Met dit recept maak je je eigen keto vriendelijke koekjes. Ze bevatten geen suiker of meel.
Dit is het recept voor de gezondste koekjes ter wereld!
Ingrediënten
240 gram biologische roomboter
4 eetlepels xylitol
2 kopjes amandelmeel
2 kopjes gemalen pecannoten
1 chocoladereep van 100 gram. Dit moet suikervrije chocolade zijn
1 snufje zeezout
2 theelepels vanille-extract
Bereidingswijze:
1) Verwarm de oven voor op 162°C
2) Laat de boter een nacht buiten de koelkast staan want het moet zacht zijn
3) Meng de boter en de xylitol met een mixer of met de hand tot een zeer gladde massa. Als je het snel wilt doen gebruik dan een vork tot het een gladde consistentie heeft
4) Plet de pecannoten in een molen, keukenmachine of in een zak met een deegroller. Zorg ervoor dat het 2 kopjes zijn na het pletten
5) Breek of maal de chocoladereep in een keukenmachine of op een andere manier
6) Meng de nu gezoete boter, amandelmeel, geplette pecannoten, geplette chocoladereep, snufje zeezout, 2 theelepels vanille-extract in een kom. Je kunt als optie de keukenmachine gebruiken om het te mengen
7) Maak met je handen kleine balletjes en rol ze in wat amandelmeel, leg ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier
8) Bak ze 13 minuten op 162°C graden en laat ze dan 10 minuten buiten de oven rusten. Zet ze vervolgens in de vriezer tot ze bevroren zijn. Bewaar ze daarna in de koelkast.
Tips:
1) Laat ze volledig afkoelen, anders verkruimelen ze en vallen ze uiteen als je er een probeert op te pakken. Ik stop ze ook in de vriezer zodat ze stevig worden. Koud en licht bevroren opeten is namelijk veel lekkerder dan warm
2) Het gebruik van diabetische chocolade zonder toegevoegde suikers werkt beter dan met melkchocolade en niet met pure chocolade
3) Als je de geplette pecan noten vervangt door geplette macadamia noten of geplette cashewnoten dan zal het een andere smaak toevoegen en ook waanzinnig lekker zijn. Als je dit doet, zorg er dan voor dat je niet dat snufje zout toevoegt, want bij macadamia noten en cashewnoten kan al zout zitten
4) Gebruik vanille-extract
5) Laat de boter eerst een nacht buiten de koelkast staan om het zacht te laten worden
”Gember geeft een bijzondere smaak aan je koekjes”