magnesium voetenbad bijwerkingen

Magnesium voetenbad bijwerkingen

Magnesium voetenbad bijwerkingen

Heeft een magnesium voetenbad bijwerkingen? Magnesium opname via de huid wordt ook wel ‘transdermale magnesium therapie’ genoemd. Dat bekend dat je de hoeveelheid magnesium in je lichaam via je huid vergroot. Het grote voordeel van opname via de huid is dat je je maagdarmkanaal niet belast. De vervelende bijverschijnselen van magnesiumsuppletie via tabletten of capsules zijn hiermee verdwenen. 

Heeft een magnesium voetenbad bijwerkingen? Het antwoord daarop is kort, nee.

Kies voor magnesium badkristallen

Magnesium badkristallen voeg je eenvoudig toe aan een voetenbad of ligbad. De huid is transdermaal voor lichaamseigen stoffen en de werkzame stof in magnesium badkristallen is magnesiumchloride. Het wordt daarom snel via je huid opgenomen en gaat zo rechtstreeks naar de cellen door naar de bloedbaan. 

Het tekort aan magnesium wordt vaak aangevuld met voedingssupplementen zoals magnesiumtabletten. Deze komen terecht in je maagdarmkanaal, waar veel verloren gaat. Slechts een klein deel wordt opgenomen en bij een overdosering ontstaan darmklachten of diarree. 

Snelle effectieve opname via je huid

Het grote voordeel van de toepassing via de huid ligt in de mogelijkheid om acute klachten lokaal te behandelen. Denk hierbij aan spierkrampen, spierpijnen, rusteloze benen of artrose. Tot nu toe is er geen farmaceutische vorm met een vergelijkbaar snelle werking in geval van spierproblemen. Ook kun je via deze methode nooit te veel magnesium gebruiken. Wanneer de cellen verzadigd zijn nemen ze simpelweg niets meer op. 

Neem magnesium preventief. Hierdoor is het gemakkelijker om aan je dagelijkse dosering magnesium te komen. Tanden poetsen doen we dagelijks voor het beschermen van ons gebit. Waarom beschermen we ons lichaam dan niet met magnesium? Wij zeggen doen! 

De MagnesiumOnly bron

Onze magnesium komt uit de voormalige Zechstein zee. Een zee die 250 miljoen jaar geleden is ingedroogd. Het mineraal word gewonnen in de provincie Groningen. 

De Zechstein zee heeft de unieke eigenschap dat het door verdamping een grote hoeveelheid magnesium bevat. 

Hierdoor komt er uit de bron het meest zuivere natuurlijke mineraal Bischofiet (magnesiumchloride – hexahydraat ). 

magnesium voetenbad bijwerkingen

Wat zit erin? De ingrediënten

Magnesium badkristallen van MagnesiumOnly bevatten 47% magnesiumchloride en is daarmee het meest zuivere en edele magnesiumzout dat er is. 

Het is 100% natuurlijk en valt onder de scherpste kwaliteitsborging (BDIH) voor natuurcosmetica. Het is vrij van parabenen, toxische- en andere mens- en milieubelastende ingrediënten. Het is dermatologisch veilig en niet op dieren getest. 

Winning en gebruik

Het zout wordt gewonnen volgens het principe van ‘solution mining’. Via een lange pijp wordt er water 1600 de grond ingespoten waardoor het ondergrondse zout in dit water zal oplossen. Dit zoute water wordt vervolgens via een andere pijp naar de oppervlakte gehaald en bewerkt voor verschillende doeleinden. 

Zechstein Minerals heeft het alleenrecht op het winnen van deze zuivere vorm van magnesium van magnesiumchloride. De magnesium badkristallen zijn voorzien van het ‘Zechstein Inside’ keurmerk. Deze staat garant voor een hoge kwaliteit zodat je verzekerd bent van het zuiverste en edelste natuurlijke magnesium.

Ons advies

Wij adviseren om 2 a 3 keer per week een magnesium voetenbad te nemen van minimaal 20 minuten en optimaal 40 minuten. Zorg dat je minimaal 150 gram magnesium badkristallen gebruikt en het water 37 graden Celsius is. 

Voor een ligbad neem je 500 gram tot 1000 gram magnesium badkristallen en een temperatuur van 37 graden Celsius. Ook voor een ligbad geldt minimaal 20, optimaal 40 minuten. 

Voor kinderen raden wij aan om de gebruiksaanwijzing aan te houden alvorens je begint met een magnesium behandeling.

Tot slot

In dit artikel zijn we ingegaan op de vraag heeft een magnesium voetenbad bijwerkingen? Gebruik jij supplementen om je magnesiumniveau op pijl te houden? Welke supplementen gebruik je en wat zijn je ervaringen? Wij vinden het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere mensen. Dit kan doormiddel van de social media knoppen.

Anderen bekeken ook