Ontzurende kruidenthee word gedronken om verzuring te verminderen en de pH waarde in het lichaam te herstellen. Verzuring kun je nooit 100% tegengaan, maar je kunt de zuurbalans wel proberen gezond te houden. Het drinken van ontzurende kruidenthee is een lichte manier van ontgiften en het word steeds vaker gedaan.
Je kunt ontzuren met thee door het gebruik van kruiden. Hiermee neutraliseer je de opgeslagen zuren in je lichaam. Kruiden zoals brandnetel, venkel, paardenbloem, driekleurig viooltje en gember hebben de mogelijkheid om dit proces te stimuleren. De kruiden ondersteunen je nieren in dit proces bij de afvoer van verzurende stoffen.
Het zure-base evenwicht in je lichaam is belangrijk voor een goede gezondheid en kan verstoord worden door factoren zoals:
• Ongezond eten
• Stress
• Roken
• Alcohol
Hierdoor kan je lichaam verzuren en blijven er veel afvalstoffen achter. De pH-waarde in je lichaam daalt en dit kan van invloed zijn op verschillende lichaamsprocessen. Op de lange termijn kunnen er ook klachten ontstaan zoals:
• Vermoeidheid
• Reumatische klachten
• Fibromyalgie
• Huidproblemen
• Jicht
• Osteoporose
• Haaruitval
• Hoofdpijn
• Vieze adem
• Zweetlucht
• Vocht vasthouden
Ontzuren is een compensatie voor slechte gewoontes zoals eten en drinken. Voedingsmiddelen zoals alcohol, koffie, kaas, suikers, chips, vlees en zout laten namelijk continu zure afvalstoffen achter in het lichaam.
Het drinken van ontzurende kruidenthee kan het afvoerproces van zuren in je lichaam een steuntje in de rug geven. Zorg er daarnaast wel voor dat je de bovengenoemde voedingsmiddelen en dranken zoveel mogelijk vermijd. Alleen dan kan het drinken van ontzurende kruiden thee bijdragen aan een gezonde levensstijl.
Men adviseert om dagelijks 3 tot 5 koppen ontzurende kruidenthee te drinken voor een periode van enkele weken om het gewenste effect te behalen.
Daarnaast is het belangrijk om minimaal een half uur per dag te bewegen en snelle suikers en verkeerde vetten te laten staan. En het is ook belangrijk om 2 liter water per dag te drinken om het afvoeren van stoffen te stimuleren.
”Munt, kamille, venkel, brandnetel en rooibos”