wat helpt tegen kramp in je kuit

Wat helpt tegen kramp in je kuit

Wat helpt tegen kramp in je kuit?  Bij een normale werking van je spier is een deel in rust, terwijl het andere deel aangespannen is. Bij kramp is er een onbalans tussen aanspannen en rusten van de vezels in je spier en trekt de spier pijnlijk samen. Kramp komt vaak voor in de benen, kuiten en tenen. 

Wat helpt tegen kramp in je kuit? Dat gaan we je in dit artikel haarfijn uitleggen. Lees je mee?!

Wat helpt tegen kramp in je kuit?

De oorzaak van kramp is heel divers en het kunnen er meerdere zijn. Zo kan kramp ontstaan door een te zware belasting van je spieren of te snel afkoelen tijdens of na het sporten.

Een verstoorde vochtbalans of bepaald medicijngebruik zoals ‘statines’ die gebruik worden voor je cholesterol kunnen kramp veroorzaken. Langdurig gebruik van maagzuurremmers kan magnesiumtekort veroorzaken met als gevolg daarvan: kramp.  

Zwangere vrouwen hebben vaak kramp door een tekort aan calcium, magnesium of glucose. Ouderdom speelt ook een belangrijke rol omdat je spiermassa en spierkracht afneemt naarmate je ouder wordt. 

 Een tekort aan magnesium veroorzaakt kramp!  

Wat te doen bij kramp in de kuit?

Heb je kramp dan werkt het geven van tegendruk goed. Probeer bij kramp in je kuit de tenen omhoog te trekken in de richting van je neus. 

Om kramp te voorkomen is het goed om je spieren bijvoorbeeld na het sporten te ontspannen met rustige rek en strek oefeningen. Ook voor het slapengaan kun je de kuiten licht masseren voor een goede doorbloeding van de spieren of een warm bad nemen.  

Wanneer je last hebt van nachtelijke kramp in je kuit is er mogelijke sprake van een magnesiumtekort. Je kunt het tekort aanvullen met een supplement.

Een tekort aan magnesium?

Een magnesiumtekort is één van de mogelijke oorzaken van kramp. Een supplement kan je helpen naast goede en gevarieerde voeding. Probeer onze magnesium badkristallen voor een voeten- of ligbad. Via je huid wordt magnesium snel en direct in je cellen opgenomen. Het is 100% natuurlijk en werkt ontspannend en ontgiftend voor je lichaam. 

Magnesium speelt een belangrijke rol bij het behoud van soepele spieren en de aanmaak van je botten. Ook heeft het een positieve invloed op de werking van je zenuwstelsel, je hartfunctie en draagt het bij aan je mentale weerbaarheid. 

Tot slot

Wat helpt tegen kramp in je kuit? Heb jij vaak last van kramp in je kuit? Wat doe je om van de kramp af te komen? En heb je wel eens supplementen gebruikt tegen kramp? Wij vinden het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere mensen. Dit kan doormiddel van de social media knoppen.

Anderen lezen ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *