Veelgestelde vragen

Wanneer je gebruik maakt van een voet- of ligbad met magnesium badkristallen wordt het magnesium via je huid opgenomen en dit zorgt ervoor dat je geen bijwerkingen krijgt zoals bij oraal gebruik (diaree). Je lichaam scheidt een teveel op een natuurlijke manier af. Contra-indicaties: raadpleeg je arts voor het gebruik bij een lage bloeddruk of als je last hebt van slecht werkende nieren. 

Magnesiumzout van MagnesiumOnly is een volledig natuurlijk product wat voor 47% bestaat uit magnesiumchloride en voor de rest uit kristalwater. Het heeft het hoogste magnesiumchloride percentage ter wereld. Het bevat geen conserveringsmiddelen en is niet op dieren getest.

Ja dat kan. Dit komt in de meeste gevallen omdat je lichaam een tekort heeft aan magnesium. Door dit tekort kan hoofdpijn, energieverlies en pijn in bijvoorbeeld je gewrichten (bij chronische aandoeningen) ontstaan. Het is vaak een teken dat je lichaam bezig is om de magnesium op te nemen en worden er processen in je lichaam ingang gezet die ervoor kunnen zorgen dat je dit gevoel ervaart. Dit gaat weer over nadat je lichaam voldoende magnesium heeft aangevuld. 

Wij raden je niet aan om zelf olie te maken van magnesium badkristallen omdat je daarvoor een ander proces moet doorlopen wat niet goed werkt met magnesiumchloride van 47%. 

Het zout van MagnesiumOnly heeft een veel hoger gehalte aan magnesiumchloride (47%). Himalayazout bestaat voor 97% uit natriumchloride  (keukenzout) en heeft slechts 2% magnesiumchloride. Het zout van MagnesiumOnly heeft dus een veel groter effect. 

Magnesium van MagnesiumOnly bestaat net zoals Dode Zeezout uit magnesiumchloride. Dode Zeezout heeft niet de zuiverheid en de hoge concentratie die magnesium van MagnesiumOnly wel heeft. Onze bron ligt op 1600 meter diepte terwijl Dode Zeezout aan de oppervlakte ligt en daardoor vervuild is door mens en milieu. 

Iedereen van jong tot oud kan magnesium van MagnesiumOnly gebruiken. Bij jonge kinderen kun je het beste een iets lagere dosering gebruiken. Bij kinderen vanaf 16 jaar kun je de normale dosering voor volwassenen aanhouden.

Bij een intensieve inspanning is het gebruik van magnesium vlak voor het sporten niet aan te raden. De spieren zouden te veel kunnen ontspannen wat een optimale prestatie in de weg staat. Gebruik magnesium van MagnesiumOnly om te herstellen na de inspanning. Een bad of voetenbad de avond voor het sporten is zeer aan te raden. Je spieren ontspannen en het zorgt voor een diepe nachtrust wat extra energie geeft voor de volgende dag.

Staat je vraag er niet bij?

Kijk dan ook eens op de pagina meer over Magnesium en in ons kenniscentrum  Staat je vraag er niet tussen aarzel dan niet en ga naar onze helpdesk en stel ons je vraag. 
Wil je meer weten over onze producten klik dan op de product button hieronder.