hoe snel werkt magnesium tegen kramp

Hoe snel werkt magnesium tegen kramp

Hoe snel werkt magnesium tegen kramp? Kramp komt vaak plotseling opzetten en kan als erg onprettig worden ervaren. Het rekken van je kuit of tenen helpt vaak tijdelijk om de kramp te verzachten. Als je vaker last hebt van kramp is vaak een indicatie van een gebrek aan magnesium.

Hoe snel werkt magnesium tegen kramp? En wordt het smeren of badderen? Je leest het allemaal in dit artikel.

Hoe snel werkt magnesium tegen kramp?

Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden moeten we allereerst onderscheid maken tussen kramp na het sporten en nachtelijke spierkrampen. Wanneer je tijdens of na het sporten spierpijn hebt dan kan magnesium olie uitkomst bieden. Smeer de olie op de plek van de pijn en je zult merken dat de kramp  na enkele minuten minder wordt. 

Heb je vaak last van nachtelijke kramp dan kan het zijn dat je een magnesium tekort hebt en is het aan te raden om te kiezen voor een voetenbad met magnesium badkristallen. Magnesium opname via de huid is effectief en na 30 minuten voel je al verbetering. 

Heb je een zittend beroep of zit je dagelijks vele uren achter de computer dan is een voetenbad met magnesium badkristallen een echte aanrader! 

Tot slot

Hoe snel helpt magnesium tegen kramp? Heb jij last van (nachtelijke) kramp? Gebruik je magnesium om van je kramp af te komen? zo ja, welke vorm gebruik je? Wij vinden het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere mensen. Dit kan doormiddel van de social media knoppen.

Anderen lezen ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.