ouderdomsziekte

Ouderdomsziekte

Wat zijn ouderdomsziekten? Ouder worden, niemand die dááraan ontkomt. En met de jaren komt het verstand maar ook de kwalen zeggen ze vaak. Die kwalen, die noemen we ouderdomsziekten. 

Wat zijn ouderdomsziekten? In dit artikel zijn bespreken we de 7 meest voorkomende ouderdomsziekten en vertellen we hoe je dit proces kunt vertragen of voorkomen! Lees je mee?!

Wat is een ouderdomsziekte?

Als je ouder wordt, kun je last krijgen van zogeheten ouderdomsziekten. Het zijn ziekten die met de veroudering van je lichaam en lichaamsfuncties te maken hebben. Ouderdomsziekten beginnen meestal rond het 70ste levensjaar. 

Het aantal mensen met ouderdomsziekten zal de komende jaren toenemen. Dit komt door het ‘vergrijzen’ van de bevolking in Nederland. Naarmate je ouder wordt ga je bijvoorbeeld minder goed horen of zien. 

Ouderdomsziekten die het meest voorkomen

 – Artrose

 – Gehoorstoornissen

 – Gezichtsstoornissen

 – Diabetes Mellitus

 – Depressie

 – Dementie 

 – Hart- en vaatziekten 

wat zijn ouderdomsziekten
Vertragen of voorkomen?

Het voorkomen van ouderdomsziektes is niet altijd mogelijk omdat sommige bepaald zijn door erfelijke factoren. Wat je wel kunt doen is proberen ziektes zo veel mogelijk uit te stellen of zelfs te voorkomen. Dat doe je door een gezonde leefstijl aan te houden. Wat is nou precies een gezonde leefstijl? 

Bewegen is het beste medicijn tegen ziektes. Ga daarom dagelijks minimaal een half uur wandelen, fietsen of zwemmen. Bewegen is ook goed om je lichaam te ontstressen en je geest te ontspannen. 

Gezonde voeding is essentieel voor het behoud van een sterk en gezond lichaam. Voedsel wat verkeerde vetten bevat, suikers, zout en bewerkt voedsel uit pakjes en zakjes moet je vermijden. Deze voeding zorgt voor kleinschalige ontstekingen in je lichaam die vaak het begin van een chronische ziekte of erger zijn. 

Stop met roken en ga afvallen als je overgewicht hebt. Wees zuinig met alcohol. 

Eet vers fruit en groene groenten als broccoli en spinazie. Vette vis als makreel, zalm of haring zitten boordevol met gezonde vetten. Eet niet de hele dag door maar verdeel je eetgewoonte over 3 maaltijden per dag. Neem als tussendoortje een stukje komkommer, wortel, radijs of cherrytomaatjes. 

Met goede voeding verklein je de kans op ziektes zoals diabetes mellitus, kanker en hart- en vaatziekten. Bovendien voel je je fitter en wie wil dat nou niet?! 

Magnesium helpt tegen ouderdom

Magnesium is een belangrijk mineraal wat het verouderingsproces helpt tegen te gaan. Magnesium beschermt je cellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf als UV-straling. Daardoor kan het helpen vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan. De kans op pigmentvlekken en kraaienpootjes neemt af en magnesium kalmeert je huid. 

Ouderdom, medicijnen en ziektes zorgen ervoor dat je lichaam meer moeite om vitamines en mineralen goed op te nemen. Je loopt dan al snel tegen een tekort aan en dat is iets wat je wilt voorkomen. 

Je kunt preventief je magnesium aanvullen met een voet- of ligbad met magnesium badkristallen. De magnesium wordt eenvoudig door je huid opgenomen en komt zo direct in je bloedbaan. Het werkt heerlijk ontspannend voor zowel je lichaam als geest. 

Tot slot

Wat zijn ouderdomsziektes hebben we in dit artikel met je besproken. We zijn benieuwd wat jij doet om gezond oud te worden? Voel je vrij om je verhaal met ons en de lezers te delen. Wij vinden het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met je vrienden. Dit kan doormiddel van de social media knoppen. We zijn je zeer erkentelijk! 

Anderen lezen ook

Bronnen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *