gemberthee

Voordelen van gemberthee

Dit zijn 8 voordelen van het drinken van gemberthee:

1. Kalmeert de maag

Gember staat bekend om zijn vermogen de maag te kalmeren. Ook kan het misselijkheid door reisziekte en ochtendmisselijkheid verlichten. Maak een kopje van deze thee met citroen om het ongemak te verlichten.

2. Vermindert stress

Gemberthee heeft een positief en kalmerend effect op lichaam en geest. Gember helpt stress te verminderen en verbetert de stemming. Voel je een bedrukte stemming aankomen? Las dan een korte pauze in voor een kopje van deze lekkere thee.

3. Versterkt het immuunsysteem

Studies hebben aangetoond dat gemberthee het immuunsysteem kan versterken en je beschermt tegen infecties, verkoudheid en griep.

4. Verbetert de doorbloeding

Gember bevat diverse vitamines, mineralen waaronder magnesium en aminozuren die de bloedcirculatie in het lichaam kunnen verbeteren. Dit maakt het mogelijk zuurstof te leveren aan alle cellen in het lichaam.

5. Verlicht pijnlijke spieren

Naast het feit dat thee van gember de doorbloeding verbetert, helpt het ook bij gevoelige en pijnlijke spieren. Of je nu hoofdpijn hebt, pijnlijke ledematen van de kou of spierpijn na een intensieve training, de thee kan het ongemak helpen te verlichten.

6. Zorgt voor een frisse adem

Je kunt een slechte adem bestrijden door een gezonde mondhygiëne en het drinken van gemberthee. Het helpt je gehemelte namelijk te reinigen, waardoor de mond fris aanvoelt en reukvrij is.

7. Helpt bij afvallen

Gemberthee kan je helpen gewicht te verliezen, want het versnelt de spijsvertering. Daarnaast helpt gember vet te verbranden en het metabolisme te verhogen.

8. Beschermt tegen de ziekte van Alzheimer

Studies tonen aan dat gember het verlies van hersencellen, typisch verbonden aan de ziekte van alzheimer, kunnen vertragen.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *