Wat zijn diabetes symptomen?

Veel diabetes symptomen lijken op dingen die iedereen wel eens heeft. Vaak hebben mensen niet door dat ze diabetes hebben. Dit komt omdat niet iedereen duidelijke klachten heeft die horen bij diabetes. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag: wat zijn diabetes symptomen? Wat zijn diabetes type 2 symptomen? Wat zijn diabetes type 1 symptomen? En hoe helpt magnesium bij diabetes. Je leest het allemaal in onderstaand artikel. 

Diabetes feiten

In Nederland hebben ruim 1,2 miljoen mensen diabetes waarvan 250.000 mensen niet weten dat ze diabetes hebben (bron). 
Er zijn 4 soorten diabetes:
 – Diabetes type 1
 – Diabetes type 2
 – Pre-diabetes
 – Zwangerschapsdiabetes
diabetes symptomen

Wat zijn diabetes symptomen?

Veel symptomen van diabetes lijken op dingen die iedereen wel eens heeft, zoals vermoeid en futloos zijn. Vaak hebben mensen jarenlang niet door dat ze diabetes hebben. Want niet iedereen heeft duidelijke klachten die horen bij diabetes. Veel voorkomende diabetes symptomen zijn: Veel dorst, drinken en plassen, vermoeidheid, wazig zien en slecht genezende wondjes en ontstekingen.

Wat zijn diabetes type 2 symptomen?

Diabetes type 2 komt het meest voor en is het moeilijkst te herkennen. 
Aanwijzingen kunnen zijn:
 – Veel dorst, veel drinken en last van een droge mond
 – Veel plassen
 – Vaak moe zijn
 – Last van branderige ogen, wazig, dubbel of slecht zien
 – Slecht genezende wondjes
 – Kortademigheid of pijn in de benen bij het lopen
 – Infecties die vaak terugkomen, zoals bijvoorbeeld blaasontsteking 

Wat zijn diabetes type 1 symptomen?

Diabetes type 1 wordt vaak snel ontdekt, nadat iemand zich in korte tijd beroerd is gaan voelen. Toch kan de aanloop met vage klachten ook bij diabetes type 1 wat langer duren, bijvoorbeeld enkele maanden. 
Bij diabetes type 1 zijn mogelijke klachten:
 – Veel dorst
 – Veel plassen
 – Afvallen zonder dat er een reden voor is
 – Ziek of beroerd voelen
 – Veel eetlust of juist helemaal geen eetlust
 – Wazig zien
 – Misselijk zijn of overgeven 

Testen op diabetes

Herken je bovenstaande symptomen of twijfel je? Ga dan naar je huisarts. Een test met één druppeltje bloed geeft aan of je misschien diabetes hebt. Zonder behandeling blijven er te veel suikers in je bloed zitten, dit zorgt op de lange termijn voor beschadigingen aan de bloedvaten. Wanneer de bloedsuiker echt heel hoog is, kan je flink ziek zijn, flauwvallen of zelfs in coma raken. Ga dus bij twijfel naar je huisarts! 

Magnesium helpt bij diabetes

Magnesium is bepalend voor de werking van insuline en het regelen van je bloedglucose. Magnesium activeert namelijk de insulinereceptoren en het stimuleert de aanmaak van eiwitten met een signaalfunctie voor insuline. Magnesium verbetert op deze manier de insulinegevoeligheid. 
Een magnesiumtekort kan daardoor de symptomen van diabetes type 2 versterken. Mensen met diabetes hebben vaak magnesiumtekorten die kunnen samengaan met spierkrampen en vermoeidheid. Uit recent onderzoek blijkt dat 1 op de 3 mensen met diabetes type 2 een tekort heeft aan magnesium. 
Extra magnesium badkristallen middels een voeten- of ligbad kan je helpen de symptomen te bestrijden en je lichaam beter in balans te houden.

Tot slot

We zetten alles nog één keer voor je op een rij. In dit artikel hebben we het gehad over de verschillende diabetes symptomen die horen bij de Diabetes type 2 en type 1. Twijfel je of heb je één van bovenstaande symptomen neem dan altijd contact op met je huisarts. Middels een simpele test met een druppeltje bloed weet je of je diabetes hebt. 
Magnesium helpt bij diabetes omdat het je insulinegevoeligheid verbetert en ervoor zorgt dat je minder klachten ervaart zoals vermoeidheid en spierkrampen. Daarnaast is magnesium bepalend voor de werking van insuline en het regelen van je bloedglucose. Bestel jouw magnesium badkristallen direct hieronder en ervaar de werking van een voeten- of ligbad. 

Aanbevolen product

Over dit product

Dit pakket is speciaal ontwikkeld voor jou als nieuwe gebruiker.
Je bent nieuwsgierig naar de werking van een magnesium voetenbad of ligbad met badkristallen van MagnesiumOnly.  
Met dit pakket heb je ruim voldoende voor 6 voetenbaden of 2 ligbaden. 
Het pakket past door de brievenbus. Je hoeft er dus niet speciaal voor thuis te blijven.
MagnesiumOnly badkristallen bestaan uit magnesiumchloride in vaste vorm (47% concentratie).  

Ons advies

Wij adviseren om 2 a 3 keer per week een magnesium voetenbad te nemen van minimaal 20 minuten en optimaal 40 minuten. Zorg dat je minimaal 150 gram magnesium badkristallen gebruikt en het water 37 graden Celsius is. 
Voor een ligbad neem je 500 gram tot 1000 gram magnesium badkristallen en een temperatuur van 37 graden Celsius. Ook voor een ligbad geldt minimaal 20, optimaal 40 minuten. 
Voor kinderen raden wij aan om de gebruiksaanwijzing aan te houden alvorens je begint met een magnesium behandeling.