magnesium en stress

Magnesium en stress

Wat is stress

Stress betekent niets anders dan spanning of druk. Stress is niet per definitie ongezond. Je hebt een bepaalde mate van stress nodig om goed te kunnen functioneren. Gezonde stress is de spanning die je voelt voor een examen optreden, sollicitatiegesprek of andere spannende gebeurtenis. Stress zorgt ervoor dat je extra alert kunt reageren en geconcentreerd kunt werken. Zodra de spannende gebeurtenis voorbij is, neemt de spanning weer af. 

Ongezonde stress

Als de stress lang duurt, is er meer tijd nodig om te herstellen. Ditzelfde geldt voor een hevige stressreactie: hoe heviger de reactie, hoe meer tijd je nodig hebt voor herstel. Ook als er veel momenten van stress zijn, is er te weinig tijd om tussendoor te herstellen. Kortom: als stress te lang aanhoudt, te vaak voorkomt en/of te groot is, is er onvoldoende gelegenheid om tussentijds te herstellen. Dan is er sprake van ongezonde stress.

Magnesium en stress

Magnesium is een anti-stress mineraal. Het werkt kalmerend en helpt je spieren en bloedvaten te ontspannen. Als je veel stress ervaart heb je een verhoogde uitstoot van magnesium via je urine. Een magnesium tekort ligt op de loer wat allerlei andere lichamelijke en geestelijke klachten kan veroorzaken. Vul daarom je magnesium balans aan met een voeten- of ligbad met magnesiumvlokken van MagnesiumOnly. 

Bestel hier direct je magnesium badkristallen: