babyboom nagels
Expert: Jaap Gerrijts | 7 september 2023 | Leestijd: 7 minuten 

Babyboom nagels

Babyboom nagels zijn een populaire trend in de nagelkunst. Ze bestaan uit een zachte roze of nude kleur op de nagelplaat en een witte kleur op de nagelrand. Ze lijken op de klassieke French manicure en ze zijn makkelijk te maken met gel of acryl. Babyboom nagels zijn geschikt voor elke gelegenheid en passen bij elk outfit.

Hoe creëer je zelf babyboom nagels? In dit uitgebreide artikel leggen we dat aan je uit en vertellen we hoe je ze kunt verzorgen. Lees je mee?!

Bij babyboom nagels wordt met twee kleuren gel gewerkt

Babyboom nagels

Babyboom nagels verwijzen naar een populaire nagelontwerp en manicurestijl die elementen combineert van zowel de French manicure als de Ombre- of gradiënt manicure. Deze stijl wordt ook wel “French Ombre-nagels” of “babyboom nagels” genoemd. De babyboom wordt ook wel een French fade genoemd.

Enkele kenmerken van Babyboom nagels:

Zacht verloop

Babyboom nagels hebben doorgaans een zacht en subtiel verloopeffect op de nagels. Dit betekent dat in plaats van de klassieke witte tips die je ziet bij een traditionele French manicure, de tips overgaan van een zachtroze of nude tint nabij de nagelriem naar een meer ondoorzichtige witte of gebroken witte kleur aan de vrije rand van de nagel.

Natuurlijk en elegant

Het doel van babyboom nagels is om een natuurlijke en elegante look te creëren die eruitziet alsof de witte toppen van de nagels op natuurlijke wijze uit de basis zijn gegroeid. Dit is anders dan het sterke contrast van een traditionele French manicure.

Veelzijdigheid

Babyboom nagels kunnen qua kleurkeuze worden aangepast. Terwijl de klassieke versie nude- en witte tinten combineert, zijn variaties met andere kleuren zoals blozend roze, beige of pastelkleuren ook populair.

Subtiel en gemengd

Voor het bereiken van de perfecte mix en overgang tussen de twee kleuren is een ervaren nagelstyliste vereist. De kleuren moeten naadloos in elkaar overvloeien zonder harde lijnen.

Matte of glanzende afwerking

Babyboom nagels kunnen worden afgewerkt met een matte of glanzende toplaag, afhankelijk van je persoonlijke smaak.

Langdurig

Net als traditionele manicure kunnen babyboom nagels worden aangebracht op natuurlijke nagels of nagelverlengingen van acryl of gel. Ze staan bekend om hun duurzaamheid en langdurige uitstraling.

 

* Babyboomnagels zijn een populaire keuze geworden voor mensen die op zoek zijn naar een meer verfijnd en ingetogen nagelontwerp. Ze bieden een moderne draai aan de klassieke French manicure met behoud van een elegante en tijdloze uitstraling. Als je geïnteresseerd bent in deze nagelstijl dan lees je verderop hoe je het zelf kunt toepassen. Als je voor een echte professionele look gaat dan kan je ook naar je lokale nagelstyliste gaan die gespecialiseerd is in nail art en design.

Waar komt de naam babyboom vandaan?

Babyboom nagels geven een tijdloze en elegante look met bijvoorbeeld zachtroze kleuren dat overgaat in witte nagelranden. Na de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog was er een zogenaamde ‘babyboom’. Tijdens deze geboortegolf ontstond de populaire nageltrend en tegenwoordig wordt het nog steeds toegepast.

Wat is het verschil tussen French manicure en babyboom nagels?

Een belangrijk verschil tussen de French manicure en babyboom nagels is dat er bij de babyboom nagels geen strakke smile line is. Er is dus geen scherpe scheiding tussen het nagelbed en de witte vrije rand van de nagel. Bij deze techniek laat je namelijk de kleur van het nagelbed overlopen in de vrije rand en dit zorgt voor een natuurlijk effect. 

Welke gel gebruik je voor babyboom?

Welke gel heb je nodig om babyboom gelnagels te maken?

Qua kleuren heb je witte gel nodig en cover gel. Voor de witte kun je het beste soft white gebruiken. Dat kun je mooier uitwerken en voor de covergel heb je verschillende tinten waaruit je kunt kiezen. 

Dit zijn de belangrijkste gelproducten die je nodig hebt:

Base Coat Gel

Nude of Blush Pink Gel Polish

Witte gel lak

Gel Top Coat

Wat heb je nodig voor babyboom nagels met acryl gel?

Als je babyboom nagels wilt maken met acryl gel dan heb je het volgende nodig.

Acryl Gel Primer

Zelfklevende gel

Acrylgel helder wit

Acrylgel natuurlijk helder

Acryl gel rouge

Acryl Gel Vloeibaar

Verzegelende gel

Borstel en spatel

Kan babyboom op je eigen nagels?

Babyboom nagels geven een natuurlijke uitstraling doordat er met twee kleuren lak wordt gewerkt. Je kunt deze vorm van manicure op elke vorm van nagels toepassen dus ook op je eigen nagels.

 
 
”Er zijn 7 stappen nodig om de nagels te maken”

Hoe maak je babyboom nagels?

Het maken van babyboomer nagels kun je met wat oefening prima zelf doen. Het is een techniek waarbij twee nagellak kleuren met elkaar worden gemengd om zo een zacht, verloopeffect te creëren. 

Hier is een eenvoudige handleiding voor het maken van babyboom nagels:

Benodigdheden:

Nagelvijl en buffer

Basislaag

Nude of blush roze nagellak – gel of gewone nagellak

Witte nagellak – gel of gewone nagellak

Een make-upspons of een speciale ombreborstel

Een klein potje met nagellakremover

Top Coat

UV- of LED-lamp bij gebruik van gellak

Hoe maak je babyboom nagels?

1) Bereid je nagels voor

Begin met schone en goed gevormde nagels. Knip en vijl indien nodig je nagels in de gewenste vorm en lengte.

Duw je nagelriemen voorzichtig terug voor een schoon canvas.

2) Basis laag aanbrengen

Breng een transparante basislaag aan om je natuurlijke nagels te beschermen en een glad oppervlak voor het nagellak te creëren.

3) Breng de basiskleur aan

Breng je nude- of blush-roze nagellak aan als basiskleur. Mogelijk heb je twee lagen nodig voor volledige dekking. Laat elke laag volledig drogen.

4) Bereid de verloopkleuren voor

Giet een kleine hoeveelheid van je nude- of blush-roze nagellak en witte nagellak op een palet of wegwerp oppervlak. Je gebruikt deze kleuren voor het verloop.

5) Maak het verloop

Dompel een hoek van een make-upspons of ombre-borstel tegelijkertijd in zowel de nude/blush roze nagellak als de witte nagellak. De kleuren moeten op de spons of borstel overvloeien.

Dep de spons of borstel lichtjes op je nagels, beginnend bij de nagelriem en naar de punt toe. Dit zou een zacht verloopeffect moeten creëren. Je kunt deze stap herhalen totdat je de gewenste dekking en vermenging hebt bereikt.

Breng dunne, gelijkmatige lagen aan om ongelijkmatige uitharding en dikke, klonterige resultaten te voorkomen.

Wees geduldig en werk langzaam om een vloeiende overgang tussen de twee kleuren te krijgen. Indien nodig kun je meer polijstmiddel aan je spons of borstel toevoegen.

6) Randen opruimen

Doop een klein penseel of een schuin eyelinerborsteltje in nagellakremover en gebruik het om eventuele nagellak op te ruimen die op je huid of nagelriemen is terechtgekomen.

7) Toplaag aanbrengen

Als je tevreden bent met het verloopeffect en het volledig is opgedroogd dan breng je een transparante toplaag aan om je babyboom nagels af te dichten en te beschermen. Dit geeft ook glans en een lange levensduur aan je manicure.

Uitharding alleen voor gellak

Als je gellak gebruikt dan laat je je nagels uitharden onder een UV- of LED-lamp volgens de instructies van de fabrikant.

Breng na het uitharden als je gel gebruikt of nadat je je nagels laat drogen bij normaal lakken een nagelriemolie of vocht inbrengende crème aan op je nagels en nagelriemen voor extra hydratatie en een gepolijste afwerking.

* Babyboom nagels maken kan wat oefening vergen om het te perfectioneren. Vooral de blendtechniek is iets waar je even handig in moet worden, dus wees niet ontmoedigd als je eerste poging niet precies zo verloopt als gewenst. Met goed oefenen kun je een mooi en zacht ombre-effect creëren.

 

 

”Je kunt het gemakkelijk zelf thuis eraf halen”

Hoe verwijder je babyboom nagels?

Het verwijderen van babyboom nagels kan thuis worden gedaan met behulp van het juiste gereedschap en de juiste techniek. 

Hier vindt je een stapsgewijze handleiding over hoe je makkelijk en veilig kunt verwijderen:

Wat heb je nodig?

Nagelvijl

Nagellakremover op acetonbasis

Wattenbolletjes of kussentjes

Aluminiumfolie

Nagelriemolie of vocht inbrengende crème

Hoe haal je babyboom nagels eraf?

Zorg ervoor dat je in een goed geventileerde ruimte werkt, aangezien aceton een sterke geur kan hebben. Leg een keukenpapier neer om eventuele gemorste vloeistoffen op te vangen.

1) Knip je nagels als dit nodig is

Als je babyboom nagels langer zijn geworden en je ze wilt inkorten, gebruik dan een nagelknipper om ze op de gewenste lengte te knippen.

2) Vijl de toplaag voorzichtig af

Gebruik een nagelvijl om de toplaag van je babyboom nagels voorzichtig te vijlen. Deze stap helpt de aceton effectiever in de lagen door te dringen.

3) Wattenbolletjes of wattenschijfjes weken

Week meerdere wattenbolletjes of wattenschijfjes in nagellakremover op acetonbasis. Je wilt dat ze verzadigd zijn, maar niet druipen.

4) Wikkel je nagels

Plaats een doorweekt watje op elk van je nagels.

Wikkel elke nagel in met een klein stukje aluminiumfolie om het watje op zijn plaats te houden. Hierdoor ontstaat er voor elke vinger een omhulsel.

5) Wacht tot het weken klaar is

Laat de folieverpakkingen ongeveer 10 tot 15 minuten op je nagels zitten. Deze tijd kan variëren afhankelijk van het type nagellak dat je hebt gebruikt en de dikte ervan.

6) Controleren en verwijderen

Na de weekperiode verwijder je voorzichtig één folieverpakking per keer. Je zou moeten zien dat de nagellak zacht wordt en loslaat van je nagels.

7) Residu voorzichtig verwijderen

Gebruik een nagelriemduwer of een houten stokje om de resterende nagellak voorzichtig weg te schrapen. Wees extra voorzichtig om schade aan je natuurlijke nagels te voorkomen.

8) Hydrateer je nagels

Nadat je alle nagellak en resten hebt verwijderd was je je handen om eventuele acetonresten te verwijderen. Breng nagelriemolie of een vocht inbrengende nagel- en nagelriemcrème aan om je nagels en nagelriemen te hydrateren.

9) Vijl en vorm

Gebruik indien nodig een nagelvijl om je natuurlijke nagels vorm te geven en glad te maken. Wees voorzichtig en vermijd te veel vijlen.

* Houd er rekening mee dat aceton je nagels en nagelriemen kan uitdrogen. Het is daarom enorm belangrijk om je nagels na het verwijderen te hydrateren en te verzorgen. Als je je zorgen maakt of problemen ondervindt tijdens het verwijderingsproces, of als je nagels erg gevoelig zijn, overweeg dan om professionele nagelstyliste te raadplegen voor hulp.

 

 

”Het kan enige oefening vergen om een mooie babyboom nagel te maken”

Wat zijn de nadelen van babyboom nagels?

Hoewel babyboom nagels visueel verbluffend kunnen zijn, brengen ze ook enkele nadelen of overwegingen met zich mee.

Wat zijn de nadelen van babyboom nagels?

Onderhoud

Babyboom nagels hebben mogelijk vaker onderhoud nodig dan andere nagelstijlen. Het gradiënteffect kan minder uitgesproken worden naarmate de natuurlijke nagel groeit en dit leidt tot een opvallende scheidslijn tussen de twee kleuren.

Vaardigheid

Het bereiken van een naadloos en esthetisch aantrekkelijk verloopeffect vereist vaardigheid en oefening of je het nu zelf doet of door een nagelstyliste laat doen. Het kan daarom enige tijd duren om de techniek goed onder de knie te krijgen.

Speciaal gereedschap:

Om deze nagels te maken heb je mogelijk extra gereedschap nodig zoals make-upsponzen, ombre-borstels en nagellakremover voor het opruimen. Dit kan de nagel verzorging iets ingewikkelder maken.

Verwijderen

Het verwijderen van babyboom nagels kan wat tijdrovender zijn in vergelijking met traditionele nagellak omdat het gradiënteffect meerdere lagen nagellak kan hebben. Meestal is het gebruik van nagellakremover op acetonbasis en folieverpakkingen vereist.

Potentiële schade

Overmatig gebruik van gel- of acrylmaterialen om babyboom nagels te maken en vooral als ze niet correct worden aangebracht, kan je natuurlijke nagels mogelijk verzwakken of beschadigen.

Kosten

Als je babyboom nagels liever laat doen door een professionele nagelstylist dan kunnen de kosten van regelmatige salonbezoeken in de loop van de tijd oplopen.

Gevoeligheid

Sommige mensen kunnen gevoeligheid of broosheid van de nagels ervaren als ze gedurende langere tijd kunstnagels zoals gels of acryl dragen.

Lengtebeperkingen

Het bereiken van een vloeiend verloopeffect kan een grotere uitdaging zijn op zeer korte nagels omdat er minder ruimte is om de kleuren te laten overvloeien.

Persoonlijke smaak 

Niet iedereen vindt het uiterlijk van babyboom nagels mooi of vindt ze geschikt voor hun stijl of beroep.

Onderhoudsproducten

Om babyboom nagels er op hun best uit te laten zien moet je mogelijk investeren in specifieke nagelverzorgingsproducten zoals nagelriemolie, topcoats en nagelversterkers.

* Ondanks deze nadelen houden veel mensen van het elegante en tijdloze uiterlijk van babyboom nagels en zijn ze bereid er tijd en moeite in te steken. Het is belangrijk om deze factoren af te wegen voordat je besluit om babyboom nagels of een andere nagelstijl aan te schaffen.

Waar kan je babyboom nagels kopen?

Als je niet ervaren bent in het maken van je eigen babyboom nagels dan kun je het beste naar een nagelstudio gaan. Hier werken professionele nagelstylist die precies weten hoe je babyboom nagels moeten maken.

Als je het zelf wilt gaan proberen dan kun je alle benodigdheden aanschaffen bij een drogisterij, speciaalzaak of online. Kies altijd voor kwaliteit want daar heb je het langst plezier van.

Tips:

1) Vermijd bij het aanbrengen van het witte kleurverloop het te ver naar beneden in de nagel uit te strekken om een ​​natuurlijke uitstraling te behouden

2) Experimenteer met het mengen van de kleuren om een ​​vloeiend verloop te bereiken. Een ombreborstel of spons kan hierbij helpen

3) Beperk jezelf niet tot traditionele kleuren. Experimenteer met verschillende basis- en verloopkleuren om unieke looks te creëren

4) Als je een fout maakt of de lak besmeurt, corrigeer deze dan onmiddellijk met een schone borstel of een borstel gedrenkt in aceton voordat je deze uithardt

De babyboom wordt ook wel een french fade genoemd

Tot slot

Babyboom nagels stonden centraal in dit artikel. Ben jij veel met je uiterlijk bezig? En op welke manier doe je dat? Wij vinden het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen op social media. Dit kan doormiddel van de social media knoppen. We zijn je zeer erkentelijk!

Anderen lezen ook
acryl nagels

Acryl nagels

Wimpers

biab nagels

Biab nagels

Bronnen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *