Tocoferol komt alleen maar voor in plantaardige voeding. De beste manier om de stof binnen te krijgen is via natuurlijke voeding omdat hier het totale vitamine E-complex in zit. Het is namelijk niet alleen belangrijk om tocoferol binnen te krijgen maar ook de andere stoffen die in vitamine E zitten. Noten, zaden en volle granen behoren tot de belangrijkste bronnen van tocoferolen en tocotriënolen.
Enkele voorbeelden van voeding met veel tocoferol:
Tarwekiemolie
Een eetlepel tarwekiemolie bevat ongeveer 20 milligram
Zonnebloempitten
Een kwart kopje zonnebloempitten levert ongeveer 11,6 milligram
Amandelen
100 gram amandelen bevat ongeveer 7,3 milligram
Hazelnoten
28 gram hazelnoten bevat 4,2 milligram
Spinazie
Een kopje gekookte spinazie levert ongeveer 3,7 milligram
Avocado
1 hele avocado bevat gemiddeld 2,68 milligram
Raapstelen
Een kopje raapstelen levert gemiddeld 2,7 milligram
Fles pompoen
Een kopje met gekookte fles pompoen bevat ongeveer 2,6 milligram
Pijnboompitten
100 gram pijnboompitten bevat ongeveer 2,6 milligram
Pinda’s
100 gram pinda’s bevatten 1,9 milligram
Olijfolie
Een eetlepel olijfolie bevat ongeveer 1,9 milligram
Mango
1 hele mango bevat 3,02 milligram
Zoete Aardappel
Een kopje gekookte zoete aardappelen bevat 1,4 milligram
Tomaten
Een kopje gekookte tomaten bevat ongeveer 1,3 milligram
Kiwi
1 hele kiwi bevat gemiddeld 1,1 milligram
”Meer mensen hebben een tekort dan eerst werd gedacht”