magnesium vlokken

Magnesium vlokken

Magnesium vlokken. Ook wel magnesium kristallen of badkristallen genoemd, worden gebruikt in combinatie met een voet- of ligbad om zo je magnesium aan te vullen. Het is een essentieel mineraal voor je lichaam omdat het betrokken is bij meer dan 300 biochemische processen. Magnesium is een mineraal waar veel mensen een tekort aan hebben zonder dat ze dit weten. 

Je kunt magnesium eten, slikken of smeren en je kunt gaan badderen in magnesium vlokken.

Magnesium vlokken hebben een positief effect op je algehele gezondheid. In dit uitgebreide artikel leggen we je uit waarom dat zo is en waarom jij eigenlijk preventief een voet- of ligbad met magnesium vlokken zou moeten nemen. Lees je mee?!

Magnesium vlokken

Magnesium vlokken, kristallen of badkristallen worden gebruikt in combinatie met warm water in een voet- of ligbad. Het is één van de puurste vormen om magnesium via je huid aan te vullen. Het heeft een snelle en effectieve werking en wordt direct in je bloedbaan opgenomen. 

Dat werkt veel beter dan, de meeste gangbare manier, het slikken van magnesiumpillen. De opnamecapaciteit van magnesiumsupplementen in je maag-darm kanaal is met slechts 20% laag. Een hoge dosering levert bij de meeste mensen irritatie aan de darmen op, met diarree als gevolg. 

Wat is magnesium en waar dient het voor?

Magnesium is een macromineraal dat je lichaam, na zuurstof en water nodig heeft om te overleven. Het is bij enorm veel processen betrokken in je lichaam

Het is onder andere belangrijk voor de overdracht van zenuwprikkels en een goede werking van je spieren waaronder je hartspier. 

Omdat je lichaam zelf geen magnesium aan kan maken moet je het uit je voeding halen of zonodig aanvullen met een supplement. 

magnesium vlokken
De bron van magnesium vlokken

Magnesium wordt gewonnen uit de 250 miljoen jaar oude Zechstein zee in de provincie Groningen. Deze bevind zich op circa 1600 meter diepte en heeft de unieke eigenschap dat deze door verdamping een grote hoeveelheid magnesium bevat. Deze bron bevat 47% magnesiumchloride en is daarmee het meest zuivere en edele magnesiumzout dat er is. 

Het is 100% natuurlijk en valt onder de scherpste kwaliteitsborging voor natuurcosmetica. Het is vrij van parabenen, toxische- en andere mens- en milieubelastende ingrediënten. Het is dermatologisch veilig en niet op dieren getest.  

De vele voordelen van magnesium vlokken

Wist je dat magnesium als ontspanning- of slaapmiddel vrijwel direct werkt. Ook bij spierpijn of kramp laat magnesium de kracht van het mineraal zien omdat het vrijwel direct merkbaar is. 

Als je een droge huid hebt kan je veel baat hebben bij het gebruik van magnesium vlokken. Bij psoriasis zorgt magnesium ervoor dat de huidcellen normaliseren en de symptomen worden verzacht. En bij infecties zoals eczeem, acne of andere gelijksoortige ontstekingen zorgt magnesium juist voor rust in je huid.

Wat magnesium vlokken nog meer doen

Iedere dag weer word je lichaam blootgesteld aan allerlei schadelijke stoffen. Deze noemen we toxinen. Hierbij moet je denken aan pesticiden, herbiciden, kunstmatige kleurstoffen, smaakversterkers, antibiotica, antidepressiva, PCB’s en nog veel meer. 

Deze giftige stoffen zitten in bijvoorbeeld medicijnen, bewerkte voedingsmiddelen, cosmetica, groenten en fruit, schoonmaakmiddelen, tandpasta en vaccinaties. Zoals je ziet zitten er in heel veel producten die je misschien dagelijks gebruikt giftige stoffen. 

En om die gifstoffen kwijt te raken doet je lichaam dit via een proces dat osmose heet. Je huid is een hoogst poreus orgaan en zout trekt het gif uit je lichaam. Een bad met magnesium vlokken helpt niet alleen om je tekort aan te vullen. Het zorgt er ook voor je dat lichaam ontgift. En dat is weer enorm goed voor je immuunsysteem 

Zuurgraad: urinezuur is één van de zure afvalstoffen die voor een groot gedeelte wordt afgevoerd door je huid. Door het nemen van een basisch bad stimuleer je de afvoer van zure afvalstoffen van binnen naar buiten. Heb je last van jicht neem dan een basisch bad het zal je goed doen! 

 

Anti-stress: Magnesium vlokken helpen bij de productie van serotonine. Deze stof zorgt kalmeert, vermindert angst en zorgt voor een goed gevoel.

Je lichaam verbruikt als je stress hebt tot wel vier keer zoveel magnesium dan in een normale situatie. Door het tekort raakt je lichaam nog meer gestrest en plas je nog meer magnesium uit. Als je dit tekort niet aanvult kom je al snel in een vicieuze cirkel waar je moeilijk uit komt. 

Aanhoudende stress leidt tot allerlei ziektes en aandoeningen zoals hoge bloeddruk, slapeloosheid, overgewicht en problemen met je bloedsuiker. 

magnesium vlokken

Nachtrust: Magnesium vlokken kunnen een uitkomst bieden als je moeite hebt om in slaap te vallen of slecht kunt doorslapen en daardoor ‘moe‘ wakker wordt. Een voet- of ligbad met magnesium vlokken voor het slapen gaan zorgt ervoor dat je lichaam ontspant en dat er melatonine, het slaaphormoon, aangemaakt wordt zodat je slaap-ritme stabiel blijft. 

Ontstekingen: een tekort aan magnesium speelt een rol bij ontstekkingsprocessen in je lichaam. Magnesium kan je helpen bij artritis, psoriasis en rosacea wat typische ontstekingsziektes zijn. Bij een beschadigde huid, bijvoorbeeld bij eczeem komen de magnesiumdeeltjes veel makkelijker je huid binnen. 

Onderzoek heeft aangetoond dat magnesium zorgt voor een beschermende reactie van je huid.

Gebruik magnesium vlokken

Baden in magnesiumzouten uit de zee voor gezondheidsdoeleinden is niet nieuw. Het wordt al vele jaren toegepast bij veel gezondheidsklachten zoals huidproblemen, eczeem  en ontstekingsziekten als psoriasis en artritis. 

Magnesium vlokken bad

Magnesium vlokken in een ligbad zorgt voor totale ontspanning van zowel je lichaam als geest. Het helpt je lichaam te ontzuren naar een normale PH waarde. Geniet van een lekker bad waarin je je onderdompelt in het warme water en ontdek de weldaad van magnesium vlokken. Je voelt je energiek en ontspannen en bovendien slaap je er heerlijk op.

Dosering

De hoeveelheid magnesium die je gebruikt in het badwater is afhankelijk van je persoonlijke behoefte. Voor het aanvullen of op peil houden van je magnesiumpeil adviseren wij twee keer per week 500 tot 1000 gram magnesium vlokken. 

 – Voor ontspanning en het ontzuren van je spieren 500/1000 gram magnesium vlokken.

 – Voor overbelaste spieren of na zware inspanning 1000 tot 1500 gram magnesium vlokken. 

 – Voor betere sportprestaties, de dag voor de inspanning 1500 tot 2000 gram magnesium vlokken. 

Voor verbetering van de huid bij psoriasis en eczeem gebruik je 1500 tot 2000 gram magnesium vlokken. Doe dit bij voorkeur 2 tot 3 keer per week voor de minimale duur van 21 dagen. Je zult merken dat na 10 tot 14 dagen een zichtbare verbetering van de huid optreedt. Na de kuur kan je de huid in conditie houden door 1 bad per 10 dagen te nemen. 

Bij een reumatische aandoening of bij fibromyalgie 2 keer per week 2000 gram magnesium vlokken voor de duur van minimaal 3 maanden.

Belangrijk!

De verhouding van het water en magnesium moet op een bepaald niveau zijn voordat het door de huid kan worden opgenomen. Een te kleine hoeveelheid heeft geen zin en je zal dan ook geen noemenswaardig resultaat behalen. Pas daarom geen lagere dosering toe! 

Tip!

Neem eerst een douche voordat je gaat badderen in magnesium vlokken. Je badwater blijft zo lekker schoon. Spoel na het baden het bad goed uit. Magnesium is een natuurlijke zoutoplossing en kan witte kringen en randen in je bad achterlaten. 

"Magnesium zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt en in een gezonde conditie blijft" 
magnesium vlokken

Magnesium vlokken voetenbad

Een voetenbad is een snel en eenvoudig alternatief op een ligbad. Het is de meest efficiënte manier om snel je magnesium aan te vullen of op peil te houden. Ook biedt het bijna onmiddellijk verlichting bij bijvoorbeeld spierpijn of spierkramp.

Een voetenbad met magnesium badkristallen verwijd je bloedvaten, wat stimulerend werkt voor je bloedsomloop en het afvoeren van gifstoffen. Magnesium draagt bij aan beter slapen omdat het betrokken is bij het ‘slaaphormoon’ melatonine. 

Ook voor jonge kinderen is een magnesium voetenbad een heel geschikt alternatief. De kalmerende werking werking van magnesium helpt kinderen om rustig te worden en om beter te kunnen inslapen, tegen groeipijnen of een betere concentratie. Gebruik het bij voorkeur na een drukke dag of een paar uur voor het slapen gaan. 

Dosering

Je voeten hebben een kleiner oppervlak dan je lichaam en daarom is een hogere concentratie magnesium nodig dan waneer je een ligbad neemt. Gebruik voor een voetenbad 150 gram magnesium op 4 liter water. Zorg ervoor dat het voetenbad lekker warm is van temperatuur, zo geniet je optimaal. 

Vul het voetenbad met water zodat je enkels onder water staan en gebruik het voetenbad minimaal 20 minuten tot optimaal 40 minuten.

Tip!

Tips van ons: neem een voetenbad samen met je kind. Gebruik voor je kind dezelfde concentratie, 150 gram magnesium en 4 liter water, als voor een volwassene. Voor baby’s gebruik je 50 tot 100 gram magnesium in een kinderbadje. 

Gezondheidsvoordelen van magnesium

Magnesium is een mineraal, net als calcium, zink of ijzer. Mineralen zijn net zoals vitaminen belangrijk voor je gezondheid omdat ze ervoor zorgen dat vitaminen hun werk kunnen doen in je lichaam. Het mineraal magnesium stuurt meer dan 300 verschillende enzymen aan. Deze enzymen zorgen ervoor dat allerlei processen in je lichaam goed verlopen. 

Magnesium is dus een belangrijk element in je lichaam. Zo draagt magnesium bij aan de volgende  processen:

 – Magnesium draagt bij tot de instandhouding van normale botten

 – Magnesium speelt een rol in het celdelingsproces

 – Magnesium draagt bij tot een normale eiwitsynthese

 – Magnesium draagt bij tot een goede electrolytenbalans

 – Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

 – Magnesium draagt bij tot de instandhouding van normale tanden

 – Magnesium draagt bij tot een normale psychologisch functie

 – Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren

 – Magnesium draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Magnesium bijwerkingen

Een voet- of ligbad met magnesium vlokken is een effectieve manier om je magnesiumtekort aan te vullen. Opname via het grootste orgaan, je huid, heeft bovendien een groot voordeel. Het kent namelijk geen bijwerkingen. De magnesium wordt direct door je huid opgenomen waarna het in je bloedbaan terecht komt en zijn werk kan doen. Je belast je maagdarmkanaal op deze manier niet. 

Wanneer je een magnesiumsupplement in pilvorm koopt bestaat deze vaak uit magnesiumoxide. Dit is het soort magnesium dat het slechtste door je darmen wordt opgenomen en bovendien laxerend werkt. Bij een teveel aan dit soort pillen treed er al gauw een darmprobleem op in de vorm van Diarree. Geen prettige bijkomstigheid lijkt ons. 

Vitaal blijven, 50+

Naarmate je ouder wordt wordt het functioneren door natuurlijke veroudering geleidelijk minder. De rek gaat er als het ware een beetje uit en je wordt op alle niveau’s een beetje minder energiek en veerkrachtig. Een gezonde levensstijl is voor iedere 50-plusser dan ook van extra waarde en draagt bij aan gezond en vitaal ouder worden. 

Voldoende beweging en gezonde voeding zijn de basis en onmisbaar om alle processen in je lichaam draaiend te houden. Vitaminen en mineralen spelen hierin een grote rol. Wist je bijvoorbeeld dat vrouwen. boven de 50 en mannen boven de 70 voor hun botten en spierkracht baat hebben bij ‘het hele jaar’ rond vitamine D suppletie. En dat magnesium nodig is om vitamine D om te zetten in een lichaamseigen stof.

Contra-indicatie

Wanneer je last hebt van een extreem lage hartslag <35 dan raden wij je af ons product te gebruiken. Ook bij ernstige nieraandoeningen raden wij je af ons product te gebruiken. 

Wanneer je medicijnen slikt is het verstandig om een half uur tussen het gebruik van een voet- of ligbad met magnesium vlokken en de inname van medicijnen aan te houden. 

Mocht je twijfelen  neem dan altijd contact op met je huisarts! 

magnesium vlokken

Magnesium vlokken kopen

Magnesium vlokken worden ook wel magnesium badkristallen genoemd. Deze naam hebben ze te danken aan de mooie kristalstructuur en ze zijn zeer geschikt om in te badderen in een voeten- of ligbad. Magnesium werkt kalmerend en zorgt voor een ontspannen ervaring voor je spieren. Het verlicht spierkramp en helpt tegen stress. 

Het is een effectieve manier om je magnesiumgehalte op peil te houden. Magnesium kan op vele fronten bijdragen aan een goede gezondheid. Een goede gezondheid is je meest waardevolle bezit maar is niet vanzelfsprekend. Alles hangt af van hoe je je voelt, emotioneel en lichamelijk. Zeker in deze tijd van Corona heeft gezondheid meer aandacht dan ooit. 

Het is onze missie om je te helpen met je fysieke en mentale gezondheid. Bestel magnesium vlokken via onze site en je krijgt van ons 1 op 1 support om je daarbij te helpen. 

Tot slot

Magnesium vlokken in een voet- of ligbad, heb jij dat wel eens geprobeerd? Zo ja waarom badderen in plaats van slikken? Hoevaak neem je een voet- of ligbad per week? En welke positieve ervaringen wil jij met andere lezers delen? Wij vinden het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met je vrienden. Dit kan doormiddel van de social media knoppen. We zijn je zeer erkentelijk!

Anderen lezen ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *