Medicijnen kunnen je niet genezen of de ziekte afremmen. Er zijn wel medicijnen die je klachten kunnen verminderen. Je neuroloog kan je medicijnen voorschrijven die het bewegen versoepelen en ook het trillen verminderen. Het meest bekende medicijn is Levodopa maar je kan ook een dopamineagonist voorgeschreven krijgen.
Deze medicijnen kunnen bijwerkingen geven en deze klachten kunnen hetzelfde zijn als die je bij Parkinson ook hebt. Bekende bijwerkingen zijn: verwardheid, duizeligheid, misselijkheid, droge mond, constipatie, overdag in slaap vallen of slapeloosheid, ongeremd gedrag en onwillekeurige bewegingen.
Je neuroloog kan je ook andere medicijnen voorschrijven die andere klachten helpen te verminderen. In de meeste gevallen krijg je een combinatie van medicijnen. Het beste is om met zekere regelmaat de medicatie in te nemen en Parkinsonmedicatie werkt juist het beste op een nuchtere maag.
Een fysiotherapeut kan je ook helpen bij het verminderen van problemen tijdens het bewegen en stabiliseren van je lichaam. Ook kan een fysiotherapeut je assisteren bij het verbeteren van je conditie en het verbeteren van bepaalde dagelijkse activiteiten zoals traplopen. Het is namelijk erg belangrijk om te blijven bewegen met deze ziekte.
Als je moeite hebt met bepaalde lichaamsbewegingen te doen, moeite met lopen, opstaan, in de auto stappen, bang bent om te vallen, pijn in je nek en schouders hebt en/of wilt leren hoe je het beste met deze ziekte om kan gaan dan is het verstandig om een fysiotherapeut in te schakelen.
Er zijn naast de fysiotherapeut wel 20 verschillende professionele disciplines die een bijdrage aan de Parkinson zorg kunnen leveren. Enkele hier van zijn logopedie, ergotherapie, oefentherapie Cesar en Mensendieck en een diëtist. Het is verstandig om deze in te schakelen voor extra hulp en advies. Ook zijn er chirurgische behandelingen mogelijk voor een geselecteerde groep mensen met Parkinson.