hoeveel magnesium tegen kramp

Hoeveel magnesium tegen kramp

Hoeveel magnesium tegen kramp? Heb  je vaak last van (nachtelijke) kramp in de benen, kuiten of tenen dan kan een tekort aan magnesium een mogelijke oorzaak zijn. Het aanvullen met een magnesium supplement is zeker het proberen waard. Het is belangrijk dat je de dagelijkse hoeveelheid niet overschrijd. 

Hoeveel magnesium tegen kramp? En welke magnesium gebruik je dan? Je leest het allemaal in dit artikel.

Hoeveel magnesium tegen kramp?

Een volwassen vrouw heeft 300 milligram magnesium nodig per dag. Een volwassen man heeft dagelijks 350 milligram magnesium nodig. Wanneer je vaak last hebt van (nachtelijke) krampen is een mogelijke oorzaak een tekort aan magnesium. Het is belangrijk dit tekort aan te vullen!

Welke magnesium supplementen zijn er?

Oké, je bent zover. Je wilt een magnesium supplement nemen om je tekort aan te vullen en van die vervelende (nachtelijke) kramp af te komen. Maar welke neem je dan?

Natuurlijk bestaan er allerlei supplementen om je dagelijkse hoeveelheid mineralen aan te vullen. Veel van deze middelen werken echter met magnesiumoxide. Een vorm die juist minder goed wordt opgenomen in het lichaam. Je kunt bij een overdosering vrij gemakkelijk darmklachten als diaree krijgen. De maximale veilige dosis is 250 milligram per dag maar met gezonde voeding kom je daar al makkelijk overheen. 

In plaats van slikken kun je ook gaan badderen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat magnesium in badkristallen heel goed wordt opgenomen door de huid en zo prima de bloedbaan kan bereiken. Het voordeel van badderen is dat je geen overschot aan magnesium binnen kunt krijgen. 

Dosering magnesium badkristallen

Voor het aanvullen van je magnesium balans adviseren wij om drie keer per week een voetenbad te nemen met magnesium badkristallen. Je neemt per voetenbad  150 gram magnesium badkristallen. 

Houdt deze dosering minstens drie tot vier weken vol zodat je lichaam het magnesium tekort kan aanvullen en de positieve effecten van magnesium te ervaren.  

Tot slot

In dit artikel hebben we besproken hoeveel magnesium tegen kramp je mag gebruiken. Heb jij wel eens last van kramp? Welke supplementen heb je wel eens gebruikt om van je kramp af te komen? Wij vinden het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met je vrienden. Dit kan doormiddel van de social media knoppen. We zijn je zeer erkentelijk! 

Anderen lezen ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *