Magnesium bestellen

Magnesium van MagnesiumOnly is een natuurlijk product en is een essentieel mineraal voor je lichaam en speelt een vitale rol bij meer dan 300 biochemische processen. Het is belangrijk om een magnesium tekort te voorkomen om dat dit allerlei kwalen en klachten kan veroorzaken.

Aanbevolen producten

Magnesium in voeding

Je lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken en is afhankelijk van inname door voeding. Een gemiddeld persoon krijgt bij een goed eetpatroon ongeveer 250 milligram magnesium per dag binnen. Dit is te weinig voor vrouwen en ruim te weinig voor mannen.
Voeding waar veel magnesium in zit: groene bladgroenten, banaan, bonen en linzen, avocado, makreel en tonijn, walnoten en andere noten, pure chocolade (minstens 70%), verse kokos, granen, schelpdieren, zonnebloempitten, pompoenpitten, zilvervliesrijst, ananas, pruimen en kelp. Magnesium bestellen doe je eenvoudig en snel bij onze aanbevolen producten. 

Magnesium en calcium

Om je spieren goed te laten functioneren heb je zowel calcium als magnesium nodig. Calcium zorgt voor het aanspannen van je spieren en magnesium zorgt voor het ontspannen van je spieren. Deze cyclus van inspanning-ontspanning gaat razendsnel en merk je bijvoorbeeld in je ademhaling, je polsslag of het knipperen van je ogen. Wordt dit evenwicht verstoord dan zijn dit ritmeverstoringen die onmiddellijk merkbaar zijn. 
Op lange termijn kunnen ze aanleiding zijn voor tal van klachten en aandoeningen zoals hartritmestoornissen, oorsuizen of diabetes. Omdat in de westerse samenleving de balans verstoord is ten gunste van calcium ervaren veel mensen klachten van kramp, rusteloze benen of pijnlijke spieren. Extra magnesium brengt de balans weer terug waardoor de klachten zullen verminderen of verdwijnen.

Magnesium zorgt ook voor

– Het vrijmaken van energie uit je voeding 
– Verhoogde weerstand tegen spanning en stress 
– Versterking van je geheugen en concentratievermogen 
– De ontspanning van je spieren, zenuwen en bloedvaten 
– De bevordering van de gezondheid van je hart en bloedvaten 
– Stevigheid van je skelet en vorming van gezonde tanden en botten 
– De overdracht van zenuwprikkels en is betrokken bij de aanmaak van hormonen
magnesium gebruiksaanwijzing

Ons advies

Wij adviseren om 2 a 3 keer per week een magnesium voetenbad te nemen van minimaal 20 minuten en optimaal 40 minuten. Zorg dat je minimaal 150 gram magnesium badkristallen gebruikt en het water 37 graden Celsius is. Voor een ligbad neem je 500 gram tot 1000 gram magnesium badkristallen en een temperatuur van 37 graden Celsius. Ook voor een ligbad geldt minimaal 20, optimaal 40 minuten. 
Voor kinderen raden wij aan om de gebruiksaanwijzing aan te houden alvorens je begint met een magnesium behandeling. Magnesium bestellen doe je eenvoudig op deze pagina.