevolg hiervan is vaak een burn-out.  
Prikkelbaar zijn:  Als stress en symptomen van stress tot een hoogtepunt komen is het vaak moeilijk om rustig te blijven of vriendelijke te reageren. Het kan zelfs zo zijn dat je begint te roepen of schreeuwen tegen een dierbare omdat je niet meer weet hoe je om moet gaan met de situatie. 
Huilen en/of neerslachtig zijn: Als je aanhoudende symptomen van stress hebt en je niet goed weet wat je moet doen kun je je ongelukkig gaan voelen en daardoor vaker gaan huilen. Door de voortdurende uitputting kan je neerslachtig worden.
Minder of niet genieten van het leven: Door de oververmoeidheid door de stress kan het voorkomen dat je minder plezier in het leven hebt of dat je niet meer kunt genieten van dingen die je vroeger wel leuk vond.  
Lager zelfvertrouwen: Door aanhoudende stress komt het vaak voor dat je een lager zelfbeeld ontwikkeld. Je kunt problemen op je werk krijgen of ruzies met andere mensen omdat je frustraties ophopen waardoor je niet in alle situaties rustig kunt blijven. Dit alles kan er na een tijd voor zorgen dat je het gevoel bij jezelf opwerkt niet waard te zijn. 
Sociale isolatie: Je hebt niet langer de energie om actief dingen te ondernemen, omdat de stress en symptomen van stress het beste van je vergen. Het kan zijn dat je daardoor liever alleen bent als je niet aan het werk bent. Sociale isolatie komt vaak voor bij overmatige stress en kan ervoor zorgen dat je somber gevoel des te sterker wordt.

Cognitieve stress symptomen

Toename vaan fouten en verlaagd prestatieniveau: Stress vergt zoveel van je dat je fouten begint te maken. Door het constante gevoel van stress raak je zo oververmoeid dat je niet meer zoveel gedaan krijgt als vroeger en je tevens meer fouten gaat maken bijvoorbeeld in je werk. 
Concentratieproblemen: Wanneer je stress hebt zal het vaak moeilijk zijn om aan iets anders te denken. Door deze gedachten houd je vaak minder je gedachten bij wat je aan het doen bent. De vermoeidheid die stress met zich meebrengt zorgt er ook voor dat je minder goed je aandacht bij dingen kan houden.   
Geheugenproblemen: Als je langdurige bloot staat aan stress kun je problemen met je geheugen ervaren. Door de stress wordt er teveel cortisol geproduceerd waardoor bepaalde delen van je hersenen overbelast worden. Dit kan je merken als je bijvoorbeeld bepaalde dingen wilt oproepen vanuit je geheugen. 
Piekergedrag: Sta je voortdurend onder stress dan kan brein en je gedachten in een overdrive gaan waardoor het moeilijk is om oplossingen te vinden. Je blijft ‘hangen’ in je gedachten en komt daardoor tot niets. Dit noemen we piekeren en staat in nauw verband met stress en kan je klachten verergeren. 
Besluiteloosheid: Doordat je zelfbeeld vaak rake klappen krijgt blijf je maar piekeren over dezelfde problemen. Daardoor kun je besluiteloosheid ervaren. Je durft geen belangrijke beslissingen te nemen en twijfelt aan wat het beste is om te doen. 

Magnesium het anti-stress mineraal

Magnesium zorgt voor ontspanning van je lichaam en heeft een ontspannende en kalmerende werking. Het geeft je lichaam rust, ontspant je spieren en je hersenen. Bovendien kun je er heerlijk op slapen. Als je stress hebt plas je tot wel 4 keer meer magnesium uit en stress is een belangrijke oorzaak van een magnesium tekort. Hoe meer lichamelijke, psychische of cognitieve stress, hoe meer magnesium je lichaam verbruikt. 
Een lager magnesiumniveau in je cellen ben je gevoeliger voor nog meer stress. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. De beste manier om hier uit te komen is extra magnesium tot je te nemen en daarom wordt magnesium een anti-stress mineraal genoemd. 
Een voet- of ligbad met magnesiumvlokken kan helpen je tekort aan te vullen en op peil te houden. Neem voor een goed resultaat drie keer per week een voet- of ligbad en houdt dit minimaal 3 maanden vol voor een optimaal resultaat. 

Tot slot

We zetten alles nog één keer voor je op een rij. Wat zijn stress symptomen? We kunnen stress verdelen in 3 categorieën: lichamelijke stress symptomen, psychische stress symptomen en cognitieve stress symptomen. Lorem ipsum dolor sit Magnesium helpt je lichaam ontspannen en zorgt ervoor dat je minder last hebt van stress symptomen. Drie keer per week een voet- of ligbad helpt je lichaam te ontspannen en activeert je sympatisch zenuwstelsel wat ervoor zorgt dat je de stress beter kunt bestrijden. Mochten je klachten lang aanhouden en je stress wordt chronisch neem dan contact op met je huisarts.

Aanbevolen product

Over dit product

Dit pakket is speciaal ontwikkeld voor jou als nieuwe gebruiker.
Je bent nieuwsgierig naar de werking van een magnesium voetenbad of ligbad met badkristallen van MagnesiumOnly.  
Met dit pakket heb je ruim voldoende voor 6 voetenbaden of 2 ligbaden. 
Het pakket past door de brievenbus. Je hoeft er dus niet speciaal voor thuis te blijven.
MagnesiumOnly badkristallen bestaan uit magnesiumchloride in vaste vorm (47% concentratie).  

Ons advies

Wij adviseren om 2 a 3 keer per week een magnesium voetenbad te nemen van minimaal 20 minuten en optimaal 40 minuten. 
Zorg dat je minimaal 150 gram magnesium badkristallen gebruikt en het water 37 graden Celsius is. Voor een ligbad neem je 500 gram tot 1000 gram magnesium badkristallen en een temperatuur van 37 graden Celsius. Ook voor een ligbad geldt minimaal 20, optimaal 40 minuten. 
Voor kinderen raden wij aan om de gebruiksaanwijzing aan te houden alvorens je begint met een magnesium behandeling.