93% van de hamburger die je eet in een fastfood restaurant is afkomstig van mais. We hebben het niet over koeien die gras hebben gegeten maar over maïs gevoerd rundvlees.
Het overgrote deel van het voedsel dat we eten is afkomstig van maïs, soja en tarwe en de bouwstenen van dieren en mensen worden hierdoor maïs, soja en tarwe. Zelfs zogenaamde “gezonde” plantaardige eiwitten zijn afkomstig van soja, tarwegluten en aardappelzetmeel. Natuurlijk zijn deze plantaardige eiwitten ook enorm bewerkt.
De grote problemen met fastfoodburgers:
• 12% van de hamburgers blijkt afkomstig te zijn van spiervlees. De rest van de burger was gemaakt van suiker, sorbitol, vleeslijm en gehydrolyseerd maïseiwit
• Ze bevatten veel omega-6-vetzuren die zeer ontstekingsremmend werken
• Ze bevatten zeer grote hoeveelheden natrium. Het natrium dat je consumeert kan het beste in de vorm van zeezout zijn en je moet het altijd in evenwicht brengen met voldoende kalium
• Ze bevatten glyfosaat dit is een herbicide dat de bodem vernietigt en ons lichaam aantast
• Het vlees kan sporen van antibiotica bevatten. Verhoogde blootstelling aan antibiotica kan leiden tot antibioticaresistentie
• Het vlees kan een chemische stof bevatten om ziekteverwekkers te doden
• De kruiden, patat, frisdrank en broodjes zijn gevuld met soja, maïs, geraffineerde tarwe en GMO-suiker. Het broodje bevat ook synthetische vitamines en een deegconditioner
Het is een goed idee om je eigen hamburgers te maken met gras gevoerd rundvlees. Koop wat gehakt, cheddar cheese en goed brood van de bakker. Beleg het met wat sla, augurk en tomaat met een klein beetje saus dat je ook zelf kunt maken.
”Vermijd de plekken waar junkfood word verkocht”