Bananenbrood is normaal gesproken niet het gezondste brood maar wij gaan je een variant laten zien die niet alleen gezond en lekker is maar ook glutenvrij!
Het gebruik van overrijpe bananen maakt het brood zoet, maar we zullen ook wat honing toevoegen om ervoor te zorgen dat het lekker smaakt. Als je aarzelt om honing te verhitten dan kun je ook kokossuiker proberen. Zorg er wel voor dat je er minder van gebruikt!
In plaats van boter krijg je dezelfde zijdezachte textuur met kokosmelk terwijl we dit recept zuivelvrij houden. Dit is nu een bananenbrood waar je van kunt genieten zonder je slecht te voelen!
Wat heb je allemaal nodig?
INGREDIËNTEN:
4 eieren
3 overrijpe bananen gepureerd
¼ kopje kokosmelk
1 theelepel vanille-extract
2 theelepels baking soda
2¼ kopjes amandelmeel
½ theelepel kaneel
½ theelepel zeezout
1 eetlepel appelazijn
¼ kopje rauwe honing
Bereidingswijze:
1) Begin met het voorverwarmen van de oven tot 180 graden Celsius. Vet een standaard broodvorm in en zet het opzij.
2) Meng in een kom de eieren, banaan, honing, kokosmelk en vanille. Het vanille-extract voegt een beetje extra smaak toe.
3) Meng in een aparte kom de baking soda, amandelmeel, zeezout en kaneel. Combineer beide mengsels en roer tot ze goed zijn opgenomen.
4) Voeg de appelciderazijn toe en roer tot het door het mengsel goed is verdeeld.
5) Giet het beslag in de ingevette broodvorm. Bak het gedurende 45 tot 50 minuten
Je kunt het bananenbrood warm of gekoeld serveren. Als je het opnieuw wilt opwarmen dan kan dit gemakkelijk door het een paar minuten in de oven te stoppen.
”Naan is oorspronkelijk een Perzisch woord dat brood betekent”