helpt magnesium bij slecht slapen

Helpt magnesium bij slecht slapen ?

Slaap je slecht en ben je daardoor overdag vaak moe en heb je weinig energie? Er is een eenvoudige manier om daar iets aan te doen: magnesium! Helpt magnesium bij slecht slapen? Jazeker! Magnesium wordt door veel mensen gebruikt om ‘s nachts beter en langer door te kunnen slapen. Wat zijn de oorzaken van slecht slapen? Waarom slaap belangrijk is voor je herstel? En hoe magnesium je kan helpen om heerlijk te slapen en uitgerust wakker te worden. In onderstaand artikel lees je er alles over.

Slaap cijfers

Bijna 3 miljoen Nederlanders van 25 jaar en ouder kampt met slaapproblemen (bron).
Bij 4 op de 10 van de slechte slapers belemmeren de slaapproblemen het dagelijks functioneren. 
Het gaat dan bijvoorbeeld om verminderde concentratie, vergeetachtigheid of een slecht humeur.
 
helpt magnesium bij slecht slapen

Helpt magnesium bij slecht slapen?

Nu het antwoord op de vraag die centraal staat in dit artikel: helpt magnesium bij slecht slapen? Het antwoord daarop is volmondig: ja! Magnesium is net als melatonine een slaapmiddel. Het helpt je lichaam en geest ontspannen en helpt bij het reduceren van stress. Door deze unieke eigenschappen is magnesium een belangrijk mineraal met allerlei functies die ervoor zorgen dat je beter kunt slapen. 

Oorzaken slecht slapen

Slaapproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Meestal spelen er een aantal oorzaken mee:
 – Spanningen of zorgen over je relatie, je werk, je bedrijf of Covid19. Deze spanningen kunnen onbewust zijn en door het gepieker kun je je niet goed ontspannen.
 – Lichamelijke klachten zoals jeuk, pijn, benauwdheid of ‘nachts moeten plassen. Ook hartkloppingen, nachtzweten als gevolg van opvliegers, kramp in de kuiten of rusteloze benen kunnen een oorzaak zijn.
 – Psychische klachten zoals angst of een depressie. 

Slaap voor herstel

Als je slaapt komen zowel je lichaam als geest tot rust. Tijdens je slaap krijgen je lichaam en je geest de gelegenheid te herstellen. Als je niet genoeg slaapt krijg je last van een verzwakt immuunsysteem. Ook leidt onvoldoende slaap tot een verminderde aanmaak van het groeihormoon en tot minder herstel van je lichaam. Je zult je minder alert voelen en dat komt omdat je concentratievermogen afneemt bij te weinig slaap. 
Het is dus erg belangrijk om goed en genoeg te slapen zodat je optimaal kunt herstellen tijdens je slaap en je s’morgens fit en vol energie wakker wordt. 

Magnesium helpt!

Helpt magnesium bij slecht slapen? Magnesium is net als melatonine een natuurlijk slaapmiddel en beide werken ze samen voor een betere regulatie van je bioritme. Dit zorgt ervoor dat je een beter ritme hebt en op vaste tijden kunt slapen en wakker worden. Te weinig magnesium in je lichaam kan er zelfs voor zorgen dat je last krijgt van slapeloosheid. 
Magnesium bindt zich aan GABA receptoren. GABA werkt als een soort rem op je brein. Het zorgt ervoor dat je rust krijgt in je hoofd en dat je hersens tot rust komen op het moment dat je wilt gaan slapen. Slaapmiddelen zoals de bekende benzodiazepines werken ook op de GABA receptoren, en dit maakt het zo’n effectief slaapmiddel. Magnesium doet hetzelfde, maar dan op een natuurlijke manier zonder bijwerkingen. 
Nachtelijke krampen en/of rusteloze benen worden vaak genoemd als boosdoeners voor het ‘s nachts wakker liggen en slecht slapen. Extra magnesium kan je bij dit probleem helpen omdat mensen met dit syndroom vaak een tekort aan dit mineraal hebben. Magnesium ondersteunt je sympathische en parasympatische zenuwstelsel. Dit kan mogelijk effect hebben op het rusteloze benen syndroom. 
Wanneer je depressie of angstig bent dan slaap je vaak ook minder goed. In studies is aangetoond dat magnesium deze beide stemmingsstoornissen helpt verlichten. Dit is vooral het geval wanneer er een magnesiumtekort is. Het is nog niet precies duidelijk hoe dit werkt. Men denkt dat het te maken heeft met het vermogen van magnesium om de kalmerende apparaten van je zenuwstelsel te stimuleren. Als jouw slapeloosheid komt doordat je angtig en/of depressief bent dan kan magnesium jouw hierbij helpen.
Je lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken terwijl het heel belangrijk is voor het aanmaken van energie, je hormoonbalans, de overdracht van zenuwprikkels en de goede werking van je immuunsysteem. Een paar keer per week een voet- of ligbad met magnesium badkristallen zal je tekort aanvullen en je spieren ontspannen. Je zult je overdag energieker voelen en je slaapt er heerlijk op! 

Tot slot

We zetten alles nog één keer voor je op een rij. Helpt magnesium bij slecht slapen? Ja! Magnesium is net als melatonine een slaapmiddel. Daarnaast reduceert het stress en kalmeert en ontspant het je lichaam en geest. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat je beter en langer door kunt slapen. Uitgerust wakker worden is dan ook heerlijk als je de avond ervoor een ontspannende voetenbad met magnesium kristallen hebt gehad. 
Het vult je tekorten aan en heeft geen bijwerkingen die slaapmiddelen zoals bekende benzodiazepines met zich meebrengen. Slaap helpt je lichaam herstellen, magnesiumtekort en stress en magnesium helpt je beter slapen. Zorg er wel voor dat je minimaal drie weken magnesium tot je neemt om je eventuele tekorten goed aan te vullen. Probeer het uit en je zult de kracht van magnesium ervaren!

Aanbevolen product

Over dit product

Dit pakket is speciaal ontwikkeld voor jou als nieuwe gebruiker.
Je bent nieuwsgierig naar de werking van een magnesium voetenbad of ligbad met badkristallen van MagnesiumOnly.  
Met dit pakket heb je ruim voldoende voor 6 voetenbaden of 2 ligbaden. 
Het pakket past door de brievenbus. Je hoeft er dus niet speciaal voor thuis te blijven.
MagnesiumOnly badkristallen bestaan uit magnesiumchloride in vaste vorm (47% concentratie).  

Ons advies

Wij adviseren om 2 a 3 keer per week een magnesium voetenbad te nemen van minimaal 20 minuten en optimaal 40 minuten. Zorg dat je minimaal 150 gram magnesium badkristallen gebruikt en het water 37 graden Celsius is. 
Voor een ligbad neem je 500 gram tot 1000 gram magnesium badkristallen en een temperatuur van 37 graden Celsius. Ook voor een ligbad geldt minimaal 20, optimaal 40 minuten. 
Voor kinderen raden wij aan om de gebruiksaanwijzing aan te houden alvorens je begint met een magnesium behandeling