Magnesium en slapen

magnesium en slapen

Beter slapen met magnesium

Iedereen heeft wel eens een slechte nacht. Bij sommige mensen is het echter problematisch. Zij hebben te kampen met slapeloosheid of problemen met in- of doorslapen. Hoewel magnesium geen slaapmiddel is, kan magnesium een positieve invloed hebben op je nachtrust. Ontdek op deze pagina hoe magnesium kan helpen en een positieve invloed heeft op je nachtrust. 

Melatonine en slaap

Melatonine wordt onder invloed van licht aangemaakt in de pijnappelklier.  Dit is een klein, erwtvormig kliertje midden in je hersenen. Via je ogen vangt de pijnappelklier lichtsignalen op. Als het gaat schemeren gaat de productie van melatonine omhoog en word je slaperig. Op deze manier regelt de pijnappelklier je biologische klok. 
Is je melatonine productie verstoord dan wordt slapen moeilijker…….Zucht! 

Magnesium en slapen

Magnesium is van essentieel belang voor een goed werkende pijnappelklier. Magnesium zorgt voor de ontkalking van de pijnappelklier zodat deze optimaal blijft werken. Wanneer je kampt met een magnesiumtekort kan je melatonine productie al snel verstoord raken. Neem 2 tot 3 keer per week een magnesium voetenbad het ontspant en je slaapt er heerlijk op. Slaap lekker!

Lees ook deze artikelen

hoeveel diepe slaap heb je nodig

Hoeveel slaap heb je nodig?

slaap-lekker-met-magnesium

Slaap lekker met magnesium!

hoe val je lekker in slaap

Hoe val je snel in slaap?

Deel deze pagina: