wat zijn ouderdomsklachten

Wat zijn ouderdomsklachten?

Wat zijn ouderdomsklachten? Kleuter, puber, volwassen en voordat je het weet ben je oud. Je glipt van de ene levensfase naar de andere en dat gaat vaak ongemerkt tot je ouderdomsklachten ervaart. Naarmate je ouder wordt blijken zaken van vroeger minder belangrijk en ben je je meer bewust van je leeftijd en de kans op aandoeningen of ziekten.

Wat zijn ouderdomsklachten?

Als je ouder wordt merk je dat je lichaam niet meer zo lenig en flexibel is als toen je jong was. De kans op vallen wordt groter en je kunt daardoor angstig worden om de deur uit te gaan. Je spieren worden slapper en je kunt pijn aan je gewrichten ervaren. Je zicht kan minder worden of je gehoor gaat achteruit. 

Ook kan je geheugen je soms in de steek laten waardoor je je onzeker kunt gaan voelen. Dit zijn allemaal typische voorbeelden van veelvoorkomende ouderdomsklachten.

Wat zijn veelvoorkomende ouderdomsklachten?

–  Osteoporose

 – Slecht horen

 – Slecht zien

 – Afname van je spiermassa

 – Geheugenproblemen

 – Concentratieproblemen

 – Duizeligheid

 – Slecht slapen

wat zijn ouderdomsklachten
Wat is de oorzaak van ouderdomsklachten?

De klachten die optreden tijdens het ouder worden kunnen heel divers zijn en hierdoor zijn er ook verschillende oorzaken. De meest voorkomende oorzaken zetten we hieronder voor je op een rijtje.

 – Afname van je spierkracht

 – Evenwichtsstoornissen

 – Een vermindering van je reactievermogen 

 – Achteruitgang van je mobiliteit

 – Achteruitgang van je zelfstandigheid

 – De invloed van stress

 – Verminderde kwaliteit van de bloedvaten

Wat kun je doen aan ouderdomsklachten?

Bewegen is het beste medicijn wanneer je ouder wordt. We kennen immers allemaal de uitdrukking ‘rust roest’. Door te bewegen houd je je lichaam soepel en je geest fit. Ook helpt bewegen om minder gestrest te zijn. Ga daarom elke dag een half uur lopen, fietsen of zwemmen. Je zult merken dat het bewegen je fit houdt en je slaapt er vaak beter door. 

Naast beweging is gezonde voeding ook belangrijk. Vermijd suiker en verzadigde vetten en wees matig met zuivel en alcohol. 

Wanneer je veel  last hebt van ouderdomsklachten kun je ook professionele hulp zoeken bij een fysiotherapeut. Deze kan je helpen met een behandeling bij je ouderdomsklachten. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden:

 – Fysiotherapie

 – Geriatriefysiotherapie

 – Valpreventie

 – Oefentherapie

 – Speciale oefengroepjes voor ouderen

Magnesium bij ouderdomsklachten

Weet je hoe magnesium ook wel genoemd wordt? ‘De vonk van het leven’. Dat komt omdat je lichaam dit macromineraal nodig heeft voor de vorming van botten en spieren. Magnesium is belangrijk voor de overdracht van zenuwprikkels en voor een goede werking van je spieren. 

Zonder magnesium kan je lichaam geen energie produceren en zouden je spieren zich continue samentrekken. Ook heeft magnesium een gunstige invloed op je cholesterol

Je lichaam maakt magnesium niet zelf aan en daarom zul je het uit voeding moeten halen en zonodig aanvullen met een supplement. Denk hierbij eens aan een voeten- of ligbad met magnesium badkristallen. De magnesium wordt eenvoudig door je huid opgenomen en het kent geen bijwerkingen.

Tot slot

In dit artikel hebben we antwoord gegeven op de vraag: wat zijn ouderdomsklachten? Heb jij last van ouderdomsklachten? Zo ja, welke klachten ervaar je? Wat doe je om gezond en vitaal te blijven? Wij vinden het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met je vrienden. Dit kan doormiddel van de social media knoppen. We zijn je zeer erkentelijk! 

Anderen lezen ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *