Wat helpt tegen hoofdpijn?

Het hebben van hoofdpijn is vervelend. Toch heeft iedereen er wel eens last van en negeren we het vaak want het gaat vanzelf weer over toch? Wat helpt tegen hoofdpijn? Vermijd cafeïne en verhoog je bloedsuiker zijn twee oplossingen en we hebben nog 8 waardevolle tips voor je op papier gezet die helpen tegen hoofdpijn. En als bonus onthullen we hoe magnesium helpt om je hoofdpijn te bestrijden. Je leest het allemaal in onderstaand artikel. 

Hoofdpijn de feiten:

Hoofdpijn is één van de meest voorkomende klachten in Nederland. 1 op de 5 volwassenen heeft minimaal 1 dag per maand hoofdpijn. 
Het wordt door vrouwen tussen de 16 – 46 jaar 3 keer zo vaak genoemd als klacht dan bij mannen. 
Spanningshoofdpijn en migraine zijn de meest voorkomende hoofdpijnen in Nederland. Wist je dat 3 miljoen mensen lijden aan migraine? 
wat helpt tegen hoofdpijn

Wat helpt tegen hoofdpijn? 10 tips

1. Vermijd cafeine: Koffie is heerlijk maar vermijd het als je hoofdpijn hebt want cafeïne kan juist hoofdpijn veroorzaken. 
2. Eet heet: Eet wat pittiger, het stofje capsaïcine in pepers kan hoofdpijn verlichten. 
3. Verhoog je bloedsuiker: Een te laag bloedsuikergehalte kan hoofdpijn veroorzaken. Eet een banaan of boterham en verhoog je bloedsuiker gehalte. 
4. Haal een frisse neus: Bewegen is het beste medicijn zonder bijwerkingen. Een blokje om van 15 minuten kan al voldoende zijn om je hoofdpijn te verminderen en je meer ontspannen te voelen.  
5. Verbeter je lichaamshouding: Urenlang turen naar een beeldscherm in een krampachtige houding is niet bevordelijk voor je hoofd- en nekspieren. Het gevolg hiervan is: hoofdpijn. Probeer je werkplek goed in te richten en loop regelmatig even weg van je werkplek voor een glas water. Zitten is slecht voor je, het is het nieuwe roken! 
6. Gebruik een ijscompres: Wat helpt tegen hoofdpijn is een ijscompres op je voorhoofd. Vind je dit te koud leg het dan in je nek. 
7. Ontspanningsoefeningen: Doe stretch oefeningen om te ontspannen of luister naar rustige muziek en denk aan niets. 
8. Drink 2 liter water per dag: Water heeft een zuiverende werking en voert afvalstoffen in de hersenen af. Als je onvoldoende water drinkt treed vaak hoofdpijn op. Daarom is twee liter water drinken per dag belangrijk. 
9. Massage: Hoofdpijn en stress hebben vaak een relatie met elkaar. Wat helpt is een hoofd, nek en schoudermassage. Je hebt minder hoofdpijn en je slaapt er beter op.
10. Drink gemberthee:  Heb je hoofdpijn, drink dan gemberthee! het bevordert de doorbloeding van je lichaam en werkt ontstekingsremmend. Gember is een natuurlijke pijnstiller. 

Magnesium tegen hoofdpijn

En zoals belooft hierbij de extra bonus tip; Magnesium tegen hoofdpijn. Mensen met spanningshoofdpijn ervaren vaak een verhoogde spanning in de spieren van de nek. Magnesium heeft een ontspannende werking op je hoofd en nekspieren. Onderzoek heeft aangetoond dat magnesium niet alleen de spierspanning verlicht maar ook bescherming biedt tegen bloedstolsels en bloedverdikkingen omdat het bloedvaten ontspant en wijder maakt. Hiermee heb je minder snel last van migraine. 
Magnesium kan daarom verlichting geven bij veel soorten hoofdpijn. Magnesium heeft ook invloed op de stofwisseling in je hersenen, waarbij een verstoord evenwicht van deze stofwisseling migraine kan veroorzaken. Een chronisch magnesium tekort kan dit veroorzaken of verergeren. Het is daarom aan te raden om dagelijks preventief magnesium te gebruiken om hoofdpijn en migraine te voorkomen. 

Tot slot

We zetten alles nog één keer voor je op een rij. Wat helpt bij hoofdpijn?  LorBekende oorzaken van hoofdpijn zijn pijnstilllers, griep, stress en een slechte houding. Zorg er daarom voor dat je dit zoveel mogelijk vermijd. Wat helpt tegen hoofpijn? Een massage krijgen, jezelf een hoofdmassage geven, je lichaamshouding verbeteren, lichaamsbeweging en ontspanningsoefeningen kunnen je helpen minder klachten te ervaren bij hoofdpijn en migraine. Magnesium bij hoofdpijn is bewezen dat het je bloedvaten verwijd en je daardoor minder last krijgt van migraine- en clusterhoofdpijn aanvallen. Daarnaast helpt het je zenuwen en spieren te ontspannen wat ervoor zorgt dat je klachten verminderen. em ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ons advies en aanbevolen producten

Wij adviseren om 2 a 3 keer per week een magnesium voetenbad te nemen van minimaal 20 minuten en optimaal 40 minuten. Zorg dat je minimaal 150 gram magnesium badkristallen gebruikt en het water 37 graden Celsius is. Voor een ligbad neem je 500 gram tot 1000 gram magnesium badkristallen en een temperatuur van 37 graden Celsius. Ook voor een ligbad geldt minimaal 20, optimaal 40 minuten. 
Voor kinderen raden wij aan om de gebruiksaanwijzing aan te houden alvorens je begint met een magnesium behandeling.