Depressiviteit en magnesium

Als je een depressie hebt betekent het dat je geestelijk lijdt. Het is een psychische stoornis waardoor je je bijna dagelijks neerslachtig voelt. Je hebt geen zin in de dag en voelt je constant moe en gespannen. Van alle psychische aandoeningen komt depressie het meeste voor en het zijn vaker vrouwen dan mannen die eraan lijden. Iedereen kan depressiviteit ontwikkelen ongeacht leeftijd of opleiding. Ongeveer 20% van de mensen kan er jaren last van hebben vaak gaat de depressie niet zomaar voorbij. Van alle mensen met een milde tot matige depressie herstellen de meesten binnen 3 maanden. Onderzoek heeft uitgewezen dat magnesium een veilig en effectief middel is om een milde tot matige depressie te behandelen. 

Aanbevolen producten

Depressiviteit en magnesium

De meeste wetenschappelijke onderzoeken naar het verband tussen depressiviteit en magnesium dateren van de laatste 20 jaar. In 2008 bewees een onderzoek dat de behandeling van een depressie met magnesium even effectief was als de behandeling met het klassieke antidepressivum imipramine (medicatie). Magnesium heeft hierin een zeer duidelijk voordeel, namelijk dat het geen bijwerkingen heeft terwijl medicatie dat wel heeft.

Depressie tips

 – Geef toe aan jezelf dat je depressief bent
 – Praat erover met anderen
 – Kies voor regelmaat (op tijd naar bed, op vaste momenten eten en vaste rustmomenten geven je houvast). 
– Beweeg regelmatig (bewegen/sporten helpt tegen depressie)
 – Ga leuke dingen doen
 – Zeg ongezonde gewoonten vaarwel (roken, drinken, ongezond eten) 
Wil je meer informatie over depressiviteit en magnesium bekijk dan ook onze speciale pagina over depressies boordevol met interessante artikelen. 

Ons advies

Wij adviseren om 2 a 3 keer per week een magnesium voetenbad te nemen van minimaal 20 minuten en optimaal 40 minuten. Zorg dat je minimaal 150 gram magnesium badkristallen gebruikt en het water 37 graden Celsius is. Voor een ligbad neem je 500 gram tot 1000 gram magnesium badkristallen en een temperatuur van 37 graden Celsius. Ook voor een ligbad geldt minimaal 20, optimaal 40 minuten. 
Voor kinderen raden wij aan om de gebruiksaanwijzing aan te houden alvorens je begint met een magnesium behandeling. 

Vind je deze pagina interessant en waardevol deel hem dan gerust