Magnesium gebruiksaanwijzing Badkristallen

Magnesiumkristallen van MagnesiumOnly bestaat uit de zuiverste en meest geconcentreerde magnesiumchloride ter wereld. Het is 100% natuurlijk en niet op dieren getest. Opname via je huid is effectief en voordelig en je kunt niet teveel magnesium binnenkrijgen omdat een overschot door je lichaam weer wordt afgescheiden. 
Een hoge concentratie magnesium kan een prikkelend gevoel geven op je huid. Dit is niet erg, en gaat meestal weer over. 
Heb je last van een huidaandoening dan kun je eventueel de open plekken insmeren met vaseline voor het gebruik van een magnesium voet-/ligbad. 
In deze magnesium gebruiksaanwijzing voor badkristallen lees je alles over de juiste dosering voor kinderen en volwassenen. 
 
magnesium gebruiksaanwijzing

Dosering magnesium voetenbad

Zorg ervoor dat je voeten tot aan je enkels ondergedompeld zijn en dat de minimale duur van een voetenbad 20/30 minuten is. Voor normaal onderhoud van je magnesiumbalans adviseren wij om twee keer per week een voetenbad te nemen met gemiddeld 150 tot 200 gram magnesiumkristallen.
Na het voetenbad kun je de magnesium afspoelen met water maar dit is niet noodzakelijk. Je kan de magnesium ook in je voeten laten trekken, let er wel op dat het achtergebleven zout plakkerig kan gaan aanvoelen.  

Benodigdheden

Een voetenbad of teiltje 
Water 37 graden Celsius 
125-150 gram magnesium badkristallen per 4 liter water

Dosering magnesium ligbad

De duur van een ligbad is minimaal 20 minuten, optimaal is 45 minuten. Voor normaal onderhoud van je magnesiumbalans raden wij aan om 1 keer per week een ligbad met magnesiumkristallen te nemen.

Benodigdheden

Een ligbad
Water 37 graden Celsius
500-1000 gram magnesium badkristallen per 120 liter water

Dosering kinderen

Kinderen tot 2 jaar
Twee tot driemaal per week een ligbad met circa 30 liter water. Voeg hier 100 gram magnesium badkristallen aan toe.
Kinderen van 3 tot 6 jaar
Twee tot driemaal per week een voetenbad. Voeg hier 50 gram magnesium badkristallen aan toe. Of twee keer per week een ligbad met 50 liter water en 150-200 gram magnesium badkristallen.
Kinderen van 7 tot 12 jaar 
Twee tot driemaal per week een voetenbad. Voeg hier 60 gram magnesium badkristallen aan toe. Of één keer per week een ligbad met 50 liter water en 200-250 gram magnesium badkristallen.  
Kinderen van 12 tot 16 jaar
Twee tot driemaal per week een voetenbad. Voeg hier 80 tot 100 gram magnesium badkristallen aan toe. Of een ligbad met met 100 liter water en 500 gram magnesium badkristallen. 
Vanaf 16 jaar kan de dosering voor volwassenen worden aangehouden.

Contra-indicatie

Als je last hebt van een extreem lage hartslag (<35) en bij ernstige nieraandoeningen raden wij je aan ons product niet te gebruiken. Als je medicijnen gebruikt dan is het verstandig om een half uur tussen het gebruik van magnesiumkristallen en de inname aan te houden. Mocht je twijfelen over het combineren met medicijngebruik neem dan contact op met je arts.

Werking magnesium badkristallen en aanbevolen producten

Als ontspannings- of slaapmiddel en bij spierpijn of kramp werkt MagnesiumOnly vrijwel direct. Voor het overige is bij aanbevolen gebruik binnen enkele weken effect te verwachten. Hou een bepaalde dosering zeker drie tot vier weken vol en kijk wat de resultaten zijn. Je kunt altijd de dosering verhogen wanneer dit gewenst is. Probeer dit dan enkele weken uit en kijk hoe het je bevalt. Stoppen of periodiek toepassen is niet aan te raden omdat je lichaam magnesium niet kan bufferen. 
Voor alle overige vragen kun je terecht in onze helpdesk

Delen