nep wimpers
Expert: Jaap Gerrijts | 15 oktober 2023 | Leestijd: 6 minuten

Nep wimpers

Nep wimpers zijn een populaire manier om de ogen nog meer te laten spreken. Ze bestaan vaak uit synthetische haartjes die je op de eigen wimpers plakt met een speciale lijm. Je kunt nep wimpers ook krijgen met natuurlijke haartjes en ze kunnen verschillende vormen, kleuren en lengtes hebben. Je kunt afhankelijk van je persoonlijke voorkeur zo de ideale look voor jezelf creëren.

Hoe breng je nep wimpers aan? In dit uitgebreide artikel leggen we dat aan je uit en vertellen we wat de beste nep wimpers zijn. Lees je mee?!

Nep wimpers blijven gemiddeld 4 tot 6 weken zitten

Nep wimpers

Nep wimpers worden ook wel valse wimpers of wimperextensions genoemd en deze worden gebruikt om lengte, volume en dikte aan de natuurlijke wimpers toe te voegen. Deze synthetische of natuurlijke haren worden aan de natuurlijke wimpers of het ooglid bevestigd om een bepaalde uitstraling te creëren. 

Nep wimpers kunnen namelijk het uiterlijk van je ogen veranderen zodat ze er dramatischer, aantrekkelijker en wijd open uitzien. Er zijn veel verschillende soorten, lengtes en vormen van nep wimpers zodat je degene kunt kiezen die het beste bij je past.

Nep wimpers worden vaak gebruikt bij speciale evenementen zoals bruiloften, verjaardagen of feesten voor een glamoureuze uitstraling.

Het voordeel van nep wimpers in vergelijking met mascara is dat het minder tijd kost om aan te brengen en geen vlekken of schilferen achterlaat.

Nep wimpers kunnen gemaakt zijn van synthetische materialen zoals plastic of van natuurlijk haar zoals nertsen of mensenhaar. Wimpers van natuurlijk haar hebben vaak een wat zachtere en realistischere uitstraling.

Enkele soorten nep wimpers:

Strip Lashes

Dit zijn kant en klare wimperstrips die met lijm op je ooglid kunnen worden aangebracht. Stripwimpers zijn gemakkelijk te gebruiken en verkrijgbaar in verschillende stijlen, van natuurlijk tot dramatisch.

Individuele wimpers

Individuele wimpers of clusterwimpers bestaan uit kleine clusters wimpers die op specifieke delen van het ooglid worden aangebracht om zo volume en lengte toe te voegen. Ze zorgen voor een aanpasbare en natuurlijkere uitstraling.

Magnetische wimpers

Deze nep wimpers hebben kleine magneten die aan de wimperbanden zijn bevestigd en zich hechten aan de magnetische eyeliner. Ze zijn herbruikbaar en hebben geen lijm nodig.

Extensies

Wimperextensions zijn semi-permanente wimpers die door een professional afzonderlijk op elke natuurlijke wimper worden aangebracht. Ze vereisen regelmatige aanpassingen en zorgen voor een langduriger resultaat.

Halve wimpers

Halve wimpers ook wel demi-wimpers genoemd zijn ontworpen om de buitenste ooghoeken te accentueren waardoor er een cat eye effect ontstaat. 

Kleurrijke wimpers

Sommige nep wimpers zijn verkrijgbaar in levendige kleuren zoals blauw, groen of paars, zodat je kunt experimenteren met creatieve en opvallende looks.

Feather Lashes

Deze wimpers zijn versierd met verenaccenten wat een unieke en exotische uitstraling geeft en vaak gebruikt word in theater- of kostuummake-up.

 

 

”Het zelf aanbrengen van nep wimpers kan heel wat geld schelen”

Hoe breng je nep wimpers aan?

Het aanbrengen van nep wimpers kan in het begin een beetje lastig zijn maar met wat oefenen kun je het redelijk snel onder de knie krijgen. 

Hier is een stapsgewijze handleiding voor het aanbrengen van nep wimpers.

Benodigdheden:

Nep wimpers

Wimperlijm – bij voorkeur transparant of zwart

Pincet

Kleine schaar

Spiegel

1) Bereid je natuurlijke wimpers voor

Zorg ervoor dat je natuurlijke wimpers schoon en vrij van mascara zijn voordat je de nep wimpers aanbrengt. Indien gewenst kun je een dun laagje mascara aanbrengen, maar je kunt dit het beste doen voordat je met de nep wimpers begint.

2) Knip de wimpers af

Houd de nepwimpers tegen je natuurlijke wimperlijn om te meten of ze te lang zijn voor je ogen. Als dit het geval is dan knip je de uiteinde van de wimpers af zodat deze bij je ogen passen. Knip altijd vanaf de buitenrand af, omdat de binnenrand korter moet zijn.

3) Breng lijm aan

Knijp een kleine hoeveelheid wimperlijm op een schoon oppervlak. Breng met een tandenstoker of wattenstaafje een dunne en gelijkmatige lijn lijm aan langs de basis van de nep wimpers. Zorg ervoor dat je wat extra lijm aanbrengt op de buitenste en binnenste hoeken, aangezien deze de neiging hebben eerst los te komen.

4) Wacht tot de lijm plakkerig wordt

Laat de lijm ongeveer 30 seconden tot een minuut zitten. Hierdoor wordt het een beetje plakkerig zodat het gemakkelijker wordt om aan je natuurlijke wimpers te hechten zonder te gaan glijden.

5) Gebruik een pincet

Houd de nep wimpers in het midden vast met een pincet. Wees voorzichtig om beschadiging van de wimpers te voorkomen.

6) Plaatsing

Kijk naar beneden in een spiegel. Begin bij het midden van de wimper en plaats de nep wimper zo dicht mogelijk bij je natuurlijke wimperlijn. Bevestig vervolgens de buitenste hoek en tenslotte de binnenhoek. Het is belangrijk om zo dicht mogelijk bij de basis van je natuurlijke wimpers te komen.

7) Houd ingedrukt

Als de wimpers op hun plaats zitten dan gebruik je de achterkant van het pincet of je vingertoppen om de nep wimpers voorzichtig in je natuurlijke wimpers te drukken. Dit zorgt ervoor dat ze goed kunnen hechten.

8) Pas indien nodig aan

Als de wimpers niet perfect uitgelijnd zijn of als je aanpassingen moet maken dan kun je ze voorzichtig verplaatsen terwijl de lijm nog plakkerig is.

9) Laat ze drogen

Laat de lijm volledig drogen. Dit kost meestal ongeveer twee minuten. Probeer gedurende deze tijd niet teveel te knipperen.

10) Mascara – optioneel

Als je je natuurlijke wimpers wilt laten vervagen met de nep wimpers dan kun je een dun laagje mascara aanbrengen. Dit is echter niet nodig omdat de nep wimpers al behoorlijk gewaagd zijn.

 

* Houd er rekening mee dat het aanbrengen van nep wimpers niet altijd direct wil omdat het even oefenen is. Wees daarom niet ontmoedigd als het er de eerste keer niet perfect uitziet. Door veel te oefenen zal je er beter in worden en zal het steeds minder tijd gaan kosten om ze aan te brengen.

 

 

”Tijd, geld, irritatie en allergie”

Wat zijn de nadelen van nep wimpers?

Nep wimpers kunnen je een betere look geven als je dit mooi vind maar toch zitten er nadelen aan waar je rekening mee moet houden. 

Hier zijn enkele nadelen van het gebruik van nep wimpers:

Tijd

Het aanbrengen van nep wimpers kan tijdrovend zijn, vooral als je het niet vaak hebt gedaan. Het vereist daarnaast ook precisie en geduld.

Vaardigheid 

Het krijgen van een naadloze look met nep wimpers vergt enige oefening. Het kan daarom enige tijd duren om het aanbrengen te perfectioneren.

Schade aan natuurlijke wimpers

Het onjuist aanbrengen of verwijderen kan zorgen voor schade aan je natuurlijke wimpers. Het gebruik van lijm of trekken aan de wimpers kan breuk en verlies van de natuurlijke wimpers veroorzaken.

Allergische reacties

Sommige mensen zijn gevoelig of allergisch voor de lijm die bij nep wimpers wordt gebruikt. Dit kan zorgen voor klachten zoals roodheid, jeuk of irritatie.

Kosten

Nep wimpers van kwaliteit en lijm kan relatief duur zijn omdat ze meestal eenmalig worden gebruikt. Herbruikbare wimpers zijn een optie, maar vereisen nog steeds onderhoud en goede verzorging.

Ongemakkelijk gevoel

Sommige mensen vinden nep wimpers ongemakkelijk om te dragen. Dit komt meestal voor bij de mensen die ze niet gewend zijn. 

Korte levensduur

Nep wimpers hebben meestal een relatief korte levensduur. Ze kunnen na een paar keer gebruik hun vorm verliezen of beschadigd raken waardoor ze op de lange termijn minder kosteneffectief zijn

Incompatibiliteit

Het dragen van nep wimpers bij activiteiten waar water of overmatig zweten betrokken is, kan lastig zijn omdat hierdoor de lijm kan verzwakken en de wimpers los raken.

Gevoelige ogen

Als je gevoelige ogen of bepaalde oogaandoeningen hebt dan kan het dragen van nep wimpers het ongemak of de irritatie verergeren.

Slapen

Slapen met nep wimpers kan ongemakkelijk zijn en leiden tot beschadiging of een verkeerde uitlijning van de wimpers.

Risico om eraf te vallen

Er bestaat altijd het risico dat nep wimpers losraken of eraf vallen. Dit gebeurt sneller  als ze niet stevig zijn aangebracht.

Onderhoud 

Als je kiest voor herbruikbare wimpers dan moeten deze regelmatig worden schoongemaakt en dit kost extra tijd.

 

* Het is belangrijk om deze nadelen af te wegen tegen de voordelen van nep wimpers om zo te bepalen wat de juiste keuze is. Als je besluit ze te gaann gebruiken dan is het belangrijk om de juiste techniek te gebruiken voor het aanbrengen, verzorgen en verwijderen om zo de mogelijke nadelen te minimaliseren.

 

 

”De meeste mensen willen wimpers die er zo natuurlijk mogelijk uit zien”

Welke nep wimpers zijn natuurlijk?

De meeste mensen willen wimpers die er zo natuurlijk mogelijk uit zien maar welke nep wimpers zijn natuurlijk?

Als je de meest natuurlijke uitziende wimpers wilt dan kun je het beste de knot-free individual lashes gebruiken. Deze wimpers hebben geen donker knoopje bij de aanzet en dit zorgt ervoor dat ze er natuurlijker uitzien. De knotted wimperextensions hebben wel een knoopje bij de aanzet en dit zorgt voor meer definitie bij de wimperrand.

 

”Wees voorzichtig met het verwijderen van je nep wimpers”

Hoe verwijder je nep wimpers?

Het verwijderen van nep wimpers is een belangrijk onderdeel en moet voorzichtig gebeuren om zo schade aan je natuurlijke wimpers en oogleden te voorkomen. 

Hier is een stapsgewijze handleiding voor het verwijderen van nep wimpers.

Benodigdheden:

Olievrije oogmake-up verwijderaar

Wattenschijfjes of wattenstaafjes

Pincet – optioneel

1) Was je handen

Begin met het goed wassen van je handen om er zeker van te zijn dat ze schoon zijn voordat je je gezicht aanraakt.

2) Verwijder make-up

Voordat je de nep wimpers verwijdert is het een goed idee om eventuele make-up te verwijderen. Gebruik een olievrije make-up remover en een wattenschijfje om oogschaduw, eyeliner en mascara voorzichtig weg te vegen.

3) Verzacht de lijm

Om de lijm soepeler te maken en makkelijker te verwijderen kun je je gezicht zachtjes stomen. Kook eerst water en giet het in een kom. Laat de stoom opstijgen en leun dan met je gezicht op veilige afstand boven de kom. Bedek je hoofd met een handdoek om de stoom op te vangen. Houd je ogen voor ongeveer 10 minuten gesloten tot het wat is los geweekt.

4) Zoek de buitenste hoek

Begin met één oog en zoek de buitenste hoek van de nep wimpers.

5) Til de wimpers voorzichtig op

Gebruik je vingers of een pincet om voorzichtig de buitenste hoek van de nep wimpers op te tillen. Wees heel voorzichtig om te voorkomen dat je je natuurlijke wimpers uittrekt.

6) Pel de wimpers langzaam

Zodra je de buitenste hoek hebt opgetild, trek je de nep wimpers langzaam en voorzichtig los door ze naar de binnenste hoek te trekken. Het is belangrijk om ze in dezelfde richting te verwijderen waarin ze zijn aangebracht.

7) Verwijder eventuele resterende lijm

Nadat de nep wimpers zijn verwijderd kan er nog wat lijm op je natuurlijke wimpers achterblijven. Om het te verwijderen gebruik je een wattenschijfje of wattenstaafje gedrenkt in een olievrije make-up remover. Veeg voorzichtig langs de wimperlijn om eventuele lijmresten op te lossen en te verwijderen.

8) Herhaal dit voor het andere oog

Herhaal het proces voor het andere oog, begin met het verzachten van de lijm en verwijder vervolgens voorzichtig de nep wimpers.

9) Reinig en bewaar de wimpers indien herbruikbaar

Als je herbruikbare nep wimpers hebt, maak ze dan schoon door ze in een mengsel van warm water en een zachte, olievrije make-up remover te weken. Wrijf voorzichtig de resterende lijm en mascara weg. Laat ze aan de lucht drogen en bewaar ze vervolgens voor toekomstig gebruik.

10) Sluit af met huidverzorging

Nadat je de nep wimpers hebt verwijderd kun je doorgaan met je normale huidverzorgingsroutine. Wees voorzichtig rond je ogen en vermijd hard wrijven.

 

* Het op de juiste manier verwijderen van nep wimpers is belangrijk voor het behoud van de gezondheid van je natuurlijke wimpers. Als je enig ongemak of weerstand ervaart bij het verwijderen van de wimpers, stop dan en probeer de lijm verder te verzachten voordat je verdergaat. 

 

 

”Verzorg je natuurlijke wimpers op de juiste manier”

Hoe kan je je natuurlijk wimpers voller maken?

Iedereen wil wel lange en dikke wimpers hebben maar ze kunnen soms beschadigt raken door nep wimpers en dan duurt het even voordat ze weer wat voller zijn.

Je wimpers zijn gemaakt van eiwitten en je hebt sporenelementen nodig om aminozuren te maken die vervolgens in eiwitten veranderen. Als je bepaalde sporenelementen mist dan kan dit ervoor zorgen dat je natuurlijke wimpers minder gezond zijn.

Wanneer je wimpers verliest of dunne wimpers hebt dan komt het vaak neer op een tekort aan een bepaald type prostaglandine.

Hoe kan je je natuurlijke wimpers voller maken?

Zink

Zink is een sporenelement en als je hier een tekort aan hebt dan kun je niet de prostaglandine aanmaken die je nodig hebt. Als je een zinksupplement neemt kies dan voor een kwaliteitssupplement dat een mengsel van alle sporenmineralen bevat.

Je vind zink ook in:

Oesters

Vis

Vlees

Noten

Zaden

 

Ricinolzuur

Ricinolzuur kan het tekort helpen corrigeren en helpt je wimpers opnieuw te laten groeien. Ricinolzuur vind je in ricinusolie. Zorg ervoor dat de ricinusolie die je koopt biologisch en koud verwerkt of ongeraffineerd is.

Het is belangrijk om deze symptomen te begrijpen en in plaats van ze te negeren te proberen de oorzaak te vinden.

 

 

”Ga voor kwaliteit om het beste resultaat te krijgen”

Wat zijn de beste merken voor nep wimpers?

De beste nep wimpers zijn voor iedereen anders en de keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur en de look die je probeert te creëren. 

Je keuze kan ook afhangen van factoren zoals de stijl, budget en ervaring die je al hebt met nep wimpers. Het is een goed idee om recensies te lezen, tutorials te bekijken en met verschillende merken en stijlen te experimenteren om zo het merk en de stijl te vinden die het beste bij je past.

Wij hebben een paar gerenommeerde en populaire merken voor je op een rij gezet die bekend staan om hun hoogwaardige nep wimpers.

Velour Lashes

Velour Lashes staan bekend om hun handgemaakte minkwimpers die zorgen voor een zacht en luxueus gevoel. Ze bieden verschillende stijlen voor verschillende gelegenheden.

House of Lashes

House of Lashes biedt dierproefvrije wimpers met stijlen variërend van natuurlijk tot krachtig. Ze staan bekend om hun comfortabele pasvorm en duurzame kwaliteit.

Ardell

Ardell biedt een breed scala aan nep wimpers, inclusief natuurlijke en dramatische stijlen. Ze staan bekend om hun betaalbaarheid en kwaliteit.

Huda Beauty

De wimpers van Huda Beauty zijn populair vanwege hun luxe en dramatische stijlen. Ze zijn vaak favoriet bij make-up artiesten en beauty-influencers.

Lilly Lashes

Lilly Lashes zijn favoriet onder beroemdheden en staan bekend om hun hoogwaardige nerts- en synthetische wimpers. Ze bieden gedurfde en glamoureuze stijlen aan.

Kiss

Kiss wimpers zijn overal verkrijgbaar en staan bekend om hun betaalbaarheid en kwaliteit. Ze bieden verschillende stijlen aan die geschikt zijn voor dagelijks gebruik en speciale gelegenheden.

Esqido

Esqido is gespecialiseerd in minkwimpers die bekend staan om hun lichte gewicht en natuurlijke uitstraling. Ze bieden verschillende wimperstijlen.

Eylure

Eylure biedt een breed assortiment nep wimpers aan, van subtiel tot dramatisch en ze zijn verkrijgbaar tegen een betaalbare prijs.

Tarte Cosmetics

Tarte biedt dierproefvrije en milieuvriendelijke nep wimpers. Ze staan bekend om hun comfortabele pasvorm en natuurlijke uitstraling.

Lashify

Lashify biedt innovatieve doe-het-zelf-wimperextensies die aanpasbare en langdurige resultaten opleveren.

Tips:

1) Kies voor nep wimpers die passen bij je ogen en de look die je wilt bereiken. Als je hier moeite mee hebt vraag dan een specialist om je hierbij te helpen

2) Gebruik een wimperkruller om je natuurlijke wimpers te krullen voordat je de nep wimpers aanbrengt. Dit helpt ze beter te laten samenvloeien

3) Investeer in een wimperlijm van hoge kwaliteit. Er zijn transparante of zwarte lijmopties beschikbaar afhankelijk van je voorkeur

4) Breng een dunne en gelijkmatige lijn lijm aan langs de basis van de nep wimpers. Gebruik niet te veel omdat overtollige lijm kan leiden tot klonteren en langere droogtijden

5) Nep wimpers houden niet goed stand in water of als je veel zweet. Kies daarom de juiste gelegenheid om ze te dragen en vermijd water als je ze net hebt aangebracht

6) Als je een gevoelige huid of ogen hebt doe dan een patchtest met de wimperlijm op een klein gebied voordat je de wimpers aanbrengt. Zo weet je zeker dat je niet allergisch bent voor de lijm

7) Om schade te voorkomen kun je het beste de nep wimpers aan het einde van de dag verwijderen. Trek er nooit aan en gebruik olievrije make-up verwijderaar om de lijm voorzichtig op te lossen

8) Vergeet niet dat geduld en oefenen er nou eenmaal bij horen. Als je hier moeite mee hebt ga dan naar een professional om de wimpers aan te laten brengen voor het beste resultaat

Voor de meest natuurlijke look ga je voor de knot-free individual lashes

Tot slot

Nep wimpers stonden centraal in dit artikel. Besteed jij veel aandacht aan je uiterlijk? En hoeveel geld besteed je daar gemiddeld aan? Wij vinden het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit, help dan mee dit te verspreiden door het te delen op social media. Dit kan doormiddel van de social media knoppen. We zijn je zeer erkentelijk!

Anderen lezen ook

Acryl nagels

Wimpers verven

Biab nagels

Bronnen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *