hoe snel werkt magnesium tegen kramp

Hoe snel werkt magnesium tegen kramp?

Hoe snel werkt magnesium tegen kramp? Kramp komt vaak plotseling opzetten en kan als erg onprettig en pijnlijk worden ervaren. Het vervelende van kramp is dat het vaak je nachtrust verstoord. Het rekken van je kuit of tenen helpt vaak tijdelijk om de kramp te verzachten. 

Heb je zoals veel Nederlanders vaker last van kramp dan kan dit een indicatie zijn dat je een tekort aan het mineraal magnesium hebt.

Hoe snel werkt magnesium tegen kramp? In dit artikel geven we het antwoord daarop en vertellen we welke magnesium je het beste kunt nemen. Lees je mee?!

Hoe snel werkt magnesium tegen kramp?

Magnesium wordt na inname redelijk snel opgenomen in je lichaam. Wanneer je kramp hebt kan je in sommige gevallen al na een paar uur verlichting voelen. Bij de één gaat het sneller als bij de ander.

Dit verschil kan voorkomen als je bijvoorbeeld een langdurig magnesium tekort hebt. Mocht je grote onderliggende klachten hebben door een tekort dan kan het enkele weken tot maanden duren voordat je verbetering merkt. Je lichaam moet eerst het magnesium gehalte op peil zien te krijgen. 

Probeer het drie maanden uit en je zult verbaasd zijn over de ‘krachtige’ werking van magnesium. Wanneer je klachten ervaart van bijvoorbeeld reuma, migraine, restless legs, een slechte nachtrust of artrose dan zijn deze klachten in de meeste gevallen al van langere duur. 

Het kan daarom langer duren voordat je daadwerkelijk verschil merkt. De ervaring leert dat de één al binnen 3 dagen veranderingen merkt terwijl bij ander de resultaten pas na 3 maanden merkbaar zijn. Daarom moet je volhouden! 

Welk tijdstip is het best om magnesium in te nemen?

Het maakt niet zoveel uit wanneer je een magnesiumsupplement inneemt. Het kan in de ochtend, middag of in de avond. Het advies is wel om het op een vast tijdstip te doen en het supplement op dezelfde wijze in te nemen. Je lichaam neemt magnesium op aan het eind van je dunne darm. Neem daarom het supplement daarom 2 uur voor of 2 uur na het avondeten in.

Nuttige links:

Tot slot

Hoe snel werkt magnesium tegen kramp stond in dit artikel centraal. Heb jij vaak last van nachtelijke kramp en verstoord dit je nachtrust? Wat doe je om van de kramp af te komen? Gebruik je magnesiumsupplement om van je kramp af te komen, zo ja, welke vorm gebruik je dan? Wij vinden het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere mensen. Dit kan doormiddel van de social media knoppen. We zijn je zeer erkentelijk! 

Anderen lezen ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *