hoeveel spieren heeft een mens

Hoeveel spieren heeft een mens?

Hoeveel spieren heeft een mens? Iedereen heeft evenveel spieren. Of je nu een man bent of een vrouw of dat je jong bent of oud. Er is alleen onderscheid in spiersterkte want bij sommige mensen zijn spieren minder sterk dan bij andere mensen. Door je spieren te trainen kun je ze sterker maken.

Hoeveel spieren heeft een mens? In dit artikel praten we je helemaal bij. Lees je mee?!

Hoeveel spieren heeft een mens?

Het is verassend lastig om te zeggen hoeveel spieren een mens heeft. Toch gaan we ons uiterste best doen om je op deze vraag een goed antwoord te geven. Allereerst heeft ieder mens 3 verschillende soorten spieren die we hieronder beschrijven voor je. 

Skeletspieren

Skeletspieren stellen je in staat om te bewegen. Deze spieren zitten twee delen van je skelet en lopen over één of meer gewrichten. Wanneer deze spieren samentrekken zorgt dit ervoor dat jij kunt bewegen.

Zachte spieren

Zachte spieren regelen de bewegingen in je interne organen zoals bijvoorbeeld je darmen. Deze spieren kun je niet zelf laten bewegen omdat ze onbewust door je hersenen worden gestuurd.

Hartspieren

Hartspieren zijn de spieren die rondom je hart zitten. Deze spieren zorgen ervoor dat er bloed in en uit je hart wordt gepompt.

Pezen

Naast spieren heb je natuurlijk ook pezen en deze spelen een belangrijke en zijn onderdeel van je spierstelsel.

Pezen zijn een soort elastische verlengstukjes van je spier die aan je skelet vastzitten. 

Pezen worden net als spieren actief aangespannen als je ze actief beweegt. 

In je handen bevinden zich bijvoorbeeld alleen maar pezen. 

hoeveel spieren heeft een mens
Aantal spieren

Gemiddeld heeft een mens ongeveer 700 spieren. We kunnen deze 700 spieren opdelen in 300 skeletspieren en 400 spieren die wat minder bekend zijn. Daarnaast heb je enkele miljoenen onbekende kleine spieren in je lichaam. 

En als je dacht dat we er al waren, tel daar ook nog maar enkele miljarden gladde spiercellen bij op, die met elkaar verbonden en vermengd zijn. Tot slot heb je maar 1 hartspier. 

De rekensom laten we maar achterwege. Wij denken dat het antwoord op de vraag: hoeveel spieren heeft een mens, hiermee wel voldoende beantwoord is.      

Zorg goed voor je spieren

Het is belangrijk om je spieren gezond en soepel te houden. Magnesium is essentieel voor je spieren omdat het ervoor zorgt dat je spieren kunnen aanspannen en ontspannen. In dit proces werkt magnesium samen met calcium. Calcium zorgt voor het aanspannen van de spier en magnesium zorgt voor het ontspannen van de spier. Zonder magnesium zouden je spieren continue aangespannen zijn. 

Nederlanders krijgen gemiddeld teveel calcium binnen, wat bijvoorbeeld in zuivel zit en te weinig magnesium, wat je uit gezonde voeding kunt halen. Wij raden je aan om je magnesium aan te vullen middels een suppletie. Heb je al eens aan een voeten- of ligbad met magnesium badkristallen gedacht? 

De magnesium wordt opgenomen via de huid en daardoor direct opgenomen in je bloed en diep in je cellen. Het ontspant je lichaam en geest en daarmee je spieren. En je slaapt er heerlijk op! 

Tot slot

Op de vraag: hoeveel spieren heeft een mens hebben we een antwoord gevonden? Heb last van pijnlijke spieren? Wat doe je om je spieren goed te verzorgen? En heb je wel eens supplementen gebruikt tegen spierpijn? Wij vinden het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met je vrienden. Dit kan doormiddel van de social media knoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *