is magnesium goed tegen kramp

Is magnesium goed tegen kramp?

Is magnesium goed tegen kramp? Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je wordt midden in de nacht wakker met kramp in de benen, kuiten of tenen. Je weet niet hoe snel je je bed uit moet om de kramp te doen verminderen. Heel erg vervelend natuurlijk die nachtelijke krampen maar wat kun je er nou eigenlijk aan doen? 

Is magnesium goed tegen kramp? Wat is kramp? En wat is de oorzaak van kramp? Je leest het allemaal in onderstaand artikel.

Is magnesium goed tegen kramp?

Magnesium zorgt ervoor dat je spieren goed kunnen ontspannen. Magnesium en calcium werken samen als het om je spieren gaat. Calcium spant je spieren aan en magnesium ontspant je spieren. 

Wanneer je magnesiumniveau in je lichaam te laag is kan je spier wel aanspannen maar niet ontspannen met als gevolg, kramp. Het is daarom essentieel dat je voldoende magnesium binnenkrijgt middels voeding maar beter nog aanvult met een supplement van magnesium badkristallen. 

Via je huid wordt magnesium snel en diep in je cellen opgenomen. Het is 100% natuurlijk en werkt ontspannend en ontgiftend voor je lichaam. Helpt magnesium tegen kramp? Het antwoord is: ja! 

Wat is kramp?

Kramp is een plotselinge en onvrijwillige samentrekking van één of meerdere spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier in rust terwijl een ander deel zich samentrekt. Zo wordt het rusten en actief zijn van de spier continue afgewisseld. 

Als je kramp hebt trekt de hele spier zich samen en dat doet zeer. Het stretchen van de spieren kan helpen de kramp tegen te gaan.

Wat is de oorzaak van kramp?

Onderzoek wijst uit dat ouderen, zwangere vrouwen, medicijngebruikers en mensen met een bepaalde ziekte een hoger magnesium gebruik hebben. Als dit niet wordt aangevuld ontstaan er tekorten die vervelende nachtelijke kramp kunnen veroorzaken.

Tot slot

Helpt magnesium tegen kramp? Heb jij last van (nachtelijke) kramp? Wat doe je om van de kramp af te komen? En heb je wel eens supplementen gebruikt tegen kramp? Wij vinden het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere mensen. Dit kan doormiddel van de social media knoppen.

Anderen lezen ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *