acryl nagels
Expert: Jaap Gerrijts | 13 september 2023 | Leestijd: 7 minuten

Acryl nagels

Acryl nagels zijn kunstnagels die gemaakt worden van een mengsel van poeder en vloeistof. Ze worden op natuurlijke nagels aangebracht en harden uit in de lucht. Acryl nagels zijn sterk, duurzaam en kunnen in elke gewenste vorm en lengte gevijld worden. Ze zijn ideaal voor mensen die graag lange nagels willen hebben of hun eigen nagels willen verstevigen.

 

Acryl nagels kennen vele voordelen. In dit uitgebreide artikel leggen we uit welke dat zijn en vertellen we wat de beste acryl nagels zijn. Lees je mee?!

Acryl nagels zijn erg stevig en kunnen 3 tot 5 weken blijven zitten

Acryl nagels

Acryl nagels worden ook wel kunstnagels genoemd en dit zijn een populaire vorm van nagels die worden gebruikt om natuurlijke nagels te verlengen en te verfraaien. Ze worden gemaakt met behulp van een combinatie van vloeibaar monomeer meestal ethylmethacrylaat en een poedervormig polymeer dat meestal bestaat uit polymethylmethacrylaat. 

Wanneer deze twee componenten met elkaar worden gemengd dan ontstaat er een buigzame substantie die kan worden gevormd tot een nagelverlenging.

Het gebruik van kunstnagels gaat terug tot de oudheid. Mensen in verschillende culturen hebben materialen zoals kauwgom, bijenwas en zelfs bot gebruikt om nagelverlengingen te maken voor esthetische doeleinden.

De moderne acrylnagel zoals wij die kennen werd ontwikkeld in de jaren vijftig. Dr. Fred Slack was een tandarts en zijn broer Tom Slack een chemisch ingenieur. De broers worden gezien als de uitvinders van de acryl nagels. Ze gebruikten hun tandheelkundige acrylverf om kunstnagels te maken als oplossing voor nagelbijten, maar herkenden al snel het cosmetische potentieel.

In de jaren zeventig werd het gebruik van acryl nagels steeds populairder en vooral in de mode en entertainmentindustrie. Beroemdheden en mode iconen begonnen ze te dragen wat leidde tot een nog grotere vraag.

Door de jaren heen is de technologie geëvolueerd. Er zijn nieuwe formuleringen en technieken ontwikkeld om het applicatieproces efficiënter te maken en de nagels duurzamer en natuurlijker te maken.

Er zijn nu nog meer soorten te koop van een uitstekende kwaliteit en vaak voor een lage prijs.

 

 

”Acryl nagels staan bekend om hun duurzaamheid”

Waarom gebruiken mensen acryl nagels?

Acrylnagels zijn een veelzijdige optie om het uiterlijk van natuurlijke nagels te verbeteren. Je kunt acrylnagels voor verschillende doeleinden en gelegenheden gebruiken zoals:

Dagelijks gebruik

Veel mensen kiezen ervoor om acryl nagels te dragen als onderdeel van hun dagelijkse verzorgingsroutine. Ze zorgen voor een gepolijste en samengestelde uitstraling.

Speciale evenementen

De nagels zijn een populaire keuze voor speciale gelegenheden zoals bruiloften en feesten. Ze kunnen elegantie en glamour toevoegen aan je algehele look.

Nagelverlenging

Als je korte of broze natuurlijke nagels hebt die niet gemakkelijk groeien dan kan acryl worden gebruikt om de lengte te verlengen en een aantrekkelijker uiterlijk te creëren.

Nail Art

Acryl nagels bieden een stevig canvas voor ingewikkelde nail art ontwerpen. Je kunt nagelstylisten unieke ontwerpen, kleuren en patronen laten maken die bij jouw stijl passen.

Nagelversterking

Acryl overlays kunnen op natuurlijke nagels worden aangebracht om ze te versterken en afbrokkelen of breken te voorkomen.

Correctie van onregelmatigheden in de nagels

De nagels kunnen het uiterlijk van misvormde of ongelijkmatige natuurlijke nagels corrigeren.

Tijdelijke nagelverbetering

Acryl nagels kunnen tijdelijk worden aangebracht voor een specifieke gebeurtenis of gelegenheid zoals een vakantie of fotoshoot.

Experimenteren met nagellengte en vorm

Het biedt de flexibiliteit om te experimenteren met verschillende nagellengtes en vormen zonder een permanente verandering te ondergaan.

Onmiddellijk resultaat

Je kunt direct langere en meer gelakte nagels bereiken met acryl extensions zonder te hoeven wachten tot je natuurlijke nagels zijn gegroeid.

Hygiëne en netheid

Acryl nagels kunnen een glad oppervlak creëren dat gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden is dan natuurlijke nagels. Hierdoor zijn ze een praktische keuze voor mensen in bepaalde beroepen.

Weinig onderhoud

Acrylnagels zijn relatief onderhoudsarm. Regelmatige vullingen zijn nodig naarmate de natuurlijke nagels groeien maar vereisen doorgaans minder onderhoud dan andere nagels.

* Het is belangrijk om in gedachten te houden dat hoewel acryl nagels veel voordelen bieden ze wel de juiste verzorging en onderhoud vereisen. Regelmatig opvullen en bijwerken is nodig om het uiterlijk te behouden en andere problemen te voorkomen. 

 

 

”Je kunt de nagels of zelf of door ene nagelstyliste aan laten brengen”

Hoe breng je acryl nagels aan?

Het gebruik van acryl nagels omvat een proces dat uit meerdere stappen bestaat en meestal wordt uitgevoerd door een nagelstyliste. Je kunt het ook zelf doen en het grote voordeel hiervan is dat het veel goedkoper is. 

Hier is een overzicht hoe je acryl nagels kunt aanbrengen:

Materialen die je nodig hebt:

Acrylnagels of vormen

Vloeibaar monomeer bijvoorbeeld ethylmethacrylaat

Poedervormig polymeer bijvoorbeeld polymethylmethacrylaat

Nagelprimer

Acryl penseel

Nagelvijlen en buffers

UV- of LED-nagellamp – optioneel

Nagel lijm

Aceton voor opruimen

Nagelriemenduwer

Stapsgewijze toepassing:

Voorbereiding

Begin met het reinigen en ontsmetten van je handen en nagels. Verwijder eventuele aanwezige nagellak en gebruik een nagelriemduwer om de nagelriemen voorzichtig terug te duwen.

 

Nagels kiezen

Je kunt kant en klare acryl nageltips gebruiken of acryl nagels vormgeven met behulp van sjabloon. Nageltips zijn gemakkelijker voor beginners terwijl vormen een aangepaste pasvorm mogelijk maken.

 

Tip toepassing bij het gebruik van tips

Breng een kleine hoeveelheid nagellijm aan op de achterkant van een nageltip en druk deze stevig op de natuurlijke nagel zodat deze op één lijn ligt met de vrije rand. Knip en vorm de tips naar wens.

 

Primer aanbrengen

Breng een nagelprimer aan op de natuurlijke nagels om de hechting te verbeteren. Laat het aan de lucht drogen of indien nodig uitharden onder een UV- of LED-lamp.

 

Het mengen van acryl

Dompel je acrylborstel in het vloeibare monomeer en vervolgens in het poedervormige polymeer om een kleine acrylkraal te maken. De consistentie moet lijken op een natte bal deeg.

 

Acryltoepassing

Plaats de acrylkraal op de natuurlijke nagel vlakbij de nagelriem. Gebruik je penseel om het acryl over het nageloppervlak te verdelen en vorm te geven zodat het de hele nagel bedekt en soepel overvloeit met de punt of vormen. Werk snel maar nauwkeurig want acryl droogt snel.

 

Vormgeven

Terwijl de acryl nog steeds buigzaam is kun je deze in de gewenste nagelvorm en lengte vormen. Je kunt het acryl vijlen en polijsten om de vorm te verfijnen.

 

Uitharden – optioneel

Sommige acrylverf moet worden uitgehard onder een UV- of LED-nagellamp om volledig uit te harden. Volg indien nodig de instructies van de fabrikant.

 

Afwerken en polijsten

Zodra het acryl volledig is opgedroogd of uitgehard gebruik je een nagelvijl en buffer om het oppervlak glad te maken en de gewenste afwerking te bereiken.

 

Reiniging en nagelriemverzorging

Verwijder overtollig acryl en maak je nagels schoon met aceton en een watje of wattenstaafje. Zorg ervoor dat je het acryl zelf niet aanraakt.

 

Nail Art – optioneel

Je kunt nagellak, nail art of andere versieringen op de acrylnagels aanbrengen voor extra stijl.

 

Onderhoud

Acrylnagels moeten elke 2 tot 3 weken regelmatig worden opgevuld. Dit houd in het opnieuw aanbrengen van acryl in de buurt van de nagelriem om hun uiterlijk te behouden terwijl je natuurlijke nagels groeien.

 

* Houd er rekening mee dat het gebruik van acryl nagels oefening vereist en veel mensen laten ze voor het beste resultaat liever door een professionele nagelstyliste aanbrengen. Daarnaast kunnen acrylnagels soms lastig thuis te verwijderen zijn. Daarom wordt professionele verwijdering aanbevolen om schade aan je natuurlijke nagels te voorkomen.

 

 

”Wees zuinig op je natuurlijke nagels”

Wat zijn de nadelen van acryl nagels?

Hoewel acryl nagels verschillende voordelen hebben brengen ze ook enkele mogelijke nadelen met zich mee. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen voordat je besluit om acryl nagels te gaan kopen.

We hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Schade aan natuurlijke nagels

Eén van de grootste zorgen bij acryl nagels is de kans op schade aan natuurlijke nagels. Het proces van het aanbrengen en verwijderen van acryl kan het natuurlijke nagelbed verzwakken waardoor het dunner wordt en gevoeliger voor breuk. Na verloop van tijd kan dit tot langdurige schade leiden.

 

Regelmatig onderhoud

Acryl nagels moeten elke 2 tot 3 weken worden opgevuld of bijgewerkt naarmate de natuurlijke nagels groeien. Dit onderhoud kan tijdrovend en kostbaar worden.

 

Risico op infectie

Als acryl nagels niet op de juiste manier worden aangebracht en onderhouden dan kunnen ze vocht en bacteriën vasthouden tussen de kunstnagel en de natuurlijke nagel wat kan leiden tot schimmel- of bacteriële infecties. Een goede hygiëne en deskundige toepassing zijn enorm belangrijk om dit risico te minimaliseren.

 

Allergische reacties

Sommige mensen kunnen allergische reacties ontwikkelen op de chemicaliën die worden gebruikt in acrylnagelproducten zoals het vloeibare monomeer of de nagelprimer. Allergische reacties kunnen leiden tot:

Jeuk

Roodheid

Huidirritatie 

 

Broosheid

Hoewel acryl nagels bekend staan om hun duurzaamheid, kunnen ze broos worden en breken als ze worden blootgesteld aan extreme temperaturen, agressieve chemicaliën of fysiek trauma.

 

Dikte

Acryl nagels kunnen er soms dikker of minder natuurlijk uitzien dan andere nagelsoorten afhankelijk van de vaardigheid van de nagelstyliste.

 

Tijdrovende toepassing

Het aanbrengen van acryl nagels kan tijdrovend zijn, vooral als het ingewikkelde nail art of ontwerpen betreft.

 

Uitdagingen bij het verwijderen

Acryl nagels kunnen moeilijk te verwijderen zijn en onjuiste verwijdering kan de natuurlijke nagels verder beschadigen. Het proces omvat meestal het weken van de nagels in aceton of het laten verwijderen door een professional.

 

Kosten

Na verloop van tijd kunnen de kosten van regelmatige vullingen en onderhoud van acrylnagels oplopen waardoor ze een relatief duur schoonheidsregime worden.

 

Leercurve

Als je ervoor kiest om zelf acrylnagels aan te brengen dan is er een leercurve om de techniek goed onder de knie te krijgen. Veel mensen geven er de voorkeur aan om ze door een nagelstyliste te laten aanbrengen.

 

Nagelzwakte na verwijdering

Na het verwijderen van acryl nagels merken sommige mensen dat hun natuurlijke nagels gedurende een bepaalde periode zwakker zijn en vatbaarder voor breuken.

 

* Om deze potentiële nadelen te verzachten kan het handig zijn om acryl nagels te laten aanbrengen en verwijderen door een getrainde en ervaren nagelstyliste. Regelmatig onderhoud en goede nagelverzorging kunnen ook helpen de gezondheid en het uiterlijk van je natuurlijke nagels te behouden.

Wat zijn de beste acryl nagels?

De term beste acrylnagels kan variëren afhankelijk van individuele voorkeuren en behoeften. De beste acrylnagels voor de één zijn misschien niet hetzelfde voor de ander. Er zijn echter een paar belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van acryl nagels die het beste bij je passen.

 

Kwaliteit van materialen

Zorg ervoor dat hoogwaardige acrylnagelproducten worden gebruikt. Zoek naar gerenommeerde merken die bekend staan om hun duurzaamheid en veiligheid.

 

Professionele toepassing

De vaardigheid en ervaring van de nagelstyliste spelen een belangrijke rol in de kwaliteit van acrylnagels. Zoek een getrainde en ervaren nagelprofessional die deskundige toepassing en onderhoud kan bieden.

 

Natuurlijke uitstraling

Als je de voorkeur geeft aan een natuurlijke uitstraling, werk dan samen met je nagelstyliste om een nagelvorm, lengte en kleur te selecteren die past bij je natuurlijke nagels en huidskleur.

 

Maatwerk

Acryl nagels zijn in hoge mate aanpasbaar. Houd rekening met je stijl en voorkeuren, of je nu een klassieke French manicure, ingewikkelde nail art of een gewaagde en levendige look wilt.

 

Duurzaamheid

Acryl nagels van hoge kwaliteit moeten duurzaam zijn en bestand zijn tegen afbrokkelen of breken. Bespreek je levensstijl en dagelijkse activiteiten met je styliste om er zeker van te zijn dat de acryl nagels zijn afgestemd op je behoeften.

 

Hygiëne en veiligheid

Zorg ervoor dat de nagelsalon of styliste de juiste hygiëne- en veiligheidspraktijken volgt om het risico op infecties of allergische reacties te minimaliseren.

 

Onderhoud

Houd rekening met het voortdurende onderhoud dat nodig is, inclusief de frequentie van bijvullen of bijwerken, en of je bereid bent zich voor het onderhoud in te zetten.

 

Budget

Acrylnagels kunnen qua kosten variëren, afhankelijk van de salon en de complexiteit van het ontwerp. Bespreek altijd de prijs- en budgetoverwegingen met je nagelstyliste.

 

Comfort

Zorg ervoor dat de acryl nagels comfortabel zijn om te dragen en geen ongemak of pijn veroorzaken.

 

Levensduur

Sommige acryl nagels gaan langer mee dan andere. Bespreek met je styliste hoe vaak je bereid bent terug te komen voor onderhoud.

 

* Uiteindelijk zijn de ‘beste’ acryl nagels degene die aansluiten bij je persoonlijke stijl en voorkeur. Aarzel niet om een nagelstyliste te raadplegen om de ideale acryl nagels uit te zoeken aangezien goed advies en aanbevelingen kunnen geven op basis van hun ervaring en expertise.

 

 

”Zorg dat je nagel vriendelijke producten gebruikt”

Waar moet je op letten bij acryl nagels?

Als je acryl nagels hebt dan is het belangrijk om aandacht te besteden aan verschillende factoren om de levensduur ervan te garanderen en de gezondheid van je natuurlijke nagels te behouden. 

Waar moet je opletten bij acryl nagels?

Regelmatig onderhoud

Acryl nagels hebben routinematig onderhoud nodig wat meestal in de vorm van opvullingen of bijwerken is iedere 2 tot 3 weken. Dit is nodig om de opening tussen de natuurlijke nagel en de acrylnagel op te vullen terwijl je nagels groeien.

 

Vermijd overmatig vocht

Langdurige blootstelling aan water kan de hechting tussen de acrylnagel en je natuurlijke nagel verzwakken. Gebruik daarom waterdichte handschoenen tijdens het afwassen of schoonmaken.

 

Zachte omgang

Wees voorzichtig wanneer je je acrylnagels gebruikt voor activiteiten waarbij ze kunnen afbrokkelen of breken zoals het openen van potjes, typen of het uitvoeren van handmatige taken. Vermijd het gebruik van je nagels als gereedschap.

 

Nagel vriendelijke producten

Gebruik nagel vriendelijke producten bij de verzorging van je handen en nagels. Vermijd agressieve chemicaliën die het acryl kunnen verzwakken of je natuurlijke nagels kunnen beschadigen.

 

Gezonde voeding

Een goed uitgebalanceerd eetpatroon met voldoende vitamines en mineralen kan bijdragen aan de gezondheid van je nagels. Overweeg om een biotine supplement te nemen als je zwakke of broze nagels hebt.

 

Vermijd bijten en plukken

Bijt of pluk niet aan je acryl nagels omdat dit kan leiden tot beschadiging en afbrokkelen.

 

Onderkant regelmatig reinigen

Maak regelmatig de onderkant van de nagels schoon om zo de ophoping van vuil en bacteriën te voorkomen. Gebruik hiervoor een zachte borstel en milde zeep.

 

Bescherming tegen UV licht

Langdurige blootstelling aan UV licht zoals zonnebanken kan ertoe leiden dat acryl nagels verkleuren of broos worden. Gebruik indien nodig zonnebrandcrème of beschermende handschoenen.

 

Nagelverzorgingsproducten

Overweeg het gebruik van nagelversterkende of nagelriemolieproducten die door een nagelstyliste worden aanbevolen om zo de gezondheid van je natuurlijke nagels te behouden.

 

Geef natuurlijke nagels een pauze

Als je voortdurend acryl nagels draagt, overweeg dan om je natuurlijke nagels af en toe een pauze te geven om te kunnen herstellen en sterker te worden.

 

Controleer op veranderingen

Houd je acrylnagels in de gaten voor tekenen van loslaten, breken of beschadigen. Als je problemen opmerkt neem dan contact op met je nagelstyliste voor reparatie.

 

Bespreek uw zorgen

Als je ongemak, pijn of bijwerkingen ervaart van je acrylnagels, bespreek dit dan met je nagelstyliste. Zij kunnen aanpassingen doorvoeren of eventuele problemen oplossen.

 

* Door op deze factoren te letten en de juiste verzorging en onderhoud toe te passen kun je lang genieten van de voordelen van acryl nagels terwijl je ze in uitstekende staat houdt en de gezondheid van je natuurlijke nagels beschermt.

Tips:

1) Kies voor kwaliteit en koop hoogwaardige producten. Goedkope producten of producten van lage kwaliteit bieden mogelijk niet hetzelfde niveau van duurzaamheid

2) Sommige mensen kunnen allergische reacties ontwikkelen op de chemicaliën die in acryl nagels worden gebruikt zoals het vloeibare monomeer of de nagelprimer. Als je een voorgeschiedenis van huidallergieën hebt, overweeg dan een test voordat je acryl nagels gaat gebruiken

3) Maak je penseel altijd goed schoon als er acryl op zit. Als je het er niet meer uit krijgt dan kun je de penseel 10 minuten in pure aceton zetten. Vervolgens schraap je de acryl er zachtjes uit en dan kun je de haartjes weer in een punt draaien met wat nagelolie

4) Zit er lucht onder je acryl nagel? Plak dit dan nooit vast met lijm of andere nagelproducten omdat er op deze manier een schimmelnagel kan ontstaan

Acryl nagels zijn goedkoper dan gel nagels

Tot slot

Acryl nagels stonden centraal in dit artikel. Vind jij uiterlijke verzorging belangrijk? En vergeet je daarbij je nagels niet? Wij vinden het fijn als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina. 

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen op social media. Dit kan doormiddel van de sociale media knoppen. We zijn je zeer erkentelijk!

Anderen lezen ook
biab nagels

Biab nagels

Babyboom nagels

Broze nagels

Bronnen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *