wat kun je doen tegen kramp

Wat kun je doen tegen kramp

Wat kun je doen tegen kramp? Je ligt heerlijk in je bed te dromen en opeens schrik je wakker. Kramp! Snel spring je uit bed en probeert van die pijnlijke kramp af te komen. Vervelend zo’n nachtelijke onderbreking en waar komt toch telkens die kramp vandaan? 

Wat kun je doen tegen die vervelende kramp? In dit artikel leggen we het allemaal uit. Lees je mee?!

Wat kun je doen tegen kramp?

Kramp is een plotselinge en onvrijwillige samentrekking van één of meerdere spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier in rust, terwijl een ander deel zich samentrekt. Zo wordt het rusten en actief zijn continue afgewisseld. 

Bij kramp trekt de hele spier zich samen en dat doet zeer. Die pijn zorgt ervoor dat je wakker wordt en je bed uitspringt als dat ‘s nachts gebeurt. 

Wat is de oorzaak van kramp?

Kramp kan meerdere oorzaken hebben. Je spieren kunnen overbelast zijn of vermoeid. Wanneer je vermoeide spieren hebt komt dit vaak door het sporten of een verkeerde houding. Kou speelt ook een rol bij (nachtelijke) kramp. 

Kramp kan ook ontstaan door een verstoorde vochtbalans of een tekort aan mineralen zoals magnesium.

Wat kun je zelf doen tegen kramp?

Wanneer je midden in de nacht wakker wordt met kramp kun je dat op dat moment het beste oplossen door de pijnlijke spier voorzichtig te rekken. Masseer daarna de pijnlijke spier om de doorbloeding te bevorderen. 

Nachtelijke kramp in de benen kun je voorkomen door je spieren goed te ontspannen voor het slapen gaan. Een voetenbad met magnesium badkristallen helpt je om je spieren te ontspannen en je mineralen aan te vullen.

wat kun je doen tegen kramp

Een tekort aan magnesium?

Een magnesiumtekort is één van de mogelijke oorzaken van kramp. Een supplement kan je helpen naast goede en gevarieerde voeding. Probeer onze magnesium badkristallen voor een voeten- of ligbad. Via je huid wordt magnesium snel en direct in je cellen opgenomen. Het is 100% natuurlijk en werkt ontspannend en ontgiftend voor je lichaam. 

Magnesium speelt een belangrijke rol bij het behoud van soepele spieren en de aanmaak van je botten. Ook heeft het een positieve invloed op de werking van je zenuwstelsel, je hartfunctie en draagt het bij aan je mentale weerbaarheid. 

Tot slot

Wat kun je doen tegen kramp? Heb jij last van (nachtelijke) kramp? Wat doe je om van de kramp af te komen? En heb je wel eens supplementen gebruikt tegen kramp? Wij vinden het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere mensen. Dit kan doormiddel van de social media knoppen.

Anderen lezen ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *