wat is de werking van magnesium

Wat is de werking van magnesium

Wat is de werking van magnesium? Magnesium is een macromineraal dat je lichaam nodig heeft voor de vorming van bot en spieren. Het is belangrijk voor de overdracht van zenuwprikkels en voor een goede werking van je spieren. Het valt onder de categorie minerale zouten en je lichaam maakt dit mineraal niet zelf aan. Je lichaam heeft naast vitamines en mineralen ook behoefte aan spoorelementen en bepaalde metalen. Laat magnesium daar nou eens van de belangrijkste metalen zijn. 

Wat is de werking van magnesium?

Magnesium is een licht metaal dat je vaak in een minerale vorm zult tegenkomen. Het zit in allerlei voedingsmiddelen en is in je lichaam bij heel veel belangrijke processen betrokken. Deze processen beginnen al bij de embryonale ontwikkeling in de baarmoeder. Door de samenwerking van magnesium met calcium is het ook belangrijk voor het aanmaken van gezond botweefsel. 

Wanneer je volgroeid bent, zorgt magnesium er ook voor dat je botten in goede conditie blijven. Bij de signaaloverdracht van zenuwen en spieren speelt het een belangrijke rol, zodat je lichaam op een goede manier op de prikkels kan reageren. 

Bij inspanning tijdens het sporten zijn je spiercellen druk bezig met het verbranden van koolhydraten of vetten, om zo energie op te wekken. Hierbij is magnesium ook essentieel, zonder magnesium is dit niet mogelijk. 

Weet je wat enzymen zijn? Je kan het zien als precisie-apparatuur, die belangrijke processen mogelijk maken. Veel enzymen hebben magnesium nodig om hun werk goed te kunnen doen.

Dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium

Vrouwen hebben een dagelijkse dosis van 300 milligram nodig. Mannen hebben 350 miligram magnesium nodig. Deze essentiële stof komt in veel verschillende voedingsmiddelen voor zoals bijvoorbeeld avocado’s, bananen, noten, pinda’s, volle graanproducten, bladgroenten en boonsoorten.

Meer behoefte aan magnesium

Er zijn situaties waarin de behoefte aan magnesium hoger is. Zoals bij zwangerschap of borstvoeding, een chronische darmaandoening, langdurige stress, medicatie, ouderdom of na het sporten. Wij raden extra supplementen magnesium van harte aan om je magnesiumpeil aan te vullen. Dit voorkomt een magnesiumtekort met allerlei vervelende klachten.  

Magnesium helpt tegen spierkramp, spierpijn en rusteloze benen

Tot slot

In dit artikel staat de vraag centraal: wat is de werking van magnesium? Ben jij je bewust van de essentiële rol die magnesium speelt? Gebruik je magnesium supplementen of ken je iemand in je directe omgeving die dit doet? Wat zijn jouw ervaringen of wil je het eens proberen? Wij vinden het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere mensen. Dit kan doormiddel van de social media knoppen.

Anderen bekeken ook

placeholder

Happy Icon Box

placeholder

Happy Icon Box

placeholder

Happy Icon Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *