Saliethee heeft een geneeskrachtige werking op het lichaam. Het bevat namelijk heel veel antioxidanten en is rijk aan vitamine A, B6, K, ijzer en calcium. Een kop saliethee kan ook een boost geven aan je lever en het lymfesysteem. Ook de luchtwegen zijn blij met saliethee. Saliethee is rustgevend, smaakvol en van nature cafeïnevrij.
Om je eigen thee met salvia te maken giet je een kopje kokend water over een eetlepel salviablaadjes en laat je het trekken tot het de gewenste sterkte heeft bereikt. Zeef de bladeren vervolgens voor het drinken. Zorg er altijd voor dat je de juiste soort gebruikt want er zijn soorten die een psychoactieve werking hebben.
We hebben een recept voor je gemaakt dat zowel warm als koud kan worden geserveerd.
Porties: 3-4
Benodigdheden:
4 kopjes water
Ongeveer 45 verse salieblaadjes
2 thee lepels rietsuiker
1,5 theelepel citroenschil
3 eetlepels citroensap
Wat te doen?
Breng water aan de kook.
Voeg de blaadjes, suiker, citroenschil en citroensap toe en roer vervolgens goed door.
Laat 20 tot 30 minuten sudderen
Zeef de blaadjes en schil eruit. Serveer warm of gekoeld.
”Soep, salades, kruidige vleesvulling”