Magnesium bij kramp en pijnlijke spieren

Het menselijk lichaam bestaat uit ongeveer 600 spieren. Een spier is eigenlijk weefsel dat bestaat uit cellen die kunnen samentrekken en kunnen ontspannen, waardoor beweging mogelijk is, dit zijn de skeletspieren. Ook in organen en in de wanden van bloedvaten zitten spieren, gladde spieren genoemd. Ze zorgen voor het transporteren van bloed, lucht en voedsel Tot slot heb je het hartspierweefsel wat autonoom functioneert maar wat qua structuur het meest lijkt op de skeletspieren. Welke belangrijke rol magnesium speelt bij kramp en pijnlijke spieren, lees je hier.

Aanbevolen producten

Magnesium en calcium

Om je spieren goed te laten functioneren heb je zowel calcium als magnesium nodig. Calcium zorgt voor het aanspannen van je spieren en magnesium zorgt voor het ontspannen van je spieren. Deze cyclus van inspanning-ontspanning gaat razendsnel en merk je bijvoorbeeld in je ademhaling, je polsslag of het knipperen van je ogen. Wordt dit evenwicht verstoord dan zijn dit ritmeverstoringen die onmiddellijk merkbaar zijn. 
Op lange termijn kunnen ze aanleiding zijn voor tal van klachten en aandoeningen zoals hartritmestoornissen, oorsuizen of diabetes. Omdat in de westerse samenleving de balans verstoord is ten gunste van calcium ervaren veel mensen klachten van kramp, rusteloze benen of pijnlijke spieren. Extra magnesium brengt de balans weer terug waardoor de klachten zullen verminderen of verdwijnen. 

Magnesium voetenbad

Wist je dat miljoenen mensen extra magnesium tot zich nemen en dat magnesium ook wel “het wondermineraal” of “de vonk van het leven” wordt genoemd? Bij pijnlijke spieren of kramp biedt magnesium vaak verlichting. Ook na het sporten geeft het een natuurlijke hulp bij herstel van de spieren. Neem daarom extra magnesium bij kramp en pijnlijke spieren.   
Opname van magnesium via de huid is sterk in opkomst en voorkomt gedoe met pillen en overbelasting van de maag en darmen. Regelmatig een voetenbad met magnesium kristallen raden wij beslist aan. Het magnesium van MagnesiumOnly is magnesiumchloride, een vorm die uitstekend wordt opgenomen en zich leent via transdermale suppletie oftewel opname door de huid.

Wat is MagnesiumOnly magnesium?

MagnesiumOnly magnesium is een natuurproduct dat wordt gewonnen in de provincie Groningen. De magnesium uit de Zechstein bron is 250 miljoen jaar oud en staat bekent om haar meest zuivere en hoogst geconcentreerde vorm 47%. De magnesium vlokken zijn 100% natuurlijk en niet op dieren getest. Ze bevatten allerlei goede sporenelementen die je lichaam kan aanvullen bij een magnesium tekort.

Delen