Lusteloosheid, vermoeidheid en magnesium

Bij klachten van ”vermoeidheid” en “weinig energie” wordt de oorzaak vaak gezocht in de stress van ons drukke bestaan. Toch is er vaak sprake van een complex van oorzaken. Oplossingen zoals meer bewegen, ontspanning en meditatie helpen bij de aanpak van vermoeidheid en weinig energie. Ook biologie, voeding en de stofwisseling zijn belangrijk. Hoe magnesium een essentiële rol speelt bij al deze elementen lees je hier.

Aanbevolen producten

Magnesium werking

Magnesium speelt een essentiële rol bij het beschikbaar stellen van ATP bij de stofwisseling. ATP is het stofje dat ervoor zorgt dat energie wordt omgezet in actie. Magnesium is nodig bij alle enzymen die ATP maken of verbruiken. Zonder magnesium dus geen energie! Heb je klachten zoals vermoeidheid, lustloosheid of weinig energie dan is het raadzaam extra magnesium tot je te nemen. 

Ontspanning en magnesium

Als je last hebt van vermoeidheid of weinig energie wordt meestal geadviseerd om meer te gaan bewegen. Echter is voor meer bewegen ook energie nodig. Ontspanning is dan een goed middel om gevoelens van somberheid of lusteloosheid te bestrijden en daar heb je in biologische zin magnesium voor nodig. Magnesium helpt je lichaam te ontspannen, je gedachten te ordenen en je kunt er heerlijk op slapen. 

Magnesium voetenbad

Om het magnesiumgehalte op peil te brengen en te houden is een regelmatig voetenbad met magnesium kristallen beslist aan te raden. Het lichaam kan magnesium niet bufferen en daarom raden wij 2 tot 3 keer per week een voetenbad aan. Het magnesium van MagnesiumOnly is magnesiumchloride, een vorm die uitstekend wordt opgenomen en zich leent via transdermale suppletie oftewel opname door de huid. 

Wat is MagnesiumOnly magnesium?

MagnesiumOnly magnesium is een natuurproduct dat wordt gewonnen in de provincie Groningen. De magnesium uit de Zechstein bron is 250 miljoen jaar oud en staat bekent om haar meest zuivere en hoogst geconcentreerde vorm 47%. De magnesium vlokken zijn 100% natuurlijk en niet op dieren getest. Ze bevatten allerlei goede sporenelementen die je lichaam kan aanvullen bij een magnesium tekort.

Vind je dit artikel interessant of waardevol deel het dan gerust