De belangrijkste voedingsstof in pompoenpitten wordt mangaan genoemd. Dit is een belangrijk sporenmineraal bij de opbouw van verschillende enzymen betrokken is in je lichaam. Het bevat ook veel fosfor, koper, magnesium, zink, omega 3, fyto-oestrogeen, tryptofaan en vitamine e.
Pompoenpitten zijn zeer voedzaam en elke portie bevat een goede hoeveelheid van gezonde vetten en eiwitten.
Wat betreft hun vetgehalte zitten ze vol met een verscheidenheid aan essentiële vetzuren zoals:
• Linolzuur
• Linoleen
• Caprisch
• Myristisch
• Stearinezuur
• Oliezuur
Wat is de voedingswaarde van pompoenpitten?
28 gram gedroogde gepelde pompoenpitten bevat ongeveer:
Calorieën 163
Koolhydraten 4,2 gram
Vet 13,9 gram
Eiwit 8,5 gram
Vezels 1,8 gram
Vitamines en mineralen
Vitamine B1 0,06 milligram
Vitamine B2 0,05 milligram
Vitamine B3 1,3 milligram
Vitamine B5 0,23 milligram
Vitamine B6 0,06 milligram
Vitamine B11 32 microgram
Vitamine C 0,6 milligram
Vitamine E 0,7 milligram
Vitamine K 14,5 microgram
Kalium 228 milligram
Magnesium 151 milligram
Calcium 14 milligram
Fosfor 332 milligram
IJzer 4,2 milligram
Koper 0,4 milligram
Mangaan 0,9 milligram
Jodium 0,1 microgram
Zink 2,6 milligram
Selenium 2,2 microgram
”Tocoferolen, aminozuren, fenolische verbindingen, fytosterolen en cucurbitacinen”