magnesium voor in bad

Magnesium voor in bad. Hoe heilzaam is dat?

Heb je last van spierpijn, gewrichtspijn, rugpijn, reumatische klachten, migraine, hoofdpijn, burn-out klachten, een droge huid, psoriasis, eczeem of stress dan kan een bad met magnesium kristallen uitkomst bieden. Magnesium voor in bad werkt snel, makkelijk en effectief. In dit artikel gaan we dieper op de vraag in waarom magnesium voor in bad goed voor je is? Waar komt magnesiumchloride vandaan? Hoe wordt magnesium opgenomen? En welke 4 voordelen heeft het gebruik van magnesium in bad? Je leest er alles over in onderstaand artikel. 

Magnesium feiten

Magnesiumchloride is afkomstig uit de oude Zechstein zee in Nederland
Het is de meest pure vorm van magnesiumchloride (47%) ter wereld.
100% natuurlijk en valt onder de scherpste kwaliteitsborging  (BDIH) voor natuurcosmetica. 
Vrij van parabenen, toxische- en andere mens- en milieubelastende ingredienten. 
Dermatologisch veilig en niet op dieren getest.

Magnesium voor in bad

Magnesium voor in bad werkt snel, makkelijk en effectief omdat het je tekort snel aanvult. Magnesiumchloride vult niet alleen je tekorten aan, het helpt ook bij het ontgiften van je lichaam, het reduceren van stress en angst en geeft je lichaam en spieren ontspanning en energie.

Magnesium opnemen via de huid

Australisch onderzoek heeft aangetoond dat magnesium je huid kan passeren. Normaal gesproken is het zo dat  bepaalde stoffen niet zomaar een gezonde huid met normaal functionerende huidbarrière kunnen binnen dringen. Maar onder en dankzij bepaalde omstandigheden zoals een verhoogde temperatuur of veranderde hydratatie condities (bijvoorbeeld een hoge concentratie zouten in de omgeving/water) of met behulp van penetratie bevorderende stoffen kan dit dus wel. 
Magnesiumchloride een lichaamseigen stof, die snel door de huid wordt opgenomen. 
Ook in andere onderzoeken is aangetoond dat de magnesiumwaarden verhoogd waren na het nemen van een bad met magnesium chloride. Dit bewijst dat magnesium effectief door je huid kan worden opgenomen en tekorten kan aanvullen. Mocht je teveel binnen krijgen dan voert je lichaam het overschot af via je nieren. 

4 magnesium voordelen

Een bad met magnesium kristallen helpt niet alleen je tekort aan te vullen, het zorgt er ook voor dat je lichaam ontgift. Dagelijks word je lichaam aan allerlei toxinen blootgesteld denk hierbij aan herbiciden, pesticiden, medicijnen en pcb’s. Je huid is een hoogst poreus orgaan en het zout trekt gif uit je lichaam door middel van een proces dat osmose heet. Dit proces versterkt je immuunsysteem. 
Magnesium helpt bij de productie van serotonine. Deze stof kalmeert, vermindert angst en zorgt voor een goed gevoel. Als je onder stress staat dan verbruikt je lichaam vier keer meer magnesium dan normaal. Door een tekort raakt je lichaam meer gestresst en plas je nog meer magnesium uit. 
Wanneer je je tekort niet aanvult kom je in een vicieuze cirkel terecht waar je niet snel uit komt. Aanhoudende stress leidt tot allerlei ziektes en aandoeningen zoals hoge bloeddruk, slapeloosheid, overgewicht en problemen met de bloedsuiker. Een magnesium bad verjaagd ook overgevoeligheid en geïrriteerdheid.
Als je moeite hebt met in slaap komen, veel wakker worden gedurende de nacht of moe wakker worden dan kan een magnesium bad uitkomst bieden. Wanneer je voor het slapen gaan een magnesium bad neemt dan is je lichaam volledig ontspannen en hierdoor kun je beter in slaap komen en ook beter doorslapen. 
Als laatste verlicht een bad met magnesium ontsteking en pijn in je lichaam. Het is namelijk bekend dat een tekort aan magnesium een rol speelt bij bepaalde ontstekingsprocessen. Als je last hebt van ontstekingsziektes als artritis, psoriasis en rosacea dan kan magnesium hier bij helpen. Bij een beschadigde huid zoals bij eczeem, komen magnesiumdeeltjes een stuk makkelijker je huid binnen. Onderzoek heeft aangetoond dat magnesium zorgt voor een beschermende reactie van je huid.  

Gebruik magnesium vlokken

Wat heb je nodig voor een magnesium bad? Om te beginnen heb je 500 gram magnesium chloride kristallen nodig. Vul je bad met water op een temperatuur van 37 graden Celsius en ga er minimaal 30 minuten en optimaal 45 minuten in liggen. Wees voorzichtig met je ogen en met gevoelige plekken en/of open wonden. 
Na het bad kan je de magnesium afspoelen of laten zitten zodat het er nog extra in kan trekken. Je zult merken dat je minder last hebt van kramp, lekker ontspannen bent en je slaapt er heerlijk op!

Tot slot

We zetten alles nog één keer voor je op een rij. In dit artikel staat magnesium voor in bad centraal. Het is een uitstekende manier om een magnesiumtekort aan te vullen. Ook kan het helpen bij allerlei aandoeningen zoals spierpijn, gewrichtspijn, rugpijn, reumatische klachten, migraine, hoofdpijn, burn-out klachten, droge huid, psoriasis, eczeem en stress. 
Magnesiumchloride helpt bij het ontgiften van je lichaam, het verminderen van pijn, het verlichten van stress en angst en het verstrekken van je spieren met energie. Opname via je huid zorgt ervoor dat je maagdarmkanaal niet belast wordt. Magnesium helpt je lichaam en geest te ontspannen en je slaapt er heerlijk op! . 
Anderen lezen ook