Oorzaak Parkinson

Dagelijks zetten diverse onderzoekers zich in om de oorzaak van de ziekte van Parkinson te achterhalen. Eén concreet antwoord is er nog niet. De oorzaak Parkinson is dus niet bekend. Welke rol speelt de stof dopamine? En welke rol spelen vitamines en mineralen bij de ziekte van Parkinson? Je leest het allemaal in onderstaand artikel.

Parkinson cijfers

In Nederland hebben ruim 55.000 mensen parkinson (bron).
De ziekte treft vooral mensen boven de 50 jaar. 
Helaas zijn er alarmerende stijgingen onder 30 en 40 jarigen.
De ziekte is niet te genezen.  
Een klein percentage heeft erfelijke Parkinson.
oorzaak parkinson

Oorzaak Parkinson?

Wat is de oorzaak van de ziekte van Parkinson? Eén concreet antwoord is er nog niet. Het lijkt erop dat meerdere oorzaken samen verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van parkinson. Wat we wel weten is dat een tekort aan de stof dopamine in de hersenen een groot deel van de problemen en symptomen van parkinson veroorzaakt.
Dit tekort ontstaat door het afsterven van dopamine producerende zenuwcellen in een specifiek gebied van de hersenen: de zwarte kernen (substantia nigra). Waarom de hersencellen in de zwarte kernen afsterven? Dat is nog niet precies bekend. Wanneer ongeveer 70% van deze dopamine producerende cellen zijn afgestorven, verschijnen de Parkinson symptomen.
Mogelijk spelen hierbij achteruitgang van de werking van de hersenen met toenemende leeftijd, een stoornis in de eiwitstofwisseling en omgevingsfactoren zoals aanraking met giftige stoffen een rol.

Vitamines, mineralen en Parkinson

Als je Parkinson hebt dan kan je lichaam moeilijk nieuwe dopamine aanmaken. Magnesium, ijzer, foliumzuur, vitamine B3 en B6 zijn allemaal betrokken bij de synthese van dopamine in je lijf. Zorg er daarom voor dat je genoeg van deze vitamines en mineralen binnen krijgt. 
Ook zien neurologen steeds vaker dat er een verband bestaat tussen Parkinson en vitamine D3 tekort. Magnesium en vitamine D3 werken synergetisch en bij een tekort aan magnesium kunnen ze niet goed samenwerken wat tot meer klachten kan leiden. 
Magnesium biedt goede bescherming met een hoog behoud effect op neurologische functie na hersenletsel of bij het helen van chronische gestoorde disfunties, zoals bij de ziekte van Parkinson. 
Magnesium kan ook gebruikt worden bij de behandeling van duizeligheid en verwardheid wat vaak voorkomt bij de ziekte van Parkinson. 

Tot slot

We zetten alles nog één keer voor je op een rij. De exacte oorzaak Parkinson is na veel onderzoek nog niet bekend. Wat we wel weten is dat een tekort aan de stof dopamine in de hersenen een groot deel van de problemen en symptomen van parkinson veroorzaakt. Dit tekort ontstaat door het afsterven van dopamine producerende zenuwcellen in een specifiek gebied van de hersenen: de zwarte kernen.
Magnesium heeft een bijzondere werking op je hersenen en je zenuwstelsel. En magnesium speelt een rol in de overdracht van zenuwimpulsen en er zijn veel aanwijzingen dat het je geheugen verbetert. Bestel jouw magnesium pakket direct en ervaar de werking van een magnesium voeten- of ligbad met magnesium badkristallen. 

Aanbevolen product

Over dit product

Dit pakket is speciaal ontwikkeld voor jou als nieuwe gebruiker.
Je bent nieuwsgierig naar de werking van een magnesium voetenbad of ligbad met badkristallen van MagnesiumOnly.  
Met dit pakket heb je ruim voldoende voor 6 voetenbaden of 2 ligbaden. 
Het pakket past door de brievenbus. Je hoeft er dus niet speciaal voor thuis te blijven.
MagnesiumOnly badkristallen bestaan uit magnesiumchloride in vaste vorm (47% concentratie).  

Ons advies

Wij adviseren om 2 a 3 keer per week een magnesium voetenbad te nemen van minimaal 20 minuten en optimaal 40 minuten. Zorg dat je minimaal 150 gram magnesium badkristallen gebruikt en het water 37 graden Celsius is. 
Voor een ligbad neem je 500 gram tot 1000 gram magnesium badkristallen en een temperatuur van 37 graden Celsius. Ook voor een ligbad geldt minimaal 20, optimaal 40 minuten. 
Voor kinderen raden wij aan om de gebruiksaanwijzing aan te houden alvorens je begint met een magnesium behandeling.