Home > magnetische wimpers

magnetische wimpers
Expert: Jaap Gerrijts | 7 juli 2023 | Leestijd: 8 minuten

Magnetische wimpers

Magnetische wimpers zijn een innovatieve manier om je ogen te laten stralen zonder lijm of extensions. Ze bestaan uit twee lagen kunstwimpers die aan elkaar klikken met kleine magneetjes. Op deze manier zijn ze eenvoudig aan te brengen en te verwijderen. Bovendien zijn ze herbruikbaar en daarmee duurzaam.

Wat zijn magnetische wimpers? In dit uitgebreide artikel leggen we dat aan je uit en vertellen we hoe je ze kunt gebruiken. Lees je mee?!

Magnetische wimpers

Magnetische wimpers zijn een soort valse wimpers die zijn ontworpen om te worden aangebracht zonder lijm of lijm. In tegenstelling tot traditionele valse wimpers die lijm nodig hebben om aan het ooglid te hechten gebruiken magnetische wimpers kleine magneten om ze op hun plaats te houden. 

Magnetische wimpers bestaan meestal uit twee stroken kunstwimpers

1) Een strook die bovenop de natuurlijke wimpers wordt geplaatst 

2) Een strook die onder de natuurlijke wimpers wordt geplaatst

Op beide delen zitten minuscule magneetjes en hierdoor blijven ze aan elkaar plakken. De magneten in deze strips trekken elkaar aan, klemmen de natuurlijke wimpers ertussen en zorgen daarmee voor een veilige grip. Je eigen wimpers komen dus tussen beide delen terecht.

Waar worden magnetische wimpers van gemaakt?

Magnetische wimpers zijn meestal gemaakt van synthetische materialen zoals synthetische vezels die het uiterlijk en het gevoel van natuurlijke wimpers na kunnen bootsen. Deze synthetische vezels zijn ontworpen om licht en flexibel te zijn, wat de drager een comfortabelere ervaring biedt. De wimpers kunnen in verschillende stijlen, lengtes en dichtheden worden geleverd om tegemoet te komen aan verschillende voorkeuren en gewenste looks.

 

 

”De kans op het meetrekken van je eigen wimpers is kleiner”

Wat zijn de voordelen van magnetische wimpers?

Het gebruik van magnetische wimpers kan ook enkele nadelen hebben die we boor je op een rij hebben gezet:

Beperkte stijlen

Vergeleken met traditionele valse wimpers hebben magnetische wimpers mogelijk een beperktere verscheidenheid aan stijlen en ontwerpen die op de markt verkrijgbaar zijn. Dit komt omdat de magneten strategisch langs de wimperstrip moeten worden geplaatst, wat de creativiteit van wimperontwerpen kan beperken.

 

Moeilijk aan te brengen

Hoewel magnetische wimpers zijn ontworpen om gemakkelijker aan te brengen dan wimpers met lijm, kunnen sommige mensen het aanbrengen nog steeds een uitdaging vinden. Het kan wat oefening en geduld vergen om de positionering en uitlijning goed te krijgen. De magnetische wimpers moeten dicht bij de natuurlijke wimperlijn worden geplaatst voor een naadloze look en dit kan een beetje vaardigheid en precisie vergen.

 

Volume en ongemak

Magnetische wimpers bestaan uit twee wimper strips, één voor de bovenste wimperlijn en één voor de onderste wimperlijn. Dit zorgt er voor dat ze voller kunnen aanvoelen in vergelijking met traditionele valse wimpers. Het extra gewicht en de dikte kunnen enig ongemak veroorzaken, vooral voor degenen die niet gewend zijn om valse wimpers te dragen. Ze kunnen zwaar aanvoelen en hierdoor gaan irriteren.

 

Beperkte duurzaamheid

De magnetische verbinding tussen de wimper strips kan na verloop van tijd bij herhaald gebruik verzwakken. De magneten kunnen hun kracht verliezen waardoor het een uitdaging wordt om stevig vast te blijven zitten. Dit kan ertoe leiden dat de wimpers gedurende de dag verschuiven of eraf vallen, waardoor ze opnieuw moeten worden afgesteld of opnieuw moeten worden aangebracht.

 

Natuurlijke wimperbeschadiging

Hoewel magnetische wimpers op de markt worden gebracht als een zachter alternatief voor op lijm gebaseerde wimpers, bestaat er nog steeds een kans op beschadiging van je natuurlijke wimpers. Ruwe behandeling tijdens het aanbrengen en verwijderen of herhaaldelijk gebruik zonder de juiste zorg kan ervoor zorgen dat de natuurlijke wimpers zwak of broos worden of zelfs kunnen breken.

 

Allergieën en gevoeligheden

Sommige personen kunnen allergische reacties of gevoeligheden hebben voor de materialen die worden gebruikt in magnetische wimpers. Het is belangrijk om de ingrediënten te controleren en ervoor te zorgen dat je niet allergisch bent voor de onderdelen voordat je ze gebruikt. Als je enig ongemak, roodheid of irritatie ervaart dan wordt aanbevolen om het gebruik te staken en indien nodig een arts te raadplegen.

 

 

”Makkelijk aan te brengen en makkelijk af te doen”

Hoe breng je magnetische wimpers aan?

Magnetische wimpers zijn een populair alternatief voor traditionele valse wimpers met lijm. Ze zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijker aan te brengen en te verwijderen zijn zonder dat er lijm nodig is. 

Hier is een stapsgewijze handleiding voor het gebruik van magnetische wimpers:

 

Bereid je natuurlijke wimpers voor

Begin met het krullen van je natuurlijke wimpers en het aanbrengen van mascara. Dit helpt je natuurlijke wimpers te mengen met de magnetische wimpers en zorgt voor een stevige basis voor de magneten om vast te houden.

 

Identificeer de bovenste en onderste wimpers

Magnetische wimpers worden meestal geleverd in sets van twee strips per oog. Eén strip voor de bovenste wimperlijn en een andere strip voor de onderste wimperlijn.

 

Trim de wimpers indien nodig

Meet de lengte van de magnetische wimperstrip tegen je natuurlijke wimperlijn. Als ze te lang zijn voor je ogen, knip ze dan op maat. Het is belangrijk om de buitenste rand van de wimperstrip bij te knippen, waar deze de buitenste ooghoek raakt.

 

Breng de bovenste wimperstrip aan

Houd de bovenste wimper strip tegen je natuurlijke wimperlijn, beginnend vanuit de binnenste ooghoek. Plaats het zo dicht mogelijk bij de wortels van je natuurlijke wimpers. De magneten op de wimperstrip zullen je natuurlijke wimpers aantrekken en stevig vastmaken, en ze er tussenin klemmen.

 

Breng de onderste wimperstrip aan

Lijn de onderste wimperstrip uit onder de natuurlijke wimperlijn en zorg ervoor dat deze overeenkomt met de kromming van de bovenste strip. De magneten op de bovenste en onderste wimperstrips trekken elkaar aan en verbinden zich, waardoor de wimpers op hun plaats worden gehouden.

 

Aanpassen en vastzetten

Pas indien nodig de positie van de wimpers voorzichtig aan met je vingertoppen. Zorg er wel voor dat ze comfortabel en goed geplaatst zijn. De magneten moeten de wimpers op hun plaats houden, maar je kunt er lichtjes op drukken met je vingers om de grip te vergroten.

 

Herhaal het proces voor het andere oog

Herhaal de bovenstaande stappen om magnetische wimpers op het andere oog aan te brengen.

 

* Onthoud dat oefening kunst baart, en het kan een paar pogingen kosten om het aanbrengen van magnetische wimpers onder de knie te krijgen. Na verloop van tijd en oefening zal je comfortabeler en vaardiger worden in het gebruik ervan om zo de gewenste look te bereiken.

Hoe verwijder je magnetische wimpers?

Om de magnetische wimpers goed te verwijderen trek je ze voorzichtig uit elkaar. Begin bij de buitenste hoek en naar binnen toe bewegend. Neem je tijd, zodat je niet per ongeluk je eigen wimpers meetrekt. Vermijd te hard trekken om op deze manier schade aan de natuurlijke wimpers te voorkomen.

Hoe bewaar je magnetische wimpers?

Verwijder na het afdoen van de magnetische wimpers eventuele resten of make-up met een zachte make-upremover of warm water. Bewaar ze in de originele verpakking of een schone container om ze veilig te houden en hun vorm te behouden voor toekomstig gebruik.

Hoe vaak kan je magnetische wimpers gebruiken?

Een ander groot voordeel is dat dat je magnetische wimpers meerdere keren kunt gebruiken. Sommige merken beweren dat hun product dit tot wel 50 keer kan. Het is wel belangrijk om je wimpers tussendoor goed schoon te maken. Dit kun je doen met een wimperborsteltje en een klein beetje alcoholvrije zeep. Deel je magnetische wimpers ook nooit met anderen want hiermee loop je het risico op infecties.

Hoe vaak kan je magnetische wimpers dragen?

Je kunt magnetische wimpers beter niet iedere dag gebruiken. Het is namelijk niet goed voor je eigen wimpers om de ze iedere dag te dragen. Dit kan namelijk  je eigen wimperhaartjes beschadigen. Het is verstandig om ze niet te vaak en niet te lang te dragen. Bewaar ze voor speciale gelegenheden zoals een feestje of een avondje uit. Zorg er ook voor dat je ze altijd afdoet voor het slapen gaan.

 

 

”Online heb je een zeer brede keuze”

Waar kan je magnetische wimpers kopen?

Je kunt magnetische wimpers op verschillende plaatsen kopen. Om je een idee te geven waar je de meest voordelige kwalitatieve producten kunt kopen hebben we ze voor je op een rij gezet!

Online

Websites van verschillende schoonheidswinkels hebben een breed scala aan magnetische wimpers te koop. Je kunt verschillende merken, stijlen en prijzen kiezen en de klantrecensies lezen voor je een online aankoop doet. Het voordeel is dat je de meeste keuze hebt en er niet voor de deur uit hoeft!

Winkels met schoonheidsproducten

Veel winkels die gespecialiseerd zijn in schoonheidsproducten hebben magnetische wimpers te koop. Je kunt deze winkels bezoeken en hun selectie verkennen en informatie inwinnen om zo de juiste wimpers te vinden.

Drogisterijen 

Sommige drogisterijen hebben ook magnetische wimpers in hun schoonheidsafdeling liggen. 

Wat zijn bekende merken magnetische wimpers?

Sommige merken zijn gespecialiseerd in magnetische wimpers zoals Ardell, Eylure of Kiss. Je kunt hun officiële website bezoeken of contact met hen opnemen om erachter te komen waar hun producten worden verkocht of om het rechtstreeks bij hen te kopen.

Tips:

1) Bij het online kopen van magnetische wimpers is het een goed idee om de klant beoordelingen te controleren om de kwaliteit en effectiviteit van het product te garanderen. 

2) Volg de instructies van de fabrikant voor een veilige en juiste toepassing

3) Zorg ervoor dat je de magnetische wimpers zo dicht mogelijk tegen de wimperrand houdt voor het beste resultaat. Gebruik hiervoor je vingers om de bovenste kunstwimper zachtjes tegen je wimperrand aan te duwen

Tot slot

Magnetische wimpers stond centraal in dit artikel. Draag jij weleens magnetische wimpers? En wat is jouw persoonlijke ervaring daarmee? Wij vinden het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen op social media. Dit kan doormiddel van de social media knoppen. We zijn je zeer erkentelijk!

Anderen lezen ook
acryl nagels

Acryl nagels

wimpers verven

Wimpers verven

biab nagels

Biab nagels

Bronnen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *