Magnesium en sporten

magnesium en sporten

De magie van magnesium en sporten

Sporten is goed voor je hart, je bloeddruk, suikerhuishouding, de slanke lijn, een opgewekt humeur, flexibele gewrichten, sterke botten, een soepele darmwerking en nog veel meer. Een half uurtje sporten per dag is een slimme investering. En heel fijn om te weten dat wandelen, dansen of tuinieren daarbij ook gewoon tellen want bewegen is het beste medicijn zonder bijwerkingen. 

Sporten, meer dan gezondheid alleen

Met sporten bouw je niet alleen aan je gezondheid ook je vitaliteit veert er van op. Er is een positieve invloed van sporten op je kracht, conditie, lenigheid en coördinatie. Dat je spieren daar een centrale rol in vervullen is vanzelfsprekend. Je spieren hebben daarbij natuurlijk ook plezier van een gezonde voeding en magnesium als toevoeging als aanvulling en voor de ontspanning van je spieren. 

Magnesium van MagnesiumOnly, niet de enige wel de beste!

De magnesium van MagnesiumOnly bevat de hoogst mogelijke kwaliteit magnesiumchloride middels het Zechstein Inside® batch protocol uit de Zechstein bron. Daarnaast willen we jouw persoonlijk adviseren over onze producten en hoe je deze het best kunt gebruiken. Het is onze missie om samen gezond oud te worden. 
 

Vitaliteit en magnesium

Magnesium speelt een belangrijke rol in enzymatische reacties in je lichaam en ze worden beschouwd als een stabilisator en regulator van veel processen. Fosfaatverbindingen zijn zeer betrokken in al deze processen. Magnesium is zo belangrijk omdat het de overdracht verzorgt op de spierprikkels en de spiercontractie. Zenuwen, hart- en vaatstelsel en de spieren hebben direct invloed op magnesium.

Lenigheid en magnesium

Een eigenschap die bijdraagt aan je algehele kwaliteit van leven is lenigheid. Wie wil zich tenslotte als een plank voelen? Magnesium is van belang voor gezonde spierfunctie. Onder andere doordat magnesium onmisbaar is voor de ontspanning van spieren. En hoe makkelijker je spieren zich ontspannen hoe eenvoudiger het wordt om je lichaam soepel en lenig te houden. 

Coördinatie en magnesium

Behendigheid is een cruciaal onderdeel van sportieve prestaties. Een goede coördinatie van beweging draagt bij aan je presteren. Deze coördinatie processen worden aangestuurd door je brein. Magnesium draagt bij aan een normaal functioneren van je zenuwstelsel.

Lees ook deze artikelen:

welke spieren train je met fietsen

Welke spieren train je met fietsen?

welke spieren train je met hardlopen

Welke spieren train je met hardlopen?