Acerola is een tropische superfood die behoort tot de Malpighiaceae familie. Het is een kersachtige fruitsoort die ook wel Barbados kers word genoemd em komt oorspronkelijk uit verschillende tropische landen zoals Caribisch gebied, Mexico en West-Indië. De Latijnse naam is Malpighia emarginata en de fruitsoort heeft ook andere benamingen zoals West-Indische kers, Antilliaanse kers, Puerto Ricaanse kers, wilde crêpe-mirte, cereza en cereso.
Acerola is een geliefde fruitsoort in deze tropische landen en bevat veel verschillende stoffen die enorm gezond voor je zijn. De voedingswaarde van acerola heeft veel gemeen met zowel bessen als andere soorten kersen die worden beschouwd als “steenvruchten” die behoren tot de brede Rosaceae-familie. De meeste mensen beschrijven deze felrode vrucht als een smaak vergelijkbaar met bessen met een zoete en scherpe smaak.
Net als andere kersen en bessen bevat acerola weinig calorieën en het is een geweldige bron is van fytonutriënten, vitamines en mineralen. Elke vrucht heeft verschillende kleine zaadjes die eetbaar zijn en waar enkele van de antioxidanten van de vrucht worden aangetroffen. Het eten van de schil die groen is als de vrucht onrijp is, dan oranje wordt en uiteindelijk felrood als hij rijp is, wordt ook aanbevolen om vezels en fytonutriënten te verkrijgen.
Waar word Acerola allemaal voor gebruikt?
• Ondersteunt het immuunysteem
• Goed voor hart en bloedvaten
• Rijk aan vitamine C
• Helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit
• Ondersteunt de gezondheid van de mond en tanden
• Bevordert de energiestofwisseling
• Antioxiderende eigenschappen
• Helpt bij vermoeidheid
• Ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel
• Ondersteunt de gezondheid van het hart
• Kan ontstekingen helpen verminderen
Acerola kan vers, gedroogd of in supplementvorm worden geconsumeerd. De vrucht kan worden toegevoegd aan sappen, smoothies of andere recepten om een voedzame boost te geven.
”De bioflavonoïden in acerola hebben een ondersteunende werking”