Parkinson verschijnselen

Parkinson is een gecompliceerde ziekte die zich uit in talrijke symptomen en verschillen per patiënt. Niet iedere patiënt zal dezelfde klachten ervaren. In dit artikel gaan de we vraag beantwoorden: wat zijn Parkinson verschijnselen? Wat is een voorbode van Parkinson? En hoe magnesium helpt bij Parkinson. Je leest het allemaal in onderstaand artikel. 

Parkinsin cijfers

In Nederland hebben ruim 55.000 mensen parkinson (bron).
De ziekte treft vooral mensen boven de 50 jaar. 
Helaas zijn er alarmerende stijgingen onder 30 en 40 jarigen.
De ziekte is niet te genezen.  
Een klein percentage heeft erfelijke Parkinson.
parkinson verschijnselen

Wat zijn Parkinson verschijnselen?

Parkinson verschijnselen zijn in te delen in motorische (gericht op beweging) en niet-motorische klachten. Bij de ziekte van Parkinson verschillen de klachten per patiënt, vooral bij het bewegen en de gemoedstoestand. De meest bekende motorische verschijnselen zijn trillen, stijfheid, schuifelend lopen en een vlakke gelaatsuitdrukking. De meest bekende niet-motorische verschijnselen zijn depressiviteit, hallucinaties, dementie en emotionele instabiliteit.

Voorbode van Parkinson

Een voorbode van Parkinson zijn kleine veranderingen in je lichaam waarbij je niet direct denkt aan de ziekte van Parkinson. Pijn in je spieren en gewrichten zijn vaak de allereerste symptomen van de ziekte van Parkinson.  Als je hier last van hebt dan is het moeilijk om dan al vast te stellen dat het om de ziekte van Parkinson gaat. 
Stijve spieren zijn één van de eerste signalen van Parkinson en dit wordt ook wel hypertonie genoemd. Deze stijfheid kan optreden in je gezicht, nek, benen en ook andere delen van je lichaam. Vaak beginnen klachten aan één kant en later kan dit ook uitbreiden naar de andere kant van je lichaam. Een duidelijke voorbode van Parkinson is dat je tijdens het wandelen de beperkte mogelijkheid hebt om een arm aan één kant te bewegen. 

Veel voorkomende verschijnselen bij Parkinson

Als je Parkinson hebt dan verschillen de verschijnselen per persoon. Niet iedereen heeft last van dezelfde verschijnselen. Parkinson verschijnselen zijn in te delen in motorische (gericht op beweging) en niet-motorische klachten (b.v. dementie). Voorbeelden hier van zijn:
 – Trillen
 – Schuifelend lopen
 – Trager en minder bewegen
 – Stijfheid
 – Vermoeidheid
 – Moeite met evenwicht houden en coördinatie
 – Je arm of been niet meer kunnen bewegen
 – Zachter en monotoom praten
 – Moeilijk schrijven, verkrampt
 – Vlakke gelaatsuitdrukking
 – Minder goed ruiken
 – Vallen en duizeligheid
 – Oogproblemen
 – Obstipatie
 – Blaasproblemen / incontinentie
 – Pijnlijke ledematen
 – Huidproblemen
 – Rusteloze benen
 – Moeite met slikken
 – Freezing (blokkade bij het lopen)

Cognitieve Parkinson verschijnselen

 – Slaapstoornissen
 – Emotionele instabiliteit
 – Geheugenstoornissen
 – Depressiviteit
 – Hallucinaties
 – Dementie
 – Lusteloosheid
 – Angst
 – Spraak- en communicatieproblemen
 – Concentratieproblemen
 – Vergeetachtigheid
 – Overzicht houden 
 – Moeite hebben met begrijpen
 – Plannen van activiteiten

Magnesium en Parkinson

Eén van de verschijnselen van Parkinson is rusteloze benen. Magnesium is een natuurlijk middel wat je lichaam en spieren helpt ontspannen. Het gebruik van medicatie kan ook zorgen voor een magnesiumtekort en dit medicatiegebruik kan weer een veroorzaker zijn van het rusteloze benen syndroom. 
Magnesium ondersteunt je sympathische en parasympatische zenuwstelsel. Dit kan mogelijk effect hebben op het rusteloze benen syndroom. 
Verschijnselen van deze ziekte kunnen worden verholpen of verlicht door hoge doseringen magnesium. Denk bijvoorbeeld aan trillen en beven en ook de starheid kan worden vermindert. 
Magnesium biedt goede bescherming met een hoog behoud effect op neurologische functie na hersenletsel of bij het helen van chronische gestoorde disfunties, zoals bij de ziekte van Parkinson.

Tot slot

We zetten alles nog één keer voor je op een rij. Wat zijn Parkinson verschijnselen? Parkinson verschijnselen zijn in te delen in motorische (gericht op beweging) en niet-motorische klachten. De meest bekende motorische verschijnselen zijn trillen, stijfheid, schuifelend lopen en een vlakke gelaatsuitdrukking. De meest bekende niet-motorische verschijnselen zijn depressiviteit, hallucinaties, dementie en emotionele instabiliteit.
Magnesium heeft een bijzondere werking op je hersenen en je zenuwstelsel. En magnesium speelt een rol in de overdracht van zenuwimpulsen en er zijn veel aanwijzingen dat het je geheugen verbetert. Bestel jouw magnesium pakket direct en ervaar de werking van een magnesium voeten- of ligbad met magnesium badkristallen. 

Aanbevolen product

Over dit product

Dit pakket is speciaal ontwikkeld voor jou als nieuwe gebruiker.
Je bent nieuwsgierig naar de werking van een magnesium voetenbad of ligbad met badkristallen van MagnesiumOnly.  
Met dit pakket heb je ruim voldoende voor 6 voetenbaden of 2 ligbaden. 
Het pakket past door de brievenbus. Je hoeft er dus niet speciaal voor thuis te blijven.
MagnesiumOnly badkristallen bestaan uit magnesiumchloride in vaste vorm (47% concentratie).  

Ons advies

Wij adviseren om 2 a 3 keer per week een magnesium voetenbad te nemen van minimaal 20 minuten en optimaal 40 minuten. Zorg dat je minimaal 150 gram magnesium badkristallen gebruikt en het water 37 graden Celsius is. 
Voor een ligbad neem je 500 gram tot 1000 gram magnesium badkristallen en een temperatuur van 37 graden Celsius. Ook voor een ligbad geldt minimaal 20, optimaal 40 minuten. 
Voor kinderen raden wij aan om de gebruiksaanwijzing aan te houden alvorens je begint met een magnesium behandeling.