Waarom krijg je stress van thuiszitten?

Sneller last van een kort lontje tijdens de Coronacrisis? Of juist een onrustig gevoel omdat het misschien nog heel lang gaat duren voor je weer ‘normaal’ kunt leven? Dat is niet zo gek. Thuisonderwijs voor de kinderen of een zoom-meeting met je collega’s. Waarom krijg je stress van thuiszitten? Hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder legt in onderstaande video uit hoe dat komt. En gelukkig hebben wij in dit artikel ook nog een hele waardevolle tip voor je. 

Thuiswerk cijfers

60% van alle Nederlanders werkte of zat in 2020 thuis door de Coronacrisis.  
ICT beroepen werkten het vaakst vanuit huis (43%).
Logistiek en transport beroepen werkten het minst vanuit huis (1,6%). 
*Bron

Waarom krijg je stress van thuiszitten?

Door de Coronacrisis staat je lichaam voortdurend onder stress. Houd ik voldoende afstand tijdens het boodschappen doen? Ben ik mijn mondkapje niet vergeten? Iemand die je kent is heel erg ziek geworden door Corona of er is iemand die je kent overleden met Corona. Tijdens deze crisis word je overspoeld met ‘negatief’ nieuws over Covid-19 op TV, internet en andere media. Je staat er mee op en je gaat ermee naar bed. Stress, stress, stress en nog meer stress. Je begrijpt dat dit niet goed is voor je lichaam.  
Waarom krijg je stress van thuiszitten? Negatieve berichten brengen angstprikkels met zich mee die in de amandelkern in je hersenen worden aangestuurd. De amandelkern is betrokken bij het aansturen en verwerken van verschillende emoties, van blijdschap en verdriet tot allerlei angsten. De frontale lob aan de voorkant van je hersenen is verantwoordelijk voor het afremmen van de angstprikkels van de amandelkern. 
Als je voor een lange periode te veel stress ervaart dan werkt je frontale lob niet meer en laat deze angstprikkels in de vrije loop. Wanneer de amandelkern ook wel angstcentrum genoemd niet meer kan worden afgeremd dan ontstaat er een ”explosie” van negatieve emoties. Omdat je frontale lob de angstprikkels van de amandelkern niet meer kan controleren kun je sneller last hebben van een gespannen houding en opvliegende gevoelens. 
waarom krijg je stress van thuiszitten

Magnesium helpt bij stress!

Magnesium wordt niet voor niets het ‘anti-stress mineraal’ genoemd. Hoe meer fysieke of mentale stress, hoe meer magnesium je verbruikt. En met een lager magnesiumniveau in je cellen ben je gevoeliger voor stress. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. De beste manier om hier uit te komen is extra magnesium tot je te nemen. 
Magnesium heeft een kalmerende werking en ontspant je spieren, bloedvaten en zelfs je hersenen. Tijdens een stressvolle situatie zorgen je hersenen ervoor dat je lichaam zich automatisch kan aanpassen door een verhoogde staat van paraatheid door activatie van het sympatische zenuwstelsel. Magnesium regelt de activiteit van het sympathische zenuwstelsel. 
Zonder voldoende magnesium kunnen je zenuwcellen slecht signalen verzenden en zo kan jouw overgevoeligheid toenemen. Daardoor ben je nog gevoeliger voor prikkels, geluiden lijken harder te klinken, licht lijkt soms feller en emotionele reacties zullen heftiger zijn.
Magnesium helpt ook mee bij de aanmaak van hormonen en kan bijdragen aan een betere hormoonbalans. Als je hormonen goed in balans zijn dan zul je merken dat je minder geprikkeld bent en niet overal emotioneel op reageert.
Tijdens deze stressvolle periode heeft je immuunsysteem veel te verduren omdat stress de werking hiervan vermindert. Magnesium helpt en ondersteunt je immuunsysteem en dit kan je helpen eventuele klachten te voorkomen.
Een voet- of ligbad met magnesiumvlokken kan je helpen je tekort aan te vullen en op peil te houden. Neem voor goed resultaat minimaal drie keer per week een voet- of ligbad en houd dit minimaal drie maanden vol. Bijkomend voordeel van Magnesium: je slaapt er heerlijk op!

Tot slot

We zetten alles nog één keer voor je op een rij. Waarom krijg je stress van thuiszitten? De coronacrisis zorgt voor veel stress. Je moet thuiswerken, geeft thuisonderwijs, doet een zoom meeting met collega’s. Hoe lang gaat dit duren voordat alles weer normaal wordt? Stress, stress, stress en nog meer stress. Belangrijk daar iets aan te doen want stress zorgt voor een magnesium tekort en dat kan weer zorgen voor allerlei klachten. Het is juist daarom verstandig om minimaal drie keer per week een magnesium voet- of ligbad te nemen om je tekort aan te vullen. Je slaapt er bovendien heerlijk op! 

Aanbevolen product

Over dit product

Dit pakket is speciaal ontwikkeld voor jou als nieuwe gebruiker.
Je bent nieuwsgierig naar de werking van een magnesium voetenbad of ligbad met badkristallen van MagnesiumOnly.  
Met dit pakket heb je ruim voldoende voor 6 voetenbaden of 2 ligbaden. 
Het pakket past door de brievenbus. Je hoeft er dus niet speciaal voor thuis te blijven.
MagnesiumOnly badkristallen bestaan uit magnesiumchloride in vaste vorm (47% concentratie).  

Ons advies

Wij adviseren om 2 a 3 keer per week een magnesium voetenbad te nemen van minimaal 20 minuten en optimaal 40 minuten. Zorg dat je minimaal 150 gram magnesium badkristallen gebruikt en het water 37 graden Celsius is. 
Voor een ligbad neem je 500 gram tot 1000 gram magnesium badkristallen en een temperatuur van 37 graden Celsius. Ook voor een ligbad geldt minimaal 20, optimaal 40 minuten. 
Voor kinderen raden wij aan om de gebruiksaanwijzing aan te houden alvorens je begint met een magnesium behandeling. 

Deel deze pagina