magnesium ontspant de ogen

Magnesium ontspant de ogen

Magnesium ontspant de ogen. De hele dag achter een computer zitten turen naar een beeldscherm is niet goed voor je gezondheid. Helaas is het beeld van volwassenen, pubers en kinderen kijkend naar een scherm van een smartphone, tablet of beeldscherm de dagelijkse realiteit. 

Het probleem wordt onderschat want je kunt er zelfs ziek van worden.  Het is daarom belangrijk om je ogen voldoende rust te geven en de ontspanning die ze verdienen.

Magnesium ontspant de ogen en in dit artikel willen we je dáár graag alles over vertellen. Lees je mee?!

Magnesium ontspant de ogen

Een kantoormedewerker kijkt gemiddeld 6-7 uur naar een beeldscherm en de jeugd doet het al net zo goed met hun smartphone of tablet, of moeten we zeggen slecht! Je ogen zijn niet gemaakt om uren naar een scherm te turen. Er is zelfs al een term voor: Computer Vision Syndrom of vertaald naar het Nederlands, computerogen. Ruim 44% van het kantoorpersoneel heeft computerogen.  

Probeer wanneer je vaak en veel naar een scherm moet kijken iedere 20 minuten even pauze te houden of ergens anders naar te kijken. 

Computerogen symptomen

Computerogen zijn geen officiële medische aandoening. Er is namelijk geen wetenschappelijk bewijs dat werken met computers slecht voor je ogen is. Toch leert de ervaring dat veel en langdurig naar een beeldscherm kijken klachten geeft. 

Computerogen is een verzamelnaam voor allerlei oogklachten. Hierbij moet je denken aan de volgende klachten en het percentage mensen dat deze klachten heeft: 

 – Brandende ogen 50,5%

 – Wazig zicht 41,7%

 – Rode ogen 22,4%

 – Drukkend gevoel 22,4

 – Droge ogen 20,2%

 – Jeuk 15,7%

 – Ontstekingen 7,5%  

De klachten zijn meestal tijdelijk van aard. Even rusten of met de ogen knipperen kan de problemen vaak al oplossen. De klachten kunnen ook structureel worden. Als je klachten niet weggaan dan is het verstandig om een afspraak te maken bij een oogarts. 

Oorzaken computerogen

Te dicht op je beeldscherm zitten is niet goed. Je ogen zijn gewend om te reageren op verschillende dieptes.

Zit je meer dan 4 uur per dag achter een beeldscherm of kijk je op je tablet of smartphone dan veroorzaakt dit al klachten. 

Blauwe licht uit je scherm is schadelijk voor je ogen. 

Vergeet vooral niet te knipperen met je ogen zodat je ze voldoende bevochtigd.

magnesium ontspant de ogen

Te hoge spanning oogspieren

Wanneer de spanning in je oogspieren te hoog is spreken we van Blefarospasme wat in het Nederlands ‘ooglidsamentrekking’ betekent. Door de samentrekking van de ooglidspieren worden de oogleden onwillekeurig dichtgeknepen. Dit kan seconden, minuten of zelf uren duren. Dat is per persoon verschillend.

De oorzaak van Blefarospasme is onduidelijk. Waarschijnlijk is het evenwicht tussen verschillende biochemische stoffen in de hersenen verstoord.  Mogelijk kunnen Blefarospasmen ook veroorzaakt worden door hersenafwijkingen zoals: Een tumor in de hersenen, een hersenbloeding, MS en de ziekte van Parkinson

Mensen met Blefarospasme passen allerlei trucjes toe. Hierbij moet je denken aan: praten, zingen, kuchen, openen van de mond, naar beneden kijken, uitblazen of fluiten om de spasmen te voorkomen, de duur ervan te verminderen of de oogleden open te maken. 

Blefarospasme behandelen kan met injecties met Botulinetoxine A in de oogspieren. Minder vaak wordt gekozen voor een operatieve behandeling. Bij 10% van de mensen met Blefarospasme verdwijnt de aandoening vanzelf. 

Stress

Wanneer je fysieke of geestelijke stress ervaart dan spannen de spieren in je lichaam zich aan. Ook die van je ogen. 

Je kunt hierdoor minder scherp of wazig gaan zien. 

Hoe meer stress, hoe meer magnesium je verbruikt. En met een lager magnesiumniveau in je cellen ben je veel gevoeliger voor stress. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. 

Magnesium ontspant de ogen en heeft een kalmerende werking op je spieren en oogspieren. 

magnesium ontspant de ogen

Vermoeide ogen

Een onbehaaglijk en pijnlijk gevoel in je ogen in rust, bij het kijken of lezen wordt ook wel aangeduid als vermoeide ogen. Hoewel vermoeide ogen geen ernstige aandoening is, kun je er toch soms wat onrustig van worden. Wanneer je ogen overbelast zijn door overmatige inspanning kan dit klachten van vermoeidheid veroorzaken.  

De oorzaken van vermoeide ogen zijn: te lang achter je laptop zitten, intens of lang achtereen lezen, een verkeerde brilsterkte, airco of droge ruimte waarin je werkt. Vaak lossen de problemen vanzelf weer op als je rust neemt voor je ogen.  

Droge ogen

Heb je last van droge ogen? Deze klacht komt erg vaak voor. Ze ontstaan door bijvoorbeeld lang naar een beeldscherm te kijken. Je knippert dan minder, waardoor er niet genoeg traanvocht in je oog komt. Droge ogen kunnen ook ontstaan door lenzen, sigarettenrook, bepaalde medicijnen, een verwarming of airco. 

Een veel voorkomende oorzaak van droge ogen is ouderdom. Ook hormonale veranderingen bij vrouwen tijdens de overgang en allergieën als hooikoorts kunnen zorgen voor droge ogen. 

Ontstoken ogen

Heb je  last hebt van ontstoken ogen? Dan is het slijmvlies, dat het buitenste laagje van je oogbol en de binnenkant van je ooglid vormt, ontstoken. 

De meest voorkomende oorzaak van een oogontsteking is een virus of een bacteriële infectie.

Oogontstekingen komen vaak voor en in de meeste gevallen zijn je beide ogen ontstoken. 

Het gaat het om milde, kortdurende klachten.  

magnesium ontspant de ogen

Rode ogen

Rode ogen zijn meestal het gevolg van een irritatie van het transparante slijmvlies dat het witte deel van je oog bekleed. Wanneer je in de spiegel kijkt ziet je oogvlies er rood uit en heb je een vermoeide blik in je ogen. 

Deze aandoening komt vaak voor en kan verschillende oorzaken hebben zoals: overmatig alcohol, roken, verkeerde lenzen, shampoo in de ogen tijdens het douchen. Blijven de klachten aanhouden neem dan contact op met je opticien of een oogarts. 

Je mag je ogen zometeen rust geven, het artikel is bijna ten einde

Magnesium voor je ogen

Zit je dagelijks uren achter een beeldscherm voor je werk? Heb je last van vermoeide rode ogen of heb je last van gespannen ogen? Heb je al eens gedacht aan een voetenbad met magnesium badkristallen? Magnesium zorgt voor een kalmerende werking en het helpt je ogen en oogspieren te ontspannen. 

Bij vermoeide ogen, computerogen, branderige ogen of bij een te hoge spanning van je oogspieren raden wij  je aan 2 tot 3 keer per week een voetenbad met magnesium badkristallen te nemen voor een periode van 3 maanden. 

Tot slot

Magnesium ontspant de ogen! Heb jij last van droge, branderige of vermoeide ogen? Wat doe je om daar van af te komen? Hoeveel uren kijk jij gemiddeld per dag naar een scherm? Wij vinden het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere mensen. Dit kan doormiddel van de social media knoppen.

Anderen lezen ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *